Skocz do zawartości
IGNORED

EPOS m22i ...co polecacie do tych standów?

Pietrek74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumialość.Przeszukałem forum jednak dalej czuje wielki niedosyt informacji.

Poszukuje dobrego towarzystwa dla tych Eposów :) .Budżet ...do 12 tyś.Muzyka : rock, elektroniczna ,pop i jeszcze pare innych. Ciekaw jestem waszych opinii.Może podpowiedzą coś posiadacze tych Eposów??

O Creeku czytałem , że jest to dobre połaczenie.Naim , może być ciekawie.A jezeli myślisz o eposach to tutaj kupisz w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

biorąc pod uwagę kolumny Epos oraz wymagania dosyć uniwersalnego brzmienia, zdecydowanie proponowałbym Ci elektronikę Creek. Jeśli budżet pozwoli, to wybór kompletu CREEK DESTINY Integra + CD byłby optymalny. Tańszą alternatywą jest zbudowanie systemu na bazie najnowszego wzmacniacza CREEK EVO 5350 oraz odtwarzacza Evo lub Destiny. Evo 5350 jest klasyfikowany pomiędzy Evo2 a Destiny, oferuje podobną moc co Destiny, niewiele ustępuje brzmieniem serii Destiny.

Inną alternatywą może być NAD - brałbym pod uwagę wzmacniacz C355BEE lub jeśli tylko budżet pozwoli moim zdaniem rewelacyjny C375BEE oraz odtwarzacz C565BEE. Nad zagra bardziej rockowo w stosunku do Creeka.

W przypadku pytań jestem do dyspozycji

Jacek Lesień

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Troszkę dziwne podejście... Eposy i do tego elektronika za 12 koła... no okej... każdy wydaje kase jak mu pasuje. Jeżeli rzeczywiście budżet jest tak znaczny to na wzmaka proponuję Accuphase E-213. Wg mnie duet ten zagrał wybornie, a Epos jest faktycznie głośnikiem grającym coraz lepiej z coraz lepszym wzmakiem. Z mojej strony Epos+Accu to pełna rekomendacja. Ja jednak - przy takim budżecie - wolałbym kupić jeszcze lepsze kolumny.

Słuchając rozumu....

Kup cd Marantz 6000 do tego wzmak PM 8000 tez Marantz koszt okolo 1500zl , bedziesz sie cieszyl z muzy jak male dziecko....12 000 ? czy to nie prowokacja, muzyka Pop i jakies inne ?

Witam

Do Eposa potrzebny bardzo mocny piec, sam gram na creeku i m22 i dopiero krel 400 pokazał co te głośniki potrafią. marantz z eposem to nieporozumienie.zestaw -epos, krel i cd naim 5 to jak dla mnie była synergia DZWIĘK O 10 klas lepszy pod każdym względem.Sam nie wiedziałem że te głośniki potrafią wygenerować taką przestrzeń.do tego zestawu polecam kable głośnikowe albeto AIR III plus interkonekt sonus oliva.Każdego z tych elementów słuchałem u siebie w domu , dlatego teraz jak będę zmieniał wzmak to właśnie na 400.i do tego włąśnie te kable

Pozdrawiam

W którymś roku (dawno) Epos zagrał fenomenalnie z elektroniką Myryada. Ktoś pamięta?

Było czuć po swobodzie i czystości dźwięku, że głośnik nie jest w ogóle filtrowany.

Zjawiskowo zagrały tamte podstawkowce (a patrząc na ich cenę, to bezkonkurencyjnie).

Niedawno u kolegi słyszałem Eposy 22 napędzane Accu 203(stary model)Pomimo dość kiepskiego ustawienia kolumn dźwięk bardzo dobry.Swietny dół i średnica prawie lampa.A mówił że gdyby budżet pozwolił znaczy szanowna,to miał chęc na Accu 3xx a nawet 4xx i to pewnie byłoby to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.