Jump to content
IGNORED

yamaha- wejscie sluchawkowe- problem


cavess

Recommended Posts

Witam

 

Nie znam sie zbytnio na elektronice dlatego zwracam sie do forumowiczow,

gdyz problem ten jest chyba takowej natury, i niezwykle irytujacy, otoz:

 

Kupilem uzywany wzmacniacz KD YAMAHA DSP-AX620 i gdy podpinam sluchaweczki AKG K240 MkII do niego

to gra tylko jeden kanal, i tak jest az do momentu gdy odkrecam glosnosc do ok -55dB, wtedy niegrajaca sluchaweczka zaczyna "pierdziec" i zaczyna grac jak juz jestem na -45dB to gra normalnie i co najciekawsze jak teraz sciszam

poza -55dB, to graja obie sluchawki nawet do zupelnego wyciszenia i gdy podglasniam juz jest ok. Ale...

gdy odlacze sluchawki i podlacze, znow jest to samo...

I nie wazne jak dlugo byl wlaczony wzmacniacz, albo jak dlugo sluchawki wczesniej byly podlaczone

gdy podpinam mniejsze sluchawki douszne sytuacja wyglada tak samo, z tego wnioskuje, ze ze wzmacniaczem

jest cos nie tak. Dodam tylko, ze wystepuje to tylko przy wyjsciu sluchawkowym, dzwiek w glosnikach jest ok.

 

Czy jest ktos, kto mial podobny problem?

I wogole co to za problem, moze wystarczy wymienic jakis tranzystorek?

Ciekaw jestem czy mozna to jakos naprawic za sensowne pieniadze, bo w sumie sprzet mi pasuje

i nie chcialbym sie z nim rozstawac.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.