Skocz do zawartości
IGNORED

Co są dzicie o dzwięku nagrywarek Philips jako odtwarzaczu cd

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem zapytać czy ktoś z was miał do czyniena z nagrywarkami stacjonarnymi cd-audio jako odtwarzaczami płyt cd jaką one mają jakość dzwięku w stosunku do tanich odtwarzaczy cd albo do nagrywarek pioniera,chodzi mi tylko o jakość dzwięku na jakość nagrywania.

Np taka Philips CDR 870

Witam!Miałem dwie nagrywarki CD-r Audio,w tym Pioneera,nawiasem chyba najlepsze urządzenia do modelu PD-R 555 RW.Niestety,jako odtwarzacze ,urządzenia te nie są jakieś wybitne.Zważywszy,że koszt nowych oscylował w granicach 3-4 kzł.ich dźwięk oceniłbym na poziome odtwarzaczy do 1 tyś.Jeżeli ktoś szuka odtwarzacza do słuchania to jednak polecałbym zwykły odtwarzacz.Można nabyć wiele modeli świetnie grających CD.Co za tym przemawia?Np. w wypadku awarii głupiego lasera w nagrywarce Pioneer ,koszt takowego jest wysoki.Żeby nagrywać,trzeba mieć źródło i to nie byle jakie,do tego dobry kabel cyfrowy,najlepiej koaksjalny.A to wszystko czyni używanie nagrywarki droższym.Jedyne sensowne zastosowanie takiego sprzętu ,to archiwizowanie płyt analogowych lub taśm.Wtedy to ma sens.Do samochodu można sobie wypalić płytki na komputerze.Wybór oczywiście należy do nabywcy,ja bym już nagrywarki nie kupił.

Sam używam CDR 870 do archowizacji z vinyli. Dzwięk w odtwarzaniu nie powala. Ot poprawny,W porownaniu do starego technica SL PD 50 wypada słabo.Dla nagrań do automobila jest o.k.

Ale do domu -Ot taki cdes.

Według mnie skoro nie będziesz używał tego jako nagrywarki to musisz szukać zwykłego CD.Bo przecież w nagrywarkach coś musi ucierpieć na jakości żeby mogli wstawić elektronikę odpowiedzialną za nagrywanie i żeby nie było za drogo.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

U mnie w Pioneerku pdr-04 dźwięk odtwarzający jest na miarę przyzwoitym poziomie, ale tez zależy do czego się go podłączy.Osobiście lubuję się w starych odtwarzaczach i do słuchania nagrywarki nie używam.

a do jakiego odtwarzacza cd porównał byś tego pioniera PDR-04

pytam bo będę w posiadaniu trzech nagrywarek Philips cdr-870 pionier PDR-04 PDR-05 wszystkie będą miały uszkodzone lasery,zakupiłem je po kosztach i czekam na przesyłkę,a będę chciał je wykorzystać jako zewnętrzny przetwornik podłączając je do pc-linka przez kabel światłowodowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.