terror twins 1116 Zgłoś Napisano 4 Września 2010 Miałem lampowe wzmaki z tym CD i to nie zagrało tak synergicznie jak w komplecie.Przyczyny mogą leżeć oczywiście w kilku częściach toru odsłuchowego...wzmak,kolumny(też były inne)okablowanie i akustyka. zapewne, ja natomiast chętnie posłuchałbym emc z końcówką firmową aw120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiak 0 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 witam, dopisuje sie z ECI 5 MkII + ECC 1 + GamuT Phi5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 ten eci5mk2 to jakaś nowośc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 ten eci5mk2 to jakaś nowośc? W tym roku bodaj wyszedł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 (edytowane) W tym roku bodaj wyszedł. szkoda tylko, że u nas cienko z posłuchaniem tej marki, raz na jakiś czas pojawi się coś z sc.sam jestem zainteresowany aw120 lub aw 180 a posłuchać nie ma gdzie Edytowane 8 Września 2010 przez terror twins Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość masza1968 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 Sporo maja w HiFi Clubie w Wawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 8 Września 2010 Sporo maja w HiFi Clubie w Wawie. Maciej to 400km ode mnie, może na ju tubie posłucham, poza tym na nowe nie mam $ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość masza1968 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Oj tam daleko... Jak byś już przyjechał to przy okazji bym Cię namówił na lampiaka do tego źródła (wbrew temu co modrzew głosi). To może do modrzewia masz bliżej? Zdaje się, że ma 180ki. Edytowane 9 Września 2010 przez masza1968 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 zakręcę się koło tego, a lampa i tak wróci.tylko nie wiem kiedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Oj tam daleko... Jak byś już przyjechał to przy okazji bym Cię namówił na lampiaka do tego źródła (wbrew temu co modrzew głosi). To może do modrzewia masz bliżej? Zdaje się, że ma 180ki. Ma ale AW-400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Ma ale AW-400 nie no 400 to nie poziom dla mnie, ciekaw jest różnic między 120 a mono 180 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość masza1968 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Ma ale AW-400 Jasne, że 400. Miałem na myśli "miał" - chyba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 (edytowane) nie no 400 to nie poziom dla mnie, ciekaw jest różnic między 120 a mono 180 Chyba zależy od tego co masz na końcu - jakie głośniki. Bardziej bym się martwił o pre bo tu cały jest pies pogrzebany ;) Poza tym jednak 2 X mono to i lepsza swoboda, dynamika i przestrzeń. Edytowane 9 Września 2010 przez xniwax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 pre raczej do końca roku zmienię, wybór dużżżżżży, xlr mile widziane do połączenie z cd, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 wspomnij również o cenie, miedzy 11 a 14 eh.w pierwszej kolejności pre, czasowo może robić integra, szkoda tylko, że u nas kiepski wybór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 wspomnij również o cenie, miedzy 11 a 14 eh.w pierwszej kolejności pre, czasowo może robić integra, szkoda tylko, że u nas kiepski wybór Mogę w ciemno na początek polecić Passa XA2.5, Trigona TRV100, coś z Brystona (choćby tego co w ogłoszeniach na HIFI.pl) no i oczywiscie najwyższego Electrocompanieta 4.8 - bodaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 na używkę pre dam 5-7 max.nówka nie wchodzi w ogóle w grę.mam nadzieje, że do stycznia coś konkretnego się na giełdzie hi fi pojawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 na używkę pre dam 5-7 max.nówka nie wchodzi w ogóle w grę.mam nadzieje, że do stycznia coś konkretnego się na giełdzie hi fi pojawi. Brystona masz bodaj za 5,5kzł. Pass to 7,5-do max 8,5 kzł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
triode 791 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 Czy ktoś zna pre Electrocompaniet 4.5?Ocena mile widziana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 Czy ktoś zna pre Electrocompaniet 4.5?Ocena mile widziana. planujesz zmiany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
triode 791 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 planujesz zmiany? Rozglądam się za pre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 a 300 jak końcówka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xymoxx 2 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 Witam Panowie,czy ten DAC jest bżmieniowo zbiżony do EMC1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
triode 791 Zgłoś Napisano 12 Września 2010 a 300 jak końcówka? Powinno być lepiej(na pewno ciszej,na xlr jest b.dobrze ale zbyt głośno jak na moje mieszkanie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazik 0 Zgłoś Napisano 14 Września 2010 Witam Dopisuję się do klubu z końcówką AW100DMB. Ale jak to jest z pre Electrocompanieta? Rozglądałem się za jakimś - ale używanym, i EC trochę mnie zniechęcił. A konkretnie na stronie WWW przy EC 4.8 napisali - tak skrótowo ujmując - że wreszcie zrobili dobry preamp. Znaczy 4.7 i cała reszta są nie za bardzo? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terror twins 1116 Zgłoś Napisano 14 Września 2010 wbili sobie gola;-pp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xniwax 6198 Zgłoś Napisano 14 Września 2010 (edytowane) Witam Dopisuję się do klubu z końcówką AW100DMB. Ale jak to jest z pre Electrocompanieta? Rozglądałem się za jakimś - ale używanym, i EC trochę mnie zniechęcił. A konkretnie na stronie WWW przy EC 4.8 napisali - tak skrótowo ujmując - że wreszcie zrobili dobry preamp. Znaczy 4.7 i cała reszta są nie za bardzo? :) Przede wszystkim pre electro koniecznie trzeba słuchać na XLR różnica in plus jest diametralna. 4,7 jest dobry ale 4.8 jest wyraźnie lepszy. Edytowane 14 Września 2010 przez xniwax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszdab 38 Zgłoś Napisano 14 Września 2010 Witam Byc moze zakupie wzmak ECI 2, do towarzystwa mam dla niego cd Meridiana. Czy ktos z Was mial doswiadczenia z tego typu polaczeniem?, jesli tak, to bardzo prosze o kilka slow na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kivlov 129 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 Kojarzy ktoś z kolegów końcówkę Electrocompaniet AmpliWire-II ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
modrzew47 985 Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 Kiedyś był pre EC 4.5 i 4.6,następcą 4.5 jest 4.7 a tego drugiego 4.8-referencyjny pre EC.Różnica między nimi jest...tak jak w cenie i w brzmieniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach