Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze mp3 w komórkach - proszę o poradę

americano

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Chodzi mi o wasze doświadczenia z odtwarzaczami MP3 w komórkach. Czy są jakieś komórki, które mają pełnowartościowe odtwarzacze MP3 i pełnowartościowy dyktafon? Mam takie oczekiwania:

1) współpraca z Windows 7 i przyjazne oprogramowanie nieograniczające wymiany plików między tel. a komp.

2) nie mieszanie kolejności utworów w plikach audio

3) przy wychodzeniu z pliku audio bądź wyłączeniu zapamiętywanie miejsca niezależnie od dalszych działań na telefonie (tzw. resume) - jest to bardzo ważne z uwagi na słuchanie książek audio

5) dyktafon (bez czasowych ograniczeń nagrywania)

4) tradycyjne wyjście słuchawkowe mini-jack a nie jakiś "patent"

5) dobra, mocna bateria w telefonie

6) cena do ok. 1500 zł

Jest coś takiego? Jakie modele. Używane wchodzą w grę, ale wolałbym coś z nowości.

Jeśli są odstępstwa bądź niewiedza dot. jakiegoś punktu to proszę o info.

Dzięki za porady.

Americano

Tja, iPhony mają potężną baterię i mini jacka do którego pasują wszystkie wtyki.[/ironia]

Nie wiem, są teraz te muzyczne Nokie i Sony Ericssony, można by się wśród nich porozglądać.

Cos z Sony Ericssona. W nowych, wysokich modelach Walkmana monotwane sa juz uklady z dobrych odtwarzaczy MP3 Sony, a komplecie zazwyczaj dostajesz juz konkretne dokanalowki. Czesto na Bluetooth co jest bardzo wygodnym rozwiazaneim.

?👈

mindtools

Jak nie wiesz to nie pisz akurat problem z mini jackiem był w iPhonie 2G a ja polecam od 3G bateria dużo lepsza zużycie bateria przy odtwarzaniu mp3 naprawdę niewielkie i pasują wszystkie słuchawki

americano - ja mam HTC z WM i wszystkie Twoje wymagania spelnia i jeszcze wiele innych - no tylko ma wyjscie miniUSB - ale oczywiscie sa specjalne przejsciowki na JACK a nawet JACK+DANE+LADOWANIE co znaczy ze wpinasz miniusb przewod do kompa i do przejsciowki do tej samej przejsciowki wpinasz albo sluchawki na jacka albo podpinasz wzmacniacz i masz odtwarzacz mp3 zasilany z usb kompa i ladowanie przy okazji baterii i sluchanie na wiezy na sluchawkach oraz w miedzy czasie przerzucanie z kompa danych jak chcesz (np mp3)

do tego zewnerzne odtwarzacze a wiec i flac ape mp4 divx i wszystkie formaty audio-video jakie tylko sa dostepne i mozliwe do odtworzenia korektor biblioteki wyszukiwanie zaawansowane zreszta jak masz windowsa przy kompie to widzisz co mozesz robic - mozesz miec muzyke w tle a obslugiwac inne aplikacje w HTC tak samo, spauzujesz i mozesz miec w pamieci dany program wystarczy wlaczyc taki i sluchasz z wszystkimi poprzednimi ustawieniami wraz z miejscem zakonczeia nagrania,

mozliwosc instalacji kodekow programow a co za tym idzie funkcjonalnosc zalezy od checi i uiejetnosci programistow

w suumie jesli chodzi o komorki to jest to najbardziej przyszlosciowe i najlepsze rozwiazanie na dzien dzisiejszy gdyz mozna dowolnie dostosowac taki odtwarzacz - np wychodzi nowy format muzyczny a Ty za kilka dni mozesz juz z niego kozystac na telefonie - jesli jakis programista napisze kodek - a na pewno to zrobi taki juz jest swiat, w kazdym innym rozewiazaniu bedziesz zmuszony kupic nowe urzadzenie tutaj nie...

Witam,

Nie wiem czy istnieje coś takiego jak jakość odsłuchu mp3 w komórkach, ale jedno jest pewne, że warto kupować telefony właśnie z systemami operacyjnymi - Windows Mobile czy Symbian. Tak jak już wspomniał mój przedmówca, takie urządzenie można dostosować do siebie. Jednak poleciłbym spoglądać na parametry związane ze zużyciem energii. Co będziemy mieli z tego, że mamy super telefon, kiedy bateria będzie w nim pracowała 1,5 dnia. Dlatego tutaj ponad telefonami dominują standardowe odtwarzacze, do których baterię kupimy w każdym kiosku.

Pozdrawiam,

Piotr

trochę ogólnikami piszecie bez konkretnych modeli, tych HTC to sporo jest, taki np. b. ładny HTC HD2, ale w opisie było "dyktafon brak danych"...

Po to się pytam, bo chciałbym coś usłyszeć o praktycznych aspektach urządzeń. Wiadomo, bajerów to można napchać, ale jak oprogramowanie jest do bani to wszystko jest do bani. W reklamie też wszystko fajnie wygląda, a schody zaczynają się w użytkowaniu.

Jaki sony może wchodzić w grę?

HTC HD2 - z wyglądu super

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

no i w kwestii iPhone, jeśli tam jest wbudowany iPod to czy dzwięk też jest tak kiepski? Mój były iRiver T10 na paluszku AA 2650 mAh rozwalał najdroższe iPody w jakości i mocy sygnały wyjściowego. W telefonie może być lepiej bo bakteria pewnie mocna, ale tego nie wiem, tylko przypuszczam.

Jak z tym jest faktycznie?

ja mam troche starszy model HTC i taki z wysuwana klawiatura z boku - dotykowy ekran jest niewygodny do pisania w ruchu i czesto uzytkowania w ruchu mialem wczesniej htc bez dodatkowej klawiatury i wymienilem na obecny i roznica jest duza jesli chodzi o komfort obslugi

bateria niestety trzyma do 1.5 dnia jesli sie bawimy sluchamy muzyki czy jakies wifi itp bajery

ale przy normalnym uzytkowaniu - sporadyczne smsy i dzwonienie to juz normalnie nie ma jakis ustepstw w porownaniu np z sony ericsson (tej firmy mialem tel wiec akurat dlatego porownanie do se)

mi w sumie baterial nie przeszkadza bo nie slucham na sluchawkach sa dosc przecietne dzwiekowo jedynie czasami podlaczam pod wieze zeby mp3 posluchac albo potestowac jakis album czy nowosci muzyczne - ale jak pisalem wczesniej mam przejsciowke wiec wlaczajac pod wzmacniacz automatycznie sie laduje z portu usb kompa wiec sluchajac muzyki zamiast ubywac baterii to przybywa a jak juz jest 100% to zasilanie sieciowe wtedy jest wykorzystywane (w tym przypadku usb kompa ale mozna zwykla ladowarke wpiac tez)

a co do oprogramowania - to nie jest ptoblem gdyz zawsze mozna wgrac inne (byle to bylo kompatybilne albo przerobione pod urzadzenie - w sieci jest pelno tego, jedyny problem to mozliwosci sprzetowe tym nalezy sie zainteresowac przed wyborem, a wiec jesli nie ma wi-fi czy aparatu itd to tego programem nie zmienimy ani rozdzielczosci aparatu wiec tylko to ma znaczenie przy sprzecie z systemem operacyjnym reszte mozna dostosowac...

HD2 widzialem, wedlug mnie trzeba go obslugiwac dolaczonym rysikiem, wiec jak dla mnie odpada, ale moze tobie nie przeszkadza.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

czyli teoretycznie w takim HTC powinna być możliwość dorobienia dyktafonu, ma przecież mikrofon, wystarczy dobry soft. Tylko czy jest? I jaki jest? Czy mikrofon w miarę dobrze zbiera z otocznia (np. nagrywanie wykładu w dużej sali, prelekcji itp. czy tylko z bliska w celu "zrobienia notatek słownych"... To są niewiadome dla mnie. iRiver świetnie nagrywał w takich warunkach, nie miałem potrzeby kupowania dedykowanego dyktafonu dobrej klasy...

Oprogramowanie - wolałbym, żeby było już wbudowane i zawierało fabrycznie dobry, praktyczny soft (z naciskiem na odtwarzacz mp3 i dyktafon). Instalowanie upgradów, ściąganie niewiadomego softu mnie odstręcza, często okazuje się że są jakieś błędy, albo jest to zbyt skomplikowany program i niepraktyczny, działa dziwnie (jak to się zdarza w komputerach domowych)...

rysik miałem do nawigacji satelitarnej, no i oczywiście go zgubiłem ;)

Wolałbym bez. Nie musi to byś sprzęt skomplikowany. No i nie zbyt duży. Mały, poręczny, solidny, z dobrym softem i dobrą jakością dźwięku odtwarzanego i nagrywanego.

Kilka lat temu zakupiłem swój pierwszy i jedyny odtwarzacz MP3 - SanDisk Sansa - modelu nie pamiętam. Odtwarzacz ma czytnik kart SD i radio. Z czytnika w ogóle nie korzystałem, natomiast z radia sporadycznie. Jeżeli chodzi o dyktafony, to mam taki jeden - Sony - kasetowy z zewnętrznym mikrofonem. Świetny sprzęt, tylko szkoda, że w dobie pamięci flash jego czasy już przeminęły. Co mogę Tobie polecić, to NOKIę E66. Mam ją od miesiąca i jestem z tego telefonu bardzo zadowolony. Prezentuje się świetnie i myślę, że MP3 też będzie na nim ładnie odtwarzane. Ponadto model ten ma Fi-Fi i dzięki połączeniu z internetem można odsłuchiwać staje internetowe.

Proponuję Nokię X6.

Mam ją kilka dni i jedynie pkt 2 ze znakiem zapytania.

Ukryta Zawartość

Dołączone słuchawki od razu do kosza. Skandaliczna jakość dźwięku.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.