Skocz do zawartości
IGNORED

Brad Mehldau - Highway Rider

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie płyta OK, muzyka trochę między jazzem a muzyką filmową(za mało improwizacji jak dla mnie). Jako concept album bardziej sieriozna ale i bardziej konsekwentna niż "Largo" - czasem można odnieść wrażenia,że to jedna półtoragodzinna kompozycja w kilkunastu częściach. Nie jest jednak tak spójna i poruszająca jak solowy "Elegiac cycle". Nie wiem czy brzmienie symfoniczne to jest dobry kierunek dla Mehldau'a - pomimo niewątpliwego uroku tych kompozycji. Na pewno jest to ciekawe uzupełnienie do kolejnych nagrań jego tria.

Muzyka ok, choć taka, dla mnie, na "pół gwizdka" - mam uczucie lekkiego niedosytu. Tak jakby grał uczeń, nie mistrz.

Nie do końca chyba też dobrze zrealizowana, albo w moim systemie brzmi mało przezroczyście, jakaś taka leciuchno zmulona. Z drugiej strony, nawet "przebasowione" płyty, jak np. "Cafe Blue" Barber brzmią u mnie zupełnie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.