Skocz do zawartości
IGNORED

ARTLINE - ANDRZEJ MARKÓW

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Szymciu - czyżbyś usiłował sprzedać panu Andrzejowi swoje TLC?!!!!? (LOL)

ostatnio zauważyłem kilka Twoich porad nie sygnowanych marką TLC i semper łódź... mogę zapytać co się stało? bo nie wierzę, Szymciu, w cudowne zwroty akcji.... domyślam się, że wtapiając się w nasze Forum podniecasz się na myśl o sprzedaży kolejnych partii TLC i innego badziewia, którym obracasz.... mam więc nadzieje, że wątpliwa renoma przetrwa owe lisie posunięcia....

no jak to Łasica?przecież ja zadalem merytoryczne pytanie w rzeczonym watku:Skąd Pan Marków bierze te vintage kondensatory z drugiej polowy lat 80-tych ? odpowiedzi sie nie doczekalem.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Prawdę powiedziawszy to wolałbym udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania w jednym wątku, powiedzmy pt. FAQ of Pocahontas czy jakość tak. Mam nadzieję, że nastąpi to już w przyszłym tygodniu, tak że proszę o odrobinę cierpliwości. Odnośnie tych kondensatorów elektrolitycznych to bardzo duża ich liczba została zakupiona w legalnej firmie, która handluje podzespołami elektronicznymi i są to tzw. NOS-y nieużywane, w fabrycznych zgrzewkach po kilkadziesiąt sztuk każda.

... nie to , żebym się czepiał, ale mnie tam określenie NOS w stosunku do kondendensatorów z PRL-u po prostu

bawi. Adekwatnym określeniem będzie - złom użytkowy. Myślę, że okreslenie NOS dotyczy lamp niepospolitych, starych i cennych.

Co się tyczy złomu, o którym wcześniej pisałem to też go stosuję. I dzięki temu moje konstrukcje są tanie, bo są

ze złomu. Niestety nie można tego powiedzieć o innych konstrukcjach na bazie tego typu komponentów.

Lisor.

Do Leszka.

Generalnie z mozołem konstruuję/kopiuję małe rzeczy na swoje potrzeby. Po jakimś czasie udanie pracują.

Cena puszki ( przedwzmacniacz, wzmacniacz słuchawkowy ) nie przekracza kilkuset złotych. Tak więc jest się o co bić. W zasadzie wychodzi 25% ceny sklepowej lub mniej.

Lisor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.