Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić stendy i jakie polecacie ???

dd32

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Pod Harbethy właściciel takowych Jacek Kłos poleca jak najcięższe. Swoje odlał ze zbrojonego betonu. A jeśli fabryczne - no to tylko StandArt, masywniejszych w Polsce nie znajdziesz. Dobrać wysokość, zamówić, i już. Telefon firmy w reklamach w pismach hi-fi.

WITAM SERDECZNIE

ZAPRASZAM DO PRZETESTOWANIA NP: ATACAMA, OSTOJA MOZNA JE WYPEŁNIC ŚRUTEM LUB PIASKIEM I WSZYSTKO NA MIEJSCU

ZAPRASZAM TEL 825-30-90 W GODZINACH 12-19

Muszą być jak najcięższe !

Te ze sklepu za 500-600 zł można sobie darować.Ja za ok. 700 zł zrobiłem sobie solidne stalowe stendy z podstawami z marmuru. Po dociążeniu ( zaprawa tynkarska ATLASA) jedna szt. waży 30 kg, a i tak przenosi drgania na podłogę i szyby ! Ale bas już jest wspaniały. Dobre stendy to dobra kontrola i siła basu. Poza tym kolumna wpada w mniejsze drgania i dźwięk jest bardziej czysty i wyrazisty. Tłumaczę sobie to zjawisko tak.

Kiepskie stendy to jak kiepska nawierzchnia drogi. Wyobraź sobie jak mówisz Aaaaaaa... jadąc rowerem po "kocich łbach". Wpadasz w drgania jak kolumna i dźwięk też się "trzęsie". Na solidnych stendach kolumna tak się nie "trzęsie" i przez to dźwięk jest lepszy. A jak się dociśnie monitor stalową płytą to jeszcze mniej się trzęsie i środek oraz góra pasma się poprawia. Przynajmniej u mnie. Ale solidne stendy są kuriozalnie drogie. Samemu można zrobić o połowę taniej.

• Redaktorzy

StandArt nie oddaje swoich produktów do sklepów, bowiem nie chcą oddawać sprzętu za darmo, w tzw. komis. W zw. z tym ich oferta jest do obejrzenia w firmie.

• 2 tygodnie później...

Skoro wątek przyciągnął osoby kompetentne to wcisnę się ze swoim pytaniem: Chciałbym kupic stendy pod Epos ES14 (czternaście, nie 15, ani co innego) i to w dodatku tylko oryginalne angielskie. Z Audiopunktu przysłali mi mejla, ze maja mieć, ale jak przyszło co do czego sprzedający sie rozmyślił. Czy możecie coś pomóc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.