Jump to content
IGNORED

panasonic PT-AE3000U LCD czy Optoma HD81 1080p DLP

mar.s

Recommended Posts

witam.

mam mozliwosc zakupu w bardzo dobrej cenie dwóch projektorów: Panasonic PT-AE3000U LCD i Optoma HD81 1080p DLP .od jakiegos czasu jestem amatorem KD, niestety z projektorami nie miałem w ogóle do czynienia. zależy mi na dobrym przekazie kolorów ( na dobrej czerni , tego mi brakuje w moim TV LCD ). słyszałem tez opinie ze podczas dłuższego seansu z projektorem DLP bola oczy i głowa, czy ten sam efekt jest z LCD? no i co z tzw. tęczą czy występuje ona w obu odmianach projektorów ?

dz.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kup dwa - oceń - gorszy odsprzedaj ( jak w b.dobrej cenie, to jeszcze zarobisz)

OCEŃ SAMODZIELNIE, to Ty będziesz oglądał, a nie Twój opiniodawca.

Hidden Content

Hej

Nie wiem, czy jeszcze temat aktualny, ale co do DLP - jak wiadomo występuje tu efekt tęczy. Nie wiedziałem o co chodzi, poszedłem do salonu i po 5 minutach projekcji rzeczywiście zacząłem go widzieć. Na początku nie przeszkadzał za bardzo, ale jak pojawiły się napisy przy filmie, widziałem coraz częściej. I znów, nie narzekałbym na to, ale po 15 minutach miałem wyraźne wrażenie, że łeb mi pęka - prawdopodobnie za sprawą tej właśnie tęczy. Dlatego zdecydowałem się na LCD, chyba ciut niższy model Panasonic AX200E - po 2 godzinach oglądania bolały mnie zgięte nogi, nie głowa. Kolory bajeczne.

A co do czerni, zależy ona mocno od powierzchni, na którą rzucasz obraz. Ja mam ścianę lekko zieloną :) i projektor LCD - czyli o gorszej czerni niż DLP - i nie narzekam. Jeśli na to jesteś wrażliwy, przy projektorze LCD pomyśl o szarym ekranie lub ścianie, będzie ciut lepiej.

Jesteś z Wawy?

mi

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.