Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Red Dawn vs Albedo Monolith

petro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar zakupić jeden z powyższych interkonektów - Albedo słuchałem - wg mnie rewelacja. W podobnej cenie można kupić też Nordosta, jednak nie mam możliwości odsłuchu. Czy ktoś porównywał bezpośrednio oba kable? W wyszukiwarce brak jednoznacznej oceny - wg wpisów forumowiczów mniej więcej jednakowe, tylko Nordost mniejszy bas. Czy nasycenie i plastyczność dzwięku taka , jak z Albedo Monolith? Na razie jest to mój faworyt i chyba już kabel docelowy.

https://www.audiostereo.pl/topic/64636-nordost-red-dawn-vs-albedo-monolith/

Zerknij w opiniach, tam masz kilka słów porównania Stacha7012.

W podobnej cenie jest też P.S.C Silver/Gold (z tego co w opiniach widzę). Podobno rewelacja na całe życie. Kupiłbym go w ciemno. Jak ktoś wie gdzie go w kraju dostać to byłbym wdzięczny.

A tak to jeszcze też właśnie Nordostem Red Down rozważam połączyć CD z lampą.

Pozdrawiam

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem, czy aktualne

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wpis Barniego z 13 Mar 2007, 16:02 mnie zachęca mocno:

>>>>>

Panowie Nirvana osiągnięta....co prawda większym nieco kosztem, ale jeszcze do tej pory nie pozbierałem szczęki z kawałków walających się po podłodze, słysząc co może zrobić z zestawu 0,6 metra interkonektu.

Nirvana nazywa się P.S.C Silver/Gold i gra jak marzenie. Właściwie odsłuchiwanie poprzednich kabli, można uznać za wypadek przy pracy ;)

Tam było brzmienie przypominające brzmienie na żywo - tutaj jest muzyka nieomal na żywo z porażającą skalą dynamiki (Scorpionsi z Filharmonikami -uczta , Samael Reigh of Light - ta płyta wcale nie jest jasno nagrana !!!, Rammstein Reise Reise - Keine Lust po prostu jak na żywo w Spodku). Kontrabas brzmi jak kontrabas a nie burczybas, jakość wysokich tonów ..... ciezka do ocenienia, gdyż teraz mam przed sobą instrumenty perkusyjne, a nie reprodukujący je głośnik. Scena marzenie. Napisze cos wiecej jak ochlone, jakies wady kurna musi miec ;)

Do niedawna jakby mi powiedzili, ze dam za kabel 1800 złotych, czyli tyle ile wart jest mniej więcej mój CD popukałbym się w głowę. Coż, tylko krowa nie zmienia zdania ;-)

>>>>>

Może też i o tym pomyślisz? :)

xniwax, 23 Lip 2010, 10:01

>

Ukryta Zawartość

>

>Nie wiem, czy aktualne

Zapytanie wysłane, zobaczymy. Dzięki.

Ukryta Zawartość

zyzio, 23 Lip 2010, 10:16

>Barni juz pewnie 20 razy zmienił zdanie :D :D :D

Możliwe, ale w jego "O mnie" ciągle wisi ten kabelek, węc niekoniecznie. :)

Jeszcze chwilę podtrzymam wątek :) dostałem info...

No to o P.S.C Silver/Gold mogę zapomnieć :)

W opiniach Barni podawł jego cenę w 2007r. 1800zł w Best Audio a dziś 300b.pl poinformowało mnie że u nich jest po 6200zł (0,6m)! Niezła inwestycja z takiego kabelka hehe. Jak dla mnie w takim razie na placu boju zostają więc Albedo Monolith i SLINKYLINKS może Sonus Oliwa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.