Skocz do zawartości
IGNORED

Pnowie producenci - trochę umiaru proszę

DS-Kustagon

Rekomendowane odpowiedzi

W wątku 6064 przeczytałem ze zdziwieniem informację autorstwa darkula jakoby rzekomo Kustagon daje

słabe scalaki w fitrach przetworników cyfrowo-analogowych. Pragnę więc poinformować,że Kustagon od

dwóch lat nie stosuje w ogóle w filtrach scalaków.

Po pierwsze - szanownemu koledze darkulowi radzę wcześniej (zanim zaczyna obsmarowywac jakąś firmę) przynajmniej zapoznać się z jej ofertą (jednoznaczne informacje na ten temat zamieszczone są od ponad roku na stronie www Kustagona), gdyż robi z siebie ... (tu niech każdy wstawi słowo adekwatne do swej wrażliwości estetycznej).

Po drugie - jeśli opinia ta dotyczy stosowanych kiedyś układów Burr-Browna OPA627, OPA637 czy też Analog Devices AD797 to nie wiem co upoważnia kolegę do takiej opinii. Można mieć odrębne zdanie co do jakości dźwięku jakie dają takie czy inne wzmacniacze operacyjne, lecz uznanie wyżej wymienionych za słabe uważam za śmieszne, a może po prostu kolega nie potrafi na nich zrobić dobrego układu.

Mógłbym też napisać parę rzeczy na temat poglądów i układów przedstawionych na forum przez darkula ale uważam, że innemu konstruktorowi mimo wszystko należy się choćby trochę szacunku, w końcu to też stwożenie Boże. Nie wiem też czym zgrzeszył Ancient Audio, skoro także jemu dostało się od darkula w powyższym wątku.

Uważam, że obsmarowywanie na tym forum, które notabene bardzo sobie cenię, jednych producentów przez innych za co najmniej niestosowne i nie będę brał w tego typu dyskusjach udziału, gdyż zniżanie się do poziomu rynsztoka, który widać niektórzy usiłują zrobić z tego forum (na szczęście nieskutecznie jak do tej pory) nie leży w moim zwyczaju.

Niektórzy panowie producenci, handlarze - trochę umiaru proszę, to nie jest szmatławiec reklamowy, tylko forum

dyskusyjne !!!

Do Darkula,

myślę, że teraz wiesz dlaczego napisałem w wątku nr 6153, że uprawiasz marketing i to agresywny. Jak widać to nie tylko moja opinia.

Nie chcę tego rozwijać, ale jest tu kilka osób, których intencje wykraczają poza wymianę informacji i dyskusję.

Nie chcę tego bardziej rozwijać, bo po co.

Pozdrawiam

Ja również podzielam zdanie Kustagona. Pan Nelson Pass pomimo iż operuje sporą wiedzą nie gnoi ludzi za to, że nie wiedzą jak coś zrobić. Rozumiem również, że mamy taką, a nie inną sytuacje na rynku, jednak to nie upoważnia do takiego zachowania. POZDRAWIAM:)

Coscie ludzie za nerwowi?!

Mam swoje zdanie o danych scalakach i tyle!

>Kustagon

Sorry!Widzialem kustagona rok temu u kolegi Pawla KItty ze Zbaszynia,i to co zobaczyle to:

a)Inter+DAC Crystal,

b)OPA627[na odst]druk byl na 2-ne,

c)kiepski mont.rozwleczone plytki[3szt]

d)nedzne okablowanie.

e)tandetnie zaproj.zasilacz[wyk.tez slabe]

I niewiem,bo niechce mi sie wierzyc ze to wasz wyrob[gosc to kupil za ok.3000ZL!!!],wyciagnalem wnioski wasz klient tez.Gosc poprosil mnie bym to wyprowadzil na ludzi...... w koncu daka popedzil dalej.

Moze ktorys z waszych pracownikow robi wam krecia robote?Znam takie sytuacje.

Od kiedy zobaczylem wasze segmenty w Audio Show kilka lat temu wyrazalem sie o was pochlebnie....

zarowno za brzmienie jak i estetyke[chrom],negowalem jedynie brak manipulatorow w obudowach i nic ponadto.

Swojego czasu prosilem was nawet o PCB daka,niestety mnie olaliscie.Mimo tego nadal do was nic niemam.

W razie sprostowania mozemy sobie wyjasnic pewne kwestie 0505 353 846.

>Maciekw

Czy ja we wszystkich wpisaj indagoje ludzi do kupienia moich klockow???

>>maciekw

Myślę, że 'te' osoby nie zdają sobie sprawy, że w ten sposób pogrążają swoje zamierzenia biznesowe w niebycie. To, co uprawiają, może się podobać tylko tym, co kupować nie mają zamiaru (bo budżetu nie mają) a cii, co rzeczywiście chcą coś kupić, takich właśnie 'biznesmenów' bedą omijać z daleka.

pozdr

-> darkul

Widzę jednak, że rynsztokowe duskusje leżą jednak w Twojej naturze. Jeśli chodzi o tel. to wątpliwości trzeba było wyjaśnić zanim się kogoś publicznie obsmaruje na podstawie jakiegoś przetwornika nie będącego naszym seryjnym wyrobem tylko będącym jakimiś przeróbkami.

Proszę więcej nie liczyć na dyskusję na ten temat, jak pisałem grzebanie w rynsztoku nie leży w mej naturze.

Odnośnie projektu DACa wysyłka wróciła, nie pamiętam tylko czy z powodu braku odbioru czy też złego adresu, można było zadzwonić i wyjaśnić tę sprawę, nr tel. do Ciebie nie mielismy, ani tez nikt ze znajomych.

Wiele się mówi o polskim piekiełku, mamy tu niestety dobitny przykład.

>Miedzy innymi Kustagon

Ten DAC byl od was,jezeli nie to znaczy ze macie nieuczciwego podwykonawce.

To wy powinniscie taka kwestje wyjasnic!Jest to w waszym interesie!

Bo mnie to ani ziebi ani pali....

-Faktycznie piekielko.....

A w kwestji niby mojej" niby autoreklamy" to proponoje udac sie do Lukara on jest dla mnie wyrocznia w tych kwestjach.A jedyna agresje reklamowo-marketingowa to widze w wpisach niejakiego Szymona.

Jezeli ktos sie czuje urarzony,to zapraszam do rozm.telef,jezeli stwierdze ze sie myle to na forum taka osobe przeprosze.D.K.

Wobec wątpliwości jakie wysuwa na tym forum konkurencja, ogólnie informuję wszystkich dotyczczasowych klientów, którzy posiadają wyroby Kustagona czy też Amparo jak i potencjalnych przyszłych klientów, u których mogły pojawić się jakieś obawy, że w każdej chwili mogą rozkręcić obudowę i samodzielnie stwierdzić, jaka jest jakość zastosowanych elementów montażu itd. - w wyrobach które kiedyć kupili czy też zamierzaja kupić. Zreszta tego typu praktyki były dotychczas stosowane jeśli klient tego sobie życzył, a nietypowe wyroby czy modyfikacje wymagające indywidualnego podejścia były nawet wykonywane w obecności klienta.

Czy Ci producenci/handlarze opluwający na tym forum konkurencję nie zdają sobie sprawy że przy okazji opluwają samych siebie?

Przepraszam, że się wtrącę z rzeczowym pytaniem: czy Państwa firma ma stronę w internecie? Jeśli nie, to w gdzie w takim razie można się zapoznać z Waszą ofertą? W salonach audio nie widziałem Waszych wyrobów odkąd żyję (a żyję już dość długo).

Pzdr.

Panowie z Kustagona , wiecej szacunku, poki co to Wy opluwacie jednego z forumowiczow nie przedstawiajac zadnych sensownych faktow. Reklamy sobie w ten sposob nie zrobicie. ja w kazdym razie jezeli taki macie stosunke do sensownej krytyki beda omijal Was z daleka. Jakos nie przepadam za ludzmi uwazajacymi sie za jedyne sluszne wyrocznie.

>gutten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego nas nie ma w salonach? Możesz zapoznać się dlaczego nie ma Amplifona i jaką poszedł drogą. Pewnie wiesz. U nas chodzi o to samo, choć może się to zmieni.

>barni

To akurat nas oskarżono o stosowanie słabych scalaków, przy okazji opluto Ancient Audio - nie wiem za co, nie przedstawiając żadnych argumentów, a ty twierdzisz ze ja kogos opluwam. Proszę was bardzo skończmy dyskusję w ten sposób

Ukryta Zawartość

gutten

kustagon ma swoja strone,bodajze kustagon.webpark.pl

niedawno zetknalem sie z ich wzmakiem INT 20,znajomy audiofil pozyczyl do odsluchu (pozdro panie Leszku!),no i coz mile zaskoczenie,dzwiek okazal sie lepszy od mojego electro,szczegolnie jesli chodzi o nasycenie srednicy ,wokale,dobrą szczegolowosc bez utraty dynamiki w skali makro,posiada do tego taki przyjemny ,snujacy sie charakter prezentacji dzwieku,kojarzacy sie z mcintoshem,naprawde dobry sprzet,bardzo wazna uwaga: wymaga wygrzania ok.40 min.,bez tego trudno przystepowac do odsluchu,podczas rozgrzewania dzwiek zmienia sie tak jakby na naszych oczach,zupelnie jak przy sluchaniu lampowca,troche ciepla pozostaje a mozliwosci dynamiczne wzrastaja z minuty na minute

jak bede mial okazje to chetnie poslucham enigmy,ciebie tez zachecam do zainteresowania sie tym wzmacniaczem

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

moim zdaniem panowie z Kustagon/Amparo bardzo szybko i chetnie pomagaja innym malo doswiadczonym ludziom.

napisałem do nich z prośbą o wzór płytki do DACa i od razu miałem odpowiedż.

po złozeniu całości ,DAC nie działał , więc napisałem do nich.

Pan z Amparo odpisał mi że mogę go wysłać i zobacza co sie da zrobić (po kosztach tylko cześci).

Przetwornika jeszcze nie wysłałem , ale zrobię to jak zdobędę trochę kasy, bo teraz krucho.

jestem pewien że wielu innych producentów w tej sytuacji olało by mnie twierdząc: nie znasz sie to sie nie porywaj.

Oto co dostalem odwiedzjac strone Kustagona:

"420 przekroczony limit transferu

Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony.

Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu.

Spróbuj później, jeśli chcesz zobaczyć tę stronę."

Wydaje mi sie, ze w dzisiajszych czasach nie jest drogim wydatkiem wykupienie miejsca na komercyjnym serwerze, zwlaszcza ze ceny za rok ksztaltuja sie od poziomu 50zl !!! Zwlasza dla firmy.

[obrazekLUKASZ-90930_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry za stronę. Nie wiem czemu, ale u mnie działa bez problemu.

Jeśli chodzi o serwer komercyjny to chcieliśmy zarejestrować domenę www.kustagon.com.

Pech chciał, że ktoś już ją zarejstrował i chciał ją nam sprzedać - znowu polskie piekiełko.

Z chamstwem się nie układamy.

Sprawa strony pod innym, niestety adresem jest aktualnie załatwiana.

>>> electro, to dzięki tobie jestem posiadaczem tego int 20. naprawdę pierwsza klasa!!! bez trudu napędza moje 3,5 drożne, 4 ohmowe kolumny. co do dźwięku, to tak jak piszesz. dodatkowo potężna scena ( w każdym wymiarze). szkoda, że praktycznie nie występuja na rynku wtórnym. juz bym sobie robił chrapke na jakis świeży model. szczerze porównuje go z "zachodem" do 10kzł. ACHTUNG!!! to nie rekalma. podoba mi się, to piszę i już. Jeszcze raz, dziękuje electro. co ci ludzie chcą od ciebie???

adamk.

jacy ludzie? ci z odsluchy w krakowie?:),wyluzuj nie pierwsi i nie ostatni:),nie wiem czego chca,ale domyslam sie o co im chodzi,moim marzeniem jest zeby jeszcze troche ludzi na forum sie domyslilo:)

adamk.

ciesze sie ze ostatecznie zdecydowales sie na ten wzmacnicz,naprawde dobry zakup,pewnie ze duzo klockow za 10 kola mu ustepuje

Jest jeszcze drugi adres

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zawartość ta sama.

Jeśli chodzi o obecnośc w salonach to pierwszy krok został zrobiony - Puzon

w Katowicach ma nasze filtry sieciowe.

Ukryta Zawartość

Podoba mi się merytoryczna część strony, ale nawigacja pozostawia wiele do życzenia. Tak samo design. O serwerze nie wspomnę. Przydały by się zdjęcia urządzeń od kuchni.

Mam nadzieję, że nowa strona będzie lepsza, bo to jedyna wizytówka Waszej firmy. Powodzenia.

>adamk.

cześc ile dałeś za ten wzmak? Szukam własnie czegoś do napedzenia Harbethów- moze int by sie nadał-zwłaszcza jeśli chodzi o srednice o której wspomniałes wcześniej...

>Kustagon

Nierozumiem waszej agresji???

Nikogo nieopluwam....ani Kustagona ani Ancient Audio?!A prawdziwa cnota krytyk sie nieboi!

Moim zdaniem dane scalaki sa kiepskie,co nieznaczy ze komus ich brzmienie sie tez niespodoba!

Przedstawilem fakt z dakiem,znam osobe tym zainteresowana i historie.Na waszym miejscu staralbym sie to zdementowac w cywilizowany sposob a nie w pieniacki....

I osobiscie dziwi mnie samochwalstwo w postaci "My robimy HIGH-END!!"Troche pokory Panowie,i skromnosci.

Nigdy by mi doglowy nieprzyszlo oceniania swoich produktow jako HE,bo na to trzeba kasy,technologii....i ladnych kilkanascie lat,oraz zdobycia swiatowych rynkow!

kurcze niestety strony faktycznie juz niedostepne, czy ktos moze powiedziec jakie sa roznice brzmieniowe miedzy tym cyfrowym wzmakiem a tym drugim? (int1 chyba), no i jakie ceny mniej wiecej, fajnie ze tak porzadne produkty u nas powstaja, pozostaje miec nadzieje, ze trafia do sklepow w paru miastach chociaz, taki amplifikator bywa (i znika :) ) np. w albatrosie w gdansku, cieszy sie sporym zainteresowaniem, wypada wysmienicie w porownaniu z zachodnimi sprzetami, na pewno kustagon tez by byl spora atrakcja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.