Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego operatota tv cyfrowej wybrać?

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprowadzam się na nowe mieszkanie i będę zmuszony zdecydować się na jakiegoś operatora kablówki.Mam problem co wybrać UPC,Inea czy może Polsat cyfrowy?Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

2 lata temu miałem taki sam dylemat i po naradzie rodzinnej wybraliśmy UPC, pakiet TV (cyfrowa) i internet 7mb/s, dekoder normalny bez nagrywania. Każdy w domu jest zadowolony, a ja w piłkarskie weekendy nie wiem "w co wpaść";-). Koszt - 150zł/m. Odbiór tv i internetu, kontakt z UPC i serwis - nie mam zastrzeżeń, nie nawalili w ciągu tych 2 lat, no 1 dzień była awaria. Osobiście polecam.

Niestety wada kablówki jest wiecznie odgrzewany repertuar. 14 razy w tygodniu leci to samo.Tłumacza się że 2 zmiany ludzi pracy muszą mieć szansę obejrzenia.Czyli uzasadniajac koszty abonamentu należaloby negocjować że mogę zapłacić za 1/13 ogólnego czasu antenowego:)

Tym bardziej że wiekszość programów pakietowych i tak krąży po sieciach CTV.

Lepsze rozwiązanie własna parabola i znajomość jezyków.

fakt upc mam juz jakies 5 lat, co roku przedłuzam umowe na nowych warunkach tylko ze nigdy niema mowy o jakich kolwiek promocjach , ostatnio odbyło sie to tak ze zadzwoniłem powiedziałem co mnie interesuje i podali mi kwote która dla mnie była za wysoka chyba cos koło 170 zł, to ja na to ze rezygnuje z i ch usług w tej cenie gdzie indziej moge miec lepiej, po kilku telefonach z ich strony staneło na wspomnianych 125zł i jeszcze wytargałem od nich pakiet max czyli około 20 dodatkowych programów po polsku. To nie jest targ?

To się nazywa utrzymanie klienta(pewnie kończyła Ci się umowa) i załapałeś się nie na promocje tylko aby pozbyć się starych dekoderów (i wydaje mi się że płacisz coraz więcej:P). I teraz jak padnie Ci obecny dekoder to będziesz dostawał sprawne (podobno), nie nowe wiec jak znów trafisz na felerny model to będziesz się bujał po infolini na serwis, a jak bedsziesz chciał HD to będziesz musiał wybulić 50zl ewentualnie z nagrywarka 100zl. Osobiście wole platformy satelitarne przynajmniej nie ma problemu z sygnałem (chyba ze pogoda)jedynie od dostawcy jak cos posypie a tak to wszystko zależne od kabli filtrów instalacji i kabli poza lokalem a dla HD to ma duże znaczenie.

odradzam Polsat cyfrowy, nie mogę się dogadać z nimi żeby mi naprawili sygnał, a każda rozmowa z serwisem kończy się na tym że mam kolejny rachunek do zapłacenia

strumieniowiec, lampy i tuby

bierz upc zadzwon do nich popytaj napewno sie dogadasz, poza tym masz net i tv od jednego dostawcy to tez jest wygoda, jezeli chodzi o awarie to sie zdarzają bardzo rzadko raz na rok moze z jeden dzien nie ma internetu bo robią jakies konserwcje, pogoda niema wpływu na działanie, ja jestem zadowolony.

Mało awarii?? Pogadaj z abonentami w Gdańsku (znajdziesz sporo na forum z UPC - od kwietnia zrywa net do dziś), lub jak u kumpla w Warszawie, 2 razy światłowód podp.... (w ciągu tygodnia).Lub burza nad warszawa i po TV na kilka godzin (dla tych co nie wiedza nie wszystko idzie światłowodem lecz też cześć z zbierane jest z satelity). Wole mieć dwóch rożnych operatorów bo jak jedno padnie to drugie działa (net i tv).Najwyżej co padnie to dekoder lub satelita.

mam UPC - owszem zdarzają się awarie, ale rzadko - ogólnie dość stabilnie działa

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nosports>

Za 2 miesiące kończy mi się umowa, wtedy będę negocjował. Obecna moja umowa też jest negocjowana, rok temu miałem jeszcze gorsze warunki. Ja jestem zadowolony, bo przez 10 miesięcy moge oglądać PRAWDZIWĄ piłkę nożną, reszta się nie liczy;-)

Dokładnie z nimi opłaca sie negocjowac mozna zejsc z ceny o kilkadziesiąt złotych miesięcznie, znam ludzi którzy mają gorsze pakiety niz ja a płacą więcej, mnie umowa konczy sie w grudniu tez będe negocjował, najbardziej pasowałoby mi zostac przy tym co mam a zejsc jeszcze z ceny, net 25mega to juz jest naprawde duzo przykładowo 700megabajtów sciąga mi się jakies 4 minuty , po co mi więcej? Programów tez mi wystarczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.