Skocz do zawartości
IGNORED

Jak odzyskać CD od forumowicza?

fido33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Chciałbym abyście mi doradzili w następującej kwestii. Pod koniec zeszłego roku zakupiłem CD Camridge Audio 640C pod kątem modyfikacji (lampizacji). Wcześniej ustaliłem z jednym z forumowiczów, że podejmie się zadania. Modyfikował mi również mojego Bewitch'a 6550 i wszytko było bez zarzutów (lampa gra zresztą u mnie do dziś i jestem bardzo zadowolony). Zawiozłem mu CD, wykonał modyfikację, odebrałem, zapłaciłem, wszystko było ok. Po przyjeździe do domu odsłuch i jakieś szumy w jednym kanale. Sprawdziłem wzmak dla pewności i okazało się, że to jednak CD. Zawiozłem mu sprzęt z powrotem aby sprawdził co jest na rzeczy. Mijały kolejne tygodnie, obiecywał że już się zabiera, już poprawia. W końcu przestał odbierać ode mnie telefony. Pojechał do niego mój kolega, to powiedział, że coś tam jest nie tak i nie długo go zrobi. Znowu mijały tygodnie, dzwoniłem, nie odbierał. Pojechałem sam. Nie zastałem go tylko jego brata, który okazał zdziwienie, że taka sytuacja ma miejsce. Obiecywał, że przekaże mu info, że byłem i na pewno zadzwoni. Nie zadzwonił. Ja kilkakrotnie jeszcze próbowałem, bez rezultatu.

Nie chcę zdradzać jego imienia i nazwiska, bo to jest jego nick na forum. Nie chcę go kompromitować, nie taki jest mój cel. Chcę po prostu odzyskać CD nawet jeżeli jest niesprawne. Co Wy na to???

Z góry dziękuję za porady.

https://www.audiostereo.pl/topic/65579-jak-odzyska%C4%87-cd-od-forumowicza/

> modrzew47

No tak, takie sposoby też przychodzą do głowy ale wolałbym coś mniej bolesnego. A jak myślicie, może właśnie podanie danych osobowych na forum by pomogło? Nie ma przecież pewności, że więcej forumowiczów ma z nim kłopoty. Powiem tylko tyle, że jest z Lubonia k. Poznania.

> muls

Dziękuję Koledze za wpisy ale co do ostatniego, to raczej się nie zgodzę. Słuchałem już trochę sprzętu po modyfikacji i uważam, że w dobrych rękach daje ona (modyfikacja) świetne efekty. Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to zapraszam do Bydgoszczy na odsłuch moich Radmorów Ls30 czy wspomnianego Bewitcha. Pewnie, w przypadku Camridga nie miałem szczęścia ale nie generalizowałbym stwierdzeniami "nie modyfikować". Bo niby co, że inżynierowie fabryczni to już zupełny i nieomylny absolut? Raczej nie...

Mi taki jeden fiut kase byl winny.W nocy wylalem mu farbe na auto

Domyslil sie, ze to Ja.Wypieralem sie wszystkiego.

Kase oddal.

Kiedys kumpel typowi zaplikowal poxeline w zamki od dzwi.Mocno byl zdziwiony ze 2h rwali dzwi i wstawienie nowych.Spory koszt.

Jak mieszka w domku jednorodzinnym to za 40 pln wysyp mu przed brame 15 ton gruzu-skutkuje-nie cykaj.

Osobiscie bym podal nicka gozdka-bo zasluzyl na to bez dwoch zdan-przedtem napisz na pw lub zadzwon.

tuning na naszym forum rzadzi sie swoimi prawami i zajmuja sie nim okreslone osoby, to tak jak alfonsi, maja swoj okreslony stroj, zachowanie, zasady i klientele...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

napisz temu koledze, ze jakby co, to mam w kalendarzu kilka wolnych dni i moge je mu, tu na forum, poswiecic :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

modrzewku ty jak zwykle jak szalony fryzjer z brzytwa.zrobiłes ładne zdjecie ale to nie tu i nie teraz.To raczej w wontku ...nasze trafione fotografie.jak juz zaczynsz cos ciąc, to sprawdz najpierw gdzie cie pan bog rzucił, potem zobacz tytuł a potem zorientuj sie co inni pisza.Z grubsza.To pozwoli ci uniknąc takich jak ta....wpadek.Zdjecie ladne,przyjmujemy ale to nie ten profil....drogi autorze.rozumiemy ze drogi autor MUSI chlastac, ale najpierw niech sie sprobuje pochlastac...sam.

W niedzielę (22.08) po założeniu tego wątku, napisałem po raz kolejny do tego człowieka sms'a na każdy z dwóch telefonów których używa, z prośbą o kontakt w sprawie tego CD. Napisałem mu, że jeżeli nie odezwie się do środy, to powklejam link z tego wątku do różnych innych, w których uważany jest za fachowca dużej miary. Napisałem też, że podam jego nick do publicznej wiadomości.

Myślę, że postąpiłem uczciwie ale jak się pewnie domyślacie - cisza jak makiem zasiał.

Zaczynam zatem od BOCZNICY, pisząc jednocześnie do niego na priva aby poczytał sobie ten temat.

Nick a jednocześnie nazwisko tego fachowca to Sławek Kostańczak.

Mam nadzieję, że znajdzie się kilku z Was którzy pomogą wywrzeć odpowiedni nacisk na tego pana.

Dzięki.

Przykra sprawa, najwyraźniej zadanie przkroczyło jego możliwości - prawdopodobnie coś poważniejszego uszkodził i nie wie co z teraz z tym począć...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.