Skocz do zawartości
IGNORED

Budka Suflera - reedycje

kulawy24

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zakupiłem :). Wielka rzecz!

Nie brzmi to tak dobrze jak winyl, ale długo czekałem na te płyty.

O muzyce nie trzeba pisac - im starsza tym lepsza, a jesli chodzi o jakość - "Cisza" i "Noc" są zaskakująco dobrze zrealizowane.

Tu jeszcze wiecej o tych reedycjach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xniwax, 29 Sie 2010, 21:36

>Komentarz nie jest zachęcający - niestety.

A mnie osobiście zabolał komentarz dotyczący poligrafii. Skany oryginalnych okładek były bardzo dobre jak na materiał źródłowy - wiem, bo sam skanowałem:) Musze kupić płytę, żeby zobaczyć jak to wyszło w druku. Chyba, że dostanę gratisa:)

Kupiłem "Przechodniem byłem między wami..." i nie mam do czego się przyczepić.

Gdybym nie czytał opinii z forum Budki Suflera, nie domyśliłbym się, że okładka jest zeskanowana.

Padł też zarzut, że remastering jest "zbyt dzisiejszy", tzn. głośny. Słuchając płyty nie odniosłem takiego wrażenia, co dziś potwierdziłem dokonując pomiaru TT-DR'em. Log do wglądu na

Ukryta Zawartość

Oczywiście, ciężko wyrokować o całej serii na podstawie jednej tylko płyty. Jednak nic mnie nadto nie zniechęciło i planuję dalsze zakupy.

Ukryta Zawartość

Chyba niezlym wzieciem ciesza sie te reedycje, mi Empik juz po raz trzeci przedluzyl czas realizacji zamowienia. A mialo byc 24h...

Nie dziwota skoro nigdy nie było wznowień pierwszych wydań

Dostałem dziś dwie płyty:

1. Przechodniem byłem między wami (dla żony)

2. Ona przyszła prosto z chmur (dla mnie)

Po obejrzeniu poligrafii (znam się na tym, bo w branży jestem od dwudziestu kilku lat) nie mam żadnych zastrzeżeń. Jakość druku na bardzo dobrym poziomie. Owszem, zostały dołożone współczesne elementy, ale takie są obecnie wymogi, że daje się kod kreskowy. Jedyną rzeczą, która mi się nie podoba, to to, że płyty zostały wydane w pudełkach typu jewel case, a nie standardowych, przez co fragmenty oryginalnych okładek wchodzą na boczne krawędzie i wygląda to nieładnie. Poza tym nie ma czego się czepić.

Dźwiękowo, obie płyty grają bardzo przyzwoicie. Nie mam analogowych wydań tych płyt więc nie mogę porównać bezpośrednio. Biorąc pod uwagę, że materiał został nagrany ponad 30 lat temu, manierę nagrywania z tamtych czasów słychać wyraźnie. Nie odniosłem wrażenia, że jakoś wyjątkowo mocno ingerowano w dźwięk na etapie masteringu. Płyty brzmią na tyle dobrze, że na pewno zakupię jeszcze dwa tytuły: Cień wielkiej góry (dla żony) i Za ostatni grosz (dla siebie). Poza tymi w sumie czterema płytami i pierwszą płytą Trojanowskiej, reszta twórczości Budki jest dla mnie niestrawialna.

• 2 tygodnie później...

No to wyglada ze "Cien wielkiej gory" pozostanie tylko cieniem. Empik nie zrealizowal zamowienia, pozycja juz niedostepna, super... Dobrze ze przynajmniej pozostale pozycje do "Czasu czekania" wlacznie udalo sie kupic.

Wszystko pięknie, tylko że reedycje New Abry z lat 90. zawierały sporo bonusów. A teraz np. oryginalny "Za ostatni grosz" praktycznie niczym nie różni się od prawie pirackiego (choć legalnego) pseudowydania za 10 zł z kosza w hipermarkecie...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.