Jump to content
IGNORED

Czarna tkanina na ściany

msiak

Recommended Posts

Cześć.

Przechodzę ostatnio okres fascynacji kinem domowym i stopniowo przerabiam swój pokój odsłuchowy na salkę kinową.

Jestem obecnie na etapie pozbywania się niechcianych odbić światła, które mają umożliwić uzyskanie bardziej czarnej czerni, oraz poprawę kontrastu. Chodzi o światło odbite od ekranu, źródeł zewnętrznych nie ma.

Sufit w okolicach ekranu mam już pomalowany matową czarną farbą, tak więc przyszła kolej na ściany. Względy estetyczne nie pozwalają mi jednak na ich przemalowanie.

Czy moglibyście polecić mi dobrą czarną (lub bardzo ciemną) tkaninę, z której mogę uszyć "zasłony" do zasłaniania ścian. Proszę o adresy sklepów internetowych. Oczywiście ważny jest stosunek jakości do ceny ;)

pozdrawiam

Michał

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

Na sufit i ściany boczne proponuję czarny aksamit. Mam i wiem że to najlepsze rozwiązanie. Czarne farby radzą sobie w kontraście On / Off i ciemnych scenach ale mocno nadszarpują kontrast ANSI w trakcie jasnych scen (lub ciemnych z napisami). Dla mnie to było nie do przyjęcia. Metr bieżący dobrego aksamitu to wydatek około 60zł. Różnicę uważam za uderzającą przez co wartą inwestycji.

Pozdr / Cezarh.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.