Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumienki do Pioniera vsx d512

chunkpunk

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie raczej sie tu nie pojawilo bo jakos nikt o tym pionku nie pisze choc kazdy mowi ze jest zly ?

a nikt nie napisal dlaczego

moze ktos posiada taki amplituner i mi doradzi co do niego przystawic aktualnie mam heheh altusy 300

dodaje ze zaden ze mnie audifil lubie moc i rocka no i jakis film z powerem :)

https://www.audiostereo.pl/topic/6792-jakie-kolumienki-do-pioniera-vsx-d512/

he he witam w klubie. nie jest zły, choć czasem mam wrażenie, że skąpi basu. przeczytaj moją recenzję.

co do kolumn - moje brzmią raczej genialnie, ale przy ich 100W DIN i 89dB efektywności na poziomie -20dB (KD) zaczynają się spore zniekształcenia - zamazania.

Jak masz gdzie - posłuchaj diory. jak nie to... ja nie wiem, bo mieszkam we wrocławiu :)

Skoro uwazal ktos ze pionek skapi basu to moze Kody EX566 lub 588. Sluchalem na Yamaszce tych pierwszych i naprawde basisko maja duze i tluste. Ja zdecydowalem sie na NT306 bo maja takie samo wielkie basicho jak EX566, lecz bardzo wyraznie bardziej zdyscyplinowane i szybkie, oraz nt maja wyrazniejsza srednice (w EX jest ona troche za bardzo wycofana), takze EX pewnie beda dobre do sprzetu charakteryzujacego sie natarczywym brzmienie np. Sony.

i jeszce jedno mam altusy 300 w nich jest jakis bas w koncu nawet dos wielki czy kody sa mocniejsze czy bardziej wyraziste pytanie pewienie smieszne dla was ale ja po prostu nie mialem innych nigdy

Elfan. Ja uwazam ze Altusy sa bardzo wyraziste, wrecz natarczywe i meczace. Takze kody okreslilbym w zestawieniu z Altusami jako mnie wyrazne (mniej natarczywe, delikatniejsze), co nie znaczy ze nie da sie slyszec wielu szczegolow. Na prawde odsluchaj sobie Kody NT306f, zobaczysz jakie sa zdyscypilinowane i naturalne (tak mysle), Maja 2 glosniki niskotonowe, 1 srednio z plecionki kevlarowej i kopulkowy wysokotonowy. Ja przesiadlem sie na nie ze Scherzo 200 (Tonsil) gdzie 2 glosniki niskotonowe byly o polowe raza wieksze od nt306f i co z tego ????? Wbrew pozorom Kody maja silniejszy bas gdzie potrafia odpowiednio zagescic cisnienie w pomieszczeniu a o szybkosci w porownaniu z tonsilem nie ma co gadac. Ale niestety porownujac NT306 do EX566 to juz nie ta klasa. EX maja rownie potezny bas, lecz jest zamulony i wolny w porownaniu z NT, w kazdym razie roznica jest wyczuwalna od razu i nie trzeba sie wiele wsluchiwac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.