Skocz do zawartości
IGNORED

42LE5500 - czy LG robi dobre procesory?

Jaro_747

Rekomendowane odpowiedzi

Czeka mnie zakup odbiornika i waham się pomiędzy LE46C650, 42LE5500 i UE40C6500.

Szukam czegoś poniżej 4000 zł co dałoby dobry odbiór w kiepskich warunkach oświetlenia ( okna na dwóch ścianach)i na razie te trzy odbiorniki prowadzą.

Przychylałbym się do 42LE5500 (matowa matryca) ale głosy krytyczne odnośnie procka i algorytmów skalowania standardowego obrazu trochę mnie odstraszają. W tej chwili źródło to Cyfra+ ale planuję przejście na N.

Macie jakieś rady/doświadczenia zwłaszcza odnośne LG?

Jestem Europejczykiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/70781-42le5500-czy-lg-robi-dobre-procesory/
  • Moderatorzy

Fajny jest Lg sl 9000, 9500 ( cena 3-3,5 42 cale , 4,5 - 47 cali ) lub nowy model 8500 tylko trzeba poczekać aż spadnie jego cena

mają gładką szybę z przodu i dobry obraz

błyszczącą matrycą się nie przejmuj , wszystkie CRT tak miały i pod pewnymi względami miały obraz referencyjny

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Fajny jest Lg sl 9000, 9500 ( cena 3-3,5 42 cale , 4,5 - 47 cali ) lub nowy model 8500 tylko trzeba poczekać aż spadnie jego cena

mają gładką szybę z przodu i dobry obraz

błyszczącą matrycą się nie przejmuj , wszystkie CRT tak miały i pod pewnymi względami miały obraz referencyjny

Oglądałem te LG w sklepie - rzeczywiście fajnie wyglądają, ale sterowane są sygnałem HD. Ja jestem ciekaw, jak wygląda skalowanie zwykłego sygnału, bo takich źródeł jest na razie zdecydowanie więcej.

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.