Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner/wzmacniacz + kolumny do 3000PLN

snraz

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze amplitunera czy może wzmacniacza, choć jestem za amplitunerem więcej możliwości + subwoofer w sowim czasie. Przewertowałem wszystko co się dało i napaliłem się na:

podstawkowe Acoustic Aelite 2 + Harman/Kardon HK3490 albo DENON DRA-700AE

muzyka: soul, rap, jazz, rock, funk - i dużo innej... zależy mi na jak najbardziej naturalnym brzmieniu oraz dobrej mocy - pełna przejrzystość odcięta od kolumn :)

mam wielki dylemat między HK3490 a DRA-700AE, denon wydaje się bardziej pro chociażby przez wypinany kabel sieciowy:)

muzyka będzie szła jak na razie z mega porządnego pc'ta z kartą audigy zs 2, potem będę myślał o jakimś cd pewnie. mp3 rzadko choć czasem z ipod'a, jak muzyka z plików to od 30mb utwór w górę oraz cd z PC. W grę wchodzą też winyle z czasem podpięcie gramofonu z przedwzmacniaczem...

z pc'ta klotz gy107 na głośniki planuję też klotz'a

jestem bardzo wymagający:) i chciałbym z czasem ten sprzęt rozbudowywać w subwoofer oraz aby to był sprzętem na wiele lat a HK3490 "chyba" nie wygląda na takiego. Może też z czasem jakieś lampy do tego wszystkiego gdyż jestem zakochany w ich brzmieniu korzystałem z HD650 + przedwzmacniacz lampowy.

tak już się głowię i głowię jakiś czas, chciałbym zaczerpnąć profesjonalnej pomocy:) Oraz dowiedzieć się jak najwięcej od osób, które miały styczność z tym sprzętem.

Bardzo proszę o wsparcie:)

ostatnio szperałem o audio w internecie i trafiłem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może rzuci okiem na ceny i parametry jak również komponenty urządzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki za pierwszy post:) najbardziej mnie interesuję zdanie użytkowników albo obeznanych osób w temacie, bo to co podałem moim zdaniem jest niezłe ale może o czymś nie wiem i na pewno jeszcze czegoś nie wiem:) więc bardzo bym prosił o pomoc w wybraniu między tymi dwoma amplitunerami(jeśli się nadają do tego co wymieniłem, oraz aby spełnił moje oczekiwania) albo w doradzeniu czegoś innego, przez kogoś kto jest obeznany... sam fakt iż już hk3490 ma więcej mocy dla Acoustic Aelite 2, będzie się to liczyć. Albo może jest coś lepszego w cenie Acoustic Aelite 2... Bardzo proszę o doradzenie bo już mam wodę z mózgu :)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.