Skocz do zawartości
IGNORED

AudioNET AMP I z Infiinity Renaissance 90

gag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś słuchał końcówki mocy z AudioNET AMP I w połączeniu z Infinity Renaissance 90? Czy da radę z takimi wymagającymi paczkami?

Końcówka ponoć zacna i tytułowana wieloma nagrodami. Lecz trudno znaleźć opis jej brzmienia.Jeśli ktoś słuchał to proszę o rekomendację.

Słuchałem chyba wszystkich (lub prawie wszystkich) wzmacniaczy Audioneta i dla mnie wszystkie brzmiały bardzo podobnie. Ich wspólną cechą jest chirurgiczna precyzja i dokładność. Dźwięk podają bardzo konturowo i szybko. Zawsze mam wrażenie, że przekazują tylko szkielet i nie potrafią go wypełnić muzyką.

Bardzo interesuje mnie kwestia przestrzeni i basu. Doczytałem się że to bardo dokładny wzmacniacz i to mi nie przeszkadza, ale czy bas podawany jest z wypełnieniem i rozmachem( cecha bardzo pożądana z Renaissance 90) bo tego mi właśnie brakuje a jednocześnie nie chciał bym stracic przestrzeni którą daje moja stara integra yamacha ca-1010.

Drogi kolego gag-jak masz te kolumny,to pożycz wzmak i po kłopocie-tylko są różne żródła,kable,pokoje

odsłuchowe-zatem zawsze przekaz inny,bo musisz usłyszeć to u siebie-koniec mego przynudzania!!

A czy zdoła je napędzić-na pewno-lecz musisz sam zrobić próbę-ok.Napisz,czy masz te kolumny-ok.pozdr.

Za wypełnienie i rozmach zakresu basowego odpowiedzialne będą już Renesanse - więc nie masz się co martwić.

Z moich "końcówkowomocowych" doświadczeń wynika, że R. 90 znacznie bardziej wolą nieco suche, dokładne i szybkogrające na dole wzmacniacze, niż te, które bas bardziej wypełniają i rozmiękczają.

Powodzenia.

Berberys.

Nie do końca zgadzam się że tylko kolumny odpowiadają za bas itp. Słuchałem swoich RE 90 na Kilku wzmakach i zawsze było inaczej. Najlepiej było na krelu( nie pamiętam jakim) przestrzeń kontur basu i moc super. Na moim yamaha ca-1010 tak średnio z dynamiką i konturem na basie ale zato jest w miarę nasycony. Najgorzej było (o dziwo)z OMAK JEWEL THREE- bas wprawdzie kontrolowany i zwarty ale słaby a dżwięk w innych obszarach bez jaj. A co do sprawdzenia końcówki w domu to jeśli odległośc ok kilkuset kilometrów to raczej kiepsko. Zastanawiam się czy z większym amerykańskim rozmachem nie zagrał by tańszy amerykański porasound 2200 ???

Berberys.

Nie do końca zgadzam się że tylko kolumny odpowiadają za bas itp. Słuchałem swoich RE 90 na Kilku wzmakach i zawsze było inaczej. Najlepiej było na krelu( nie pamiętam jakim) przestrzeń kontur basu i moc super. Na moim yamaha ca-1010 tak średnio z dynamiką i konturem na basie ale zato jest w miarę nasycony. Najgorzej było (o dziwo)z OMAK JEWEL THREE- bas wprawdzie kontrolowany i zwarty ale słaby a dżwięk w innych obszarach bez jaj. A co do sprawdzenia końcówki w domu to jeśli odległośc ok kilkuset kilometrów to raczej kiepsko. Zastanawiam się czy z większym amerykańskim rozmachem nie zagrał by tańszy amerykański porasound 2200 ???

Kolego gag,

musiałeś naprawdę przesłuchać tonę wzmaków aby nie pamiętać jaki Krell u Ciebie grał . . .

Tak się składa, że miałem u siebie OMAKi i AMP ( i parę innych ...)

Z moich doświadczeń wynika, że AMP nie dają rady w żadnym aspekcie. Omaki zagrały bardzo ładnie w całym paśmie.

Pozdrawiam,

i udanych łowów .... ;-)

Kolego gag,

musiałeś naprawdę przesłuchać tonę wzmaków aby nie pamiętać jaki Krell u Ciebie grał . . .

Z moich doświadczeń wynika, że AMP nie dają rady w żadnym aspekcie. Omaki zagrały bardzo ładnie w całym paśmie.

Pozdrawiam,

i udanych łowów .... ;-)

ciekawe co znaczy "nie dają rady" Audionet??? chyba żart. Jak ktoś lubi lejący bas, zamulony to mu Audionet nie podejdzie, ale jeśli precyzja, szczegóły i twardy bas trzymany za mordę to tylko AUDIONET.

Szybkość precyzja i scena. Natomiast jeśli chodzi o barwę polecam pre lampowy... do końcówki Audioneta.

Audionet daje rady kazdym kolumnom w każdym zakresie ;-)

gag jak chcesz mogę Ci pożyczyć, jestem zadowolony z niej.poza tym niemiecka solidność wykonania

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Berberys.

Jak kupowałem kolumny to wziąłem swój wzmacniacz na odsłuch. A u gościa stał krel i do niego były najpierw podłączone (jaki nie pamiętam bo skupiałem się na kolumnach) Pamiętam tylko że słychać było sporą różnicę w konturze basu i jego mocy zwłaszcza w mikrodynamice.

Kolego gag,

Pozdrawiam,

i udanych łowów .... ;-)

Jedno krótkie pytanko: czy podłączałeś owe wzmaki (OMAK i AMP) od Renaissance 90? Bo na innych kolumnach mogło byc zupełnie inaczej. A RE 90 to bardzo specyficzna w brzmieniu od wielu innych konstrukcja. Ktoś poza mną pisał że owe OMAKI trójki są super ale jakimś cudem nie chcą współpracować z RE 90

Mam RE90. Audionet AMP to lipa, do dzisiaj pamiętam ten beznadziejnie płaski dźwięk a o basie to w ogóle mowy nie było.

No jak lubisz lejący po ścianach zamulony bas to na pewno z Audioneta nie uzyskasz go.

I pewnie dlatego uważasz że płaski.

de gustibus...

W każdym razie potwierdzam niniejszym znane mi wypowiedzi odnośnie AUdioneta, których w sieci nie brakuje. To są hi-endowe klocki chociaż nie dla tych co lubią pomału i ciemno.

np: Audio 2/2003, Hi-Fi Choice December 2002, nagroda AudioShow 2001.

No jak lubisz lejący po ścianach zamulony bas to na pewno z Audioneta nie uzyskasz go.

I pewnie dlatego uważasz że płaski.

de gustibus...

W każdym razie potwierdzam niniejszym znane mi wypowiedzi odnośnie AUdioneta, których w sieci nie brakuje. To są hi-endowe klocki chociaż nie dla tych co lubią pomału i ciemno.

np: Audio 2/2003, Hi-Fi Choice December 2002, nagroda AudioShow 2001.

Zgadzam się z wypowiedziami,że Audionet to lipa,tak jest w rzeczy samej...lipa i tyle.Posiadałem AMP2(monobloki)muzyki nie zauważyłem.Recenzjami bym się nie podpierał...z różnych powodów o których nie chcę tu pisać.Próbowałem podpinać do różnych kolumn i zawsze było beznamiętnie i płasko.Później kupił takie same kolega...miał identyczne problemy.

Zgadzam się z wypowiedziami,że Audionet to lipa,tak jest w rzeczy samej...lipa i tyle.Posiadałem AMP2(monobloki)muzyki nie zauważyłem.Recenzjami bym się nie podpierał...z różnych powodów o których nie chcę tu pisać.Próbowałem podpinać do różnych kolumn i zawsze było beznamiętnie i płasko.Później kupił takie same kolega...miał identyczne problemy.

zależy od sprzętu towarzyszącego Audionet nic od siebie nie dodaje i to jest jego wada/zaleta dla mnie zaleta.

zależy od sprzętu towarzyszącego Audionet nic od siebie nie dodaje i to jest jego wada/zaleta dla mnie zaleta.

Na razie nikt, nie upiera się, że Audionet coś dodaje. Kilka osób zauważyło, że jest wręcz odwrotnie: Audionet zabiera życie z muzyki. Tak samo zachowują się nawet MAXy. To po prostu cecha charakterystyczna wzmacniaczy tej firmy. Audionetów słuchałem w różnych konfiguracjach, zawsze wionęło chłodem i nudą.

Hmm no tak słynny audiofilski Audionet. To i Ja dorzucę 3/100 złotówki i kilka faktów pod rozwagę. Dystrybutor M. Sawicki i słynny nadpłynny Reaktor aka Redaktor F. Kulpa po kilkugodzinnym praniu mózgów (a może tylko rdzeni kręgowych) przez Gescheftfuerera M. Zollera posiedli wspomniane wzmaki. Recenzje w AV a owszem owszem - kumple to kumple i recenzje zawsze były cacy. F. Kulpa zatrudnił nawet słynnego Spawacza "darkula" by ten w osłonie argonu położył (s)paw na płytce pre Q-audio. Odsłuchy odbywały się zawsze w ten sam sposób: ciemny pokój, niewielkie stężenia tlenu i gałka pre na godzinie 15. A jak Audionet gra z Zollerami? Nieszczególnie.

Hmmmm. Jak coś jest dobre tak jak np Infinity renaissance 90 to prawie wszyscy albo zdecydowana większośc to potwierdza. W przypadku Audionetu AMP I coaz więcej (małopochlebnych) recenzji od użytkwników a to daje już do myślenia przed zakupem za kilka tysięcy złotówek. Wszak wiem że jednak najlepiej sprawdzić samemu bo o gustach się nie dyskutuje ale z doświadczenia wspominam kupno kilku wcześniejszych elementów do słuchania muzyki i opinie forumowiczów się sprawdziły. Dlatego warto pytać!

Hmmmm. Jak coś jest dobre tak jak np Infinity renaissance 90 to prawie wszyscy albo zdecydowana większośc to potwierdza. W przypadku Audionetu AMP I coaz więcej (małopochlebnych) recenzji od użytkwników a to daje już do myślenia przed zakupem za kilka tysięcy złotówek. Wszak wiem że jednak najlepiej sprawdzić samemu bo o gustach się nie dyskutuje ale z doświadczenia wspominam kupno kilku wcześniejszych elementów do słuchania muzyki i opinie forumowiczów się sprawdziły. Dlatego warto pytać!

jakoś mało jest Audionetów z drugiej ręki, znacznie mniej niż osławionych Ayonów, Sonus Faberów Densenów i innych które wszyscy chwalą..

Ja w każdym razie swoich nie sprzedam na pewno ;-)

a fakt że relatywnie drogie to są zabawki

• Użytkownicy+

Słuchałem niedawno zestawu Audionet, w tym AMP I, pre dzielone, oraz CD (wysoki model). Kolumny Zoller Solution (wersja specjalna). Słuchałem ten zestaw już wiele razy, ale po raz pierwszy miałem możliwość porównać ten wzmacniacz z innym. Porównanie zrobiłem pod kątem ew. zakupu końcówki AMP I, a porównywałem do mojego ... Rotela 01. Chciałem zobaczyć w którą stronę "idzie" wzmacniacz Audioneta (niestety nie sam AMP I, lecz z tym dzielonym Pre - które jest droższe od samej końcówki). Okazało się, że Audionet to wzmacniacz w całym paśmie dłużej wybrzmiewający, bardziej miękki, nieco zamaszysty. Rotel był o wiele lepszy w kontroli basu, za to w pozostałym paśmie dźwięki wygasały za szybko. Podsumowując- do muzyki spokojnej, Audionet był o wiele lepszy, jednak w szybko narastających dźwiękach, w gęstej muzyce lepszy był Rotel.

Już widzę te uśmiechy, czytałem wcześniejsze wpisy jak to AMP I kontroluje głośniki ... Zollery na których testowaliśmy wzmacniacze mają duże spadki impedancji, Rotel ma 45watt przy 8 omach, Audioet 200watt. Dodam jeszcze że kiedyś porównywałem tego Rotelika z Krellem KSA 200S i tam dopiero był bas kontrolowany i z wykopem.

No cóż tym razem nie mam innego wyjścia jak iść pod prąd ... Audionet pre + AMP I ~ 40 000zł nowy, Rotel 01 1899zł ... Co bym wybrał jeśli chodzi o dźwięk, do muzyki spokojnej Audionet, do Free Jazzu Rotela.

Ps. Można bić ...

pianę ;-)

Niestety Audioneta nie znam.

Słuchaliśmy z kolegami kolumn Infinity R90 sterowanych ze starego wzmacniacza mocy Krella KSA-150 pracującego w czystej klasie A, wygląd koszmarny, grzeje się cholernie. Natomiast brzmienie było bardzo w porządku - był rozmach, mięso, wszystko na swoim miejscu, basik schodził głęboko, choć nie był niezdrowo podbity. Orkiestra symfoniczna brzmiała wspaniale a szczególnie skrzypce.

Niestety po przełączeniu na tekstylną kopułkę Dynaudio okazało się, że w dziedzinie muzykalności potrafi ona więcej, co widać było szczególnie na damskich wokalach.

Tak więc ...de gustibus non est disputandum...

• Użytkownicy+

albo mamy różne uszy, albo słuchamy różnego sprzętu, albo.. dobrze dokopać Audionetowi bo drogi i można się dowartościować..

ciekawe....

[/quote

A tam drogi, jak był nowy to tak, teraz nie koniecznie. Niedawno był za niecałe 3 000zł w ogłoszeniach, gdybym chciał to stały na mojej półce. Poza tym uważam że to dobry wzmacniacz, jedynie nie zgadzam się co do charakteru brzmienia jaki podajecie. Porównaj z jakimś Krellem, a będziesz wiedział co to jest kontrola basu.

SAM 10-15 letni to 3k, współczesny to 5k a AMP II to 12k.

Sam w porównaniu z krell 300i ma lepsza kontrolę basu, agorszą niż końcówki KSV czy KSB ale to inna liga z którą można porównać MAX lub AMP II

• Użytkownicy+

Sam w porównaniu z krell 300i ma lepsza kontrolę basu, agorszą niż końcówki KSV czy KSB ale to inna liga z którą można porównać MAX lub AMP II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozmawiałem z właścicielem, "prawie" go kupiłem ( rok produkcji 2002). Był wystawiony na alledrogo za 2999zł. Serio interesowałem się tym wzmacniaczem i uważam że to bardzo dobre urządzenie. Tak jak pisałem nie zgadzam się z opisem jego dźwięku. Krell 300i (stary, a nie ta nowa wersja) był przypadkiem wyjątkowym, inaczej brzmiącym niż większość Krelli. Ja znam dobrze końcówkę KSA 200S i ta ma dla mnie wzorcowy bas, a chyba mimo to wolałbym Audioneta :-). Wzmacniacz o "wzorcowym" basie super kontrolowanym ma zazwyczaj (poza TOP HI-ENDEM) pewne wady, nie wybrzmiewa w całym paśmie. Jest to szczególnie dotkliwe w średnicy oraz wysokich tonach i nie znalazłem urządzenia które te dwie cechy potrafi połączyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadałem AMP2(monobloki)i napisze jeszcze raz-LIPA...dotyczy to relacji ceny do jakości dźwięku.Za te same pieniądze można dostać dużo lepsze końcówki.

• Użytkownicy+

Dodam jeszcze że Krell 300i nie jest końcówką mocy i jest sporo tańszy (a raczej był).

Nadal podtrzymuję to co napisałem, Rotel 01 za niespełna 2000zł lepiej kontroluje bas (nawet w "trudnych" kolumnach) niż AMP I. Oczywiście cała reszta, czyli większość tak naprawdę jest lepsza w Audionecie. Dyskutujemy tu o sygnaturze dźwiękowej tego urządzenia, ja się z dotychczasową opinią o ostro grającym i super kontrolującym wzmacniaczu nie zgadzam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.