Jump to content
IGNORED

Kolumny pod Denon'a PMA 2010 AE

DJ LUCAS

Recommended Posts

Witam,

Mam dwie propozycje nie wiem czy trafne odnośnie połączenia z Denonem, są to Monitor Audio rx 8 lub Paradigm 11v6. Chciałbym żeby to były kolumny raczej uniwersalne. Pokój obecnie mały ale nie długo bedzie przeprowadzka i wszystko bedzie wstawione do 25m2. Muzyka jakiej słucham: od jazz'u po m. elektroniczną, zalezy mi na tym zeby było detalicznie, miękko no i oczywiscie żeby mozna było bez stresu posłuchac troszkę głośniej niż normalnie. Które z wyżej wymienionych kolumn nie bedą się dławiły, traciły szczegółów podczas głosnego odsłuchu? Za wszelkie sugestie dziękuję.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj, weź pod rozwage Monitor Audio GS 20. Używane były w okolicach 6000pln.

Hidden Content

Ja mam je dołączone do Denona AVC-A1HDA i grają z nim niezwylke detalicznie, a i dynamiki też im nie brakuje.

Hidden Content

Hidden Content

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Witaj,

Monitor Audio oraz Paradigm będą prawidłowo współpracowały z Twoim wzmacniaczem realizując Twoje założenia co do brzmienia. Napewno brzmienie trochę bardziej miękkie uzyskasz na MA.

Biorąc jednak pod uwagę posiadany wzmacniacz oraz preferencje, zdecydowanie sugerowałbym Ci zwrócić uwagę na ofertę DYNAUDIO. Idealnie współpracowałaby z PMA-2010AE kolumna DYNAUDIO EXCITE X32 lub X36 - moim zdaniem brzmienie uzyskane w takiej konfiguracji będzie najbardziej odpowiadało Twoim wymaganiom. Ewentualną alternatywą może być także Audio Physic Yara II Superior, w tym przypadku balans tonalny bedzie lekko przesunięty w górę pasma.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Mam dwie propozycje nie wiem czy trafne odnośnie połączenia z Denonem, są to Monitor Audio rx 8 lub Paradigm 11v6...(ciach)....Za wszelkie sugestie dziękuję.

Witam,

z moim Denonem PMA 1500 RII świetnie współgrają MA Silver RX8 w trzydziestu paru metrach kwadratowych.

MSZ

Ja jestem bardzo zadowolony.

Pzdr.

Nubira2CDX

Hidden Content

DJ LUCAS jeżeli osłuchałeś się z tym wzmacniaczem to napisz coś na jego temat. W jakiej konfiguracji pracuje u Ciebie ? Jak się sprawuje itd.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.