Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o poradę w wyborze Wzmacniacza

Maryoosh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Nie mam wzmaka lampowego, ale bardzo chciałbym mieć. Do tej pory grałem na tranzystorze HK, CD Cambridga i gramofonie Rotela. I z tym związany jest problem.

Poszukuję wzmacniacza, do którego będę mógł podpiąć 2 zestawy kolumn ( w osobnych pomieszczeniach) i wybierać, który z nich ma zagrać. Do tego chciałbym podpiąć CD i gramofon.

Szukam i nie potrafię nic sensownego znaleźć. Może Wy macie jakiś pomysł. Proszę o pomoc.

Witam wszystkich forumowiczów.

Nie mam wzmaka lampowego, Szukam i nie potrafię nic sensownego znaleźć. Może Wy macie jakiś pomysł. Proszę o pomoc.

Mam taki pomysł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam taki pomysł

Ukryta Zawartość

lub nowy

Ukryta Zawartość

Podpinasz 2 pary kmolumn - front wykorzystasz na nagłośnienie w jednym pokoju a tył w drugim. Proste.

Jaka jest nagroda? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Meng.sory:) Lampa to lampa ma byc skromnie najwyższej jakośći i dwa kanały. Kto to widział żeby lampa miał pięć kanałów jakieś wejścia na usb i inne hipermarketowe gadżety. Ale jeśli to gra dobrze jak Yaqin to ok nie czepiam sie:)

Hmm posłuchałem i podoba mi się.

Jest co prawda trochę słabszy (W-600F ma chyba 2x17 W wg opisu EL-84 w klasie AB), a Meng 2x12 W i to się słyszy, ale tak głośno i tak nie słucham, bo mi od basu wchodzi w rezonans konstrukcja budynku ;-)

Ciekawe jest to, że mimo iż w każdym kanale są takie same lampy to faktycznie na tylnych kanałach moc maks jest niższa (wg opisu 2x9 W a przednie 2x12W).

Nie wiem tylko jak ci Chińczycy wykalkulowali, że na subwoofer trafia maks. 22 W (może lampy grają w klasie B ?).

Co do jakości dźwięku to ten wzmacniacz w porównaniu z W-600F ma trochę słabszy, mniej ciepły i przyjemny dla ucha bas, reszta praktycznie identyczna.

Mając możliwość zakupu w dobrej cenie wziąłem go i teraz będę uzupełniał system 5.1

ten rezonans budynku to się kłania nieprawidłowa akustyka Panie Poweracousticman!!

ps.prosze zmienić nicka na antyPoweracousticman-to do Pana pasuje jak futerał do skrzypiec-dziękuję.

ten rezonans budynku to się kłania nieprawidłowa akustyka Panie Poweracousticman!!

ps.prosze zmienić nicka na antyPoweracousticman-to do Pana pasuje jak futerał do skrzypiec-dziękuję.

A to ciekawe, bo z tego co wiem w rezonans można wprowadzić wszystko odpowiednią częstotliwością, ale skoro Pan wie przy którym utworze to wystąpiło i tak trafnie diagnozuje złą akustykę to "jestem pod wrażeniem".

PS nie proponuję zmiany nicka na "wszystkowiedzący zakompleksiony", choć to pewnie pasowałoby do tamtego wpisu niczym racja najmojsza do Miauczyńskiego - bo byłoby bardzo nieeleganckie wymagać od kogoś, żeby nazwał się wg mojej oceny jego jednego wpisu.

A to ciekawe, bo z tego co wiem w rezonans można wprowadzić wszystko odpowiednią częstotliwością, ale skoro Pan wie przy którym utworze to wystąpiło i tak trafnie diagnozuje złą akustykę to "jestem pod wrażeniem".

PS nie proponuję zmiany nicka na "wszystkowiedzący zakompleksiony", choć to pewnie pasowałoby do tamtego wpisu niczym racja najmojsza do Miauczyńskiego - bo byłoby bardzo nieeleganckie wymagać od kogoś, żeby nazwał się wg mojej oceny jego jednego wpisu.

Proszę poprawić właściwie akustykę i napisać co i jak-jeśli się nie poprawi,to znaczy,że napisałem bzdury.dziękuję.

ps.nie róbmy porównań z Miauczyńskim,bo trza mieć niedobrze w głowie-by zdecydować się na taką rolę.pozdr.

Z tym rezonansem chodziło mi tylko o specyficzne utwory np. Księżycowy Krok zespołu Aya RL - okazuje się, że przy odpowiednich kolumnach nawet 2x12 W to już aż nadto czego potrzeba do słuchania w domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.