Skocz do zawartości
IGNORED

Konsola Sony SP3 jako odtwarzacz Blu ray do Panasonica 50VT20

Bipo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Tak jak w temacie mam pytanie odnośnie konsoli sp3. Mianowicie nosze się z zamiarem kupna odtwarzacza Blu ray w cenie do 2tyś. Przydałby się aby miał możliwość wyświetlania 3D. Wiem że ta technologia dopiero raczkuje i ilość odtwarzaczy jest jak na razie znikoma ale mam Tv z 3D więc chciałbym może z tego kiedyś skorzystać. Czytając forum zauważyłem że dużo osób posiada konsole PS3 i używa jej jako czytnika Blu ray. Oprócz tego że można sobie pograć czasem w grę to mam za darmo odtwarzacz BR. Ponadto wyczytałem że będzie oprogramowanie do tej konsoli które umożliwi wyświetlanie właśnie obrazów 3D na TV. Dlatego jestem bardzo zainteresowany kupnem ww. konsoli.

Z uwagi na to że mam jeszcze stary amplituner Denona 1906 bez HDMI mam parę pytań:

1. Czy jak puszczę sygnał video do TV po HDMI a dźwięk po optyku z konsoli do amplitunera to jaki dźwięk uzyskam w momencie włożenia nośnika BR? Ponieważ mój amplituner nie ma nowych dekoderów dźwięku to odbierze sygnał jako zwykły Dolby Digital?

2.To pytanie głównie do posiadaczy konsoli jak ona się sprawuję jako odtwarzacz BR?

3. Czy w ogóle zawracać sobie tym głowę, czy nie lepiej poczekać na nowe odtwarzacze np: denona 2011 z wyjściem 1,4 i z wbudowanymi dekoderami dźwięku. (Wiem że jakość dźwięku z analogowych wyjść nie będzie tak wysokiej klasy jak np: z Oppo 83se, pionka 91, czy denona 4010 ale to są produkty z innej półki cenowej)A amplitunera nie chcę zmieniać bo jestem z niego jak na razie bardzo zadowolony.

Witaj,

mam PS3, i po optyku podłączonym do ampli też bez HDMI idzie mi DD, i DTS - można skonfigurować jaki standard dźwięku wychodzi z konsoli. Co do obrazu z BR jestem zadowolony, ale wiadomo o gustach się...

No i pada wygodniej się trzyma w ręku niż pilota ;)

Miałem też z problemem wyciszającego się centralnego, ale po aktualizacji firmware problem zniknął.

Pozdrawiam.

1. DD i DTS

2. B.Dobrze i nie tylko jako odtwarzacz BR.

3. Nie ma sensu zawracac sobie głowy dzwiekiem HD bez "sprzętu HD".

Odnośnie 3D obecnie jest już możliwosc nie tylko grania w 3D, ale również odtwarzania filmów w 3D. Na dniach była aktualizacja firware do wersji 3.50...

Co do pada jest rzeczywiście wygodny ale jeśli chce się operowac pilotem. Nic nie stoi na przeszkodzie dokupic takowego (koszt kilkudziesięciu PLN).

Ogólnie polecam nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na zakup PS3 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.