Skocz do zawartości
IGNORED

sprowadzenie sprzętu z Hong Kongu

mztv

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie!!!!!!

zastanawiam się czy ktoś z użytkowników forum miał do czynienia z sytuacją jak w temacie?

pytam ponieważ zastanawiam się nad sprowadzeniem xindaka a600e..(polska cena 12990 PLN) to trochę wiele....

link do wzmaka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1435 USD to dość ciekawa propozycja........zastanawiam się nad wysokością cła, przesyłki i tego typu obciążeń......(ciekawe czy w Polsce do przesyłki doliczany jest wat)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/71806-sprowadzenie-sprz%C4%99tu-z-hong-kongu/

+14 % cła i 22% VAT od zadeklarowanej wartości

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

SHIPMENT WEIGHT: 85KG oj będzie drogo nie wiem czy na palecie tego nie będą chcieli słać :D

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

sprawdziłem koszt przesyłki w TNT i po zakończeniu symulacji krew mnie zalała

właściwie to po ocleniu i watowaniu wychodzi coś w okolicach 6kzl.....to bardzo atrakcyjnie ...tylko ta przesyłka...niestety

Nie wiem czy właściwie policzyłeś, warto pamiętać że liczone jest to dosyć oryginalnie: (cena zakupu + koszt transportu) x 0,14 <czyli 14% cła> i do wyniku tego działania dodajemy 22% Vat.

Może się okazać że coś co "tam za morzem" jest względnie tanie to u nas po legalnym opłaceniu wszystkich należności zaczyna być trochę mniej atrakcyjne cenowo. Choć pewnie i tak tańsze niż u krajowego sprzedawcy.

Życzę powodzenia!

Najlepiej wysłać maila do nich z zapytaniem o koszty przesyłki. Firmy często mają upusty, a i wyliczenia na stronie to tylko estymacja. Specjalnie wygrzebałem dokumenty od mojego wzmacniacza i sprawdziłem na stronie UPS koszt przesyłki. Estymacja przekroczyła kwotą jaką zapłaciłem za wzmacniacz i przesyłkę razem. Druga sprawa to nie wiem skąd Wam się wzięło 14% cła. Ja sprowadzałem dwa razy i za każdym razem cło wynosiło 2%.

Wtam Kolegów!

Cena tego sprzętu z dostawą do Polski wynosi 2 231$. Teraz do tego dolicz 14% cła i od całości 22% VAT = 2231x3,0= 6 693+14%= 7 630pln netto+22% = 9 308 pln. I to jest koszt całkowity.

Weż też pod uwagę fakt, że gwarancja w tym przypadku to fikcja.

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja u nich zamówiłem CDka i gra pięknie:).

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Wtam Kolegów!

Cena tego sprzętu z dostawą do Polski wynosi 2 231$. Teraz do tego dolicz 14% cła i od całości 22% VAT = 2231x3,0= 6 693+14%= 7 630pln netto+22% = 9 308 pln. I to jest koszt całkowity.

Weż też pod uwagę fakt, że gwarancja w tym przypadku to fikcja.

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja u nich zamówiłem CDka i gra pięknie:).

Można popytać w Holandii:http://www.pacificaudio.nl/ we Francji cena to 3400e

JA 14% cła do pokazania zasady liczenia wziąłem z postu Elba (powyżej). Nie wiem ile wynosi cło z HK/Chin. Sam nic nie sprowadzałem stamtąd. Celem moim było tylko pokazanie mechanizmu. Jakby ktoś się zawziął to znajdzie właściwą stawkę celną w Taryfie Celnej. Może być dostępna gdzieś w sieci.

pozdrawiam

Nurek......"Ja u nich zamówiłem CDka i gra pięknie:)"....rozumiem, że "u nich"odnosi się do proponowanego przeze mnie sklepu....jeśli tak.."gra pięknie" to może podzielisz cię wrażeniami z jakości obsługi i okresu oczekiwania!!!

Mztv, co do szybkości dostawy i informacji/kontakcie przed sprzedażą to byłem pozytywnie zszokowany: Mr. Jason Lee odpowiadał na każdy mail, natychmiast po wpłacie przesyłka wyszła z HK. mogłem ją śledzić za pomocą strpny DHL. Zapłaciłem w czwartek a w poniedziałek przesyłka była w Urzędzie Celnym i tu się schody zaczęły które trwały 10 dni. Ale sprzęt otrzymałem taki jak zamawiałem, szybko i sprawnie.

Jednak ostatnio kontaktowałem się z nimi w wsprawie pomocy technicznej i całkowita porażka.Mr. Lee juz nie pracuje . Teraz kilka razy odpisal mi niejaki Mr. Patrick ale teraz to ogólnie olewają mnie na całego; żadnej pomocy, żadnego doradztwa.

Także niestety obsługa znacznie się pogorszyła. Cóż sprawdz ich jak Ci odpowiedzą na maile i sam zadecyduj. Na zagranicznych forach przewżają o nich dobre opinie.

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Hej mztv.

Może lekko odbiegam od tematu...

Osobiście też myślałem o tym wzmaku, ale kręgosłup mi siada więc przeniosłem się na Xindaka 8800 MN (MNE w europie - monobloki) + pre 8250. Wszystko na XLR. Waga podobna ale w przypadku przenoszenia robię to na 3 rwania. Monobloki mają oba typy wejść tak więc stereo pre jest na XLR a wzmacniacz AV (pre out) bezpośrednio niezbalansowane. Tym sposobem AV idzie tylko przez jeden pre. Jedyna wada zestawu, że 8250 nie ma pilota i muszę biegać do gały.

Pzdr

Ja kupowałem swoje głośniki w Chinach "prawie" od producenta, paczka szła przez Pocztę Polską 10 dni (po tygodniu przyszedł list o ocleniu). Naliczono mi 4% cła + VAT 22% od wartości sprzętu + wartość przesyłki. Jedyny minus to nadgorliwość celników. Z powrotem tak okleili kartony, że nadawały się tylko do kosza. Szkoda bo niedługo będę chciał je sprzedać i tym razem kupić podłogówki. Oczywiście w Chinach :-))

Hej mztv.

Może lekko odbiegam od tematu...

Osobiście też myślałem o tym wzmaku, ale kręgosłup mi siada więc przeniosłem się na Xindaka 8800 MN (MNE w europie - monobloki) + pre 8250. Wszystko na XLR. Waga podobna ale w przypadku przenoszenia robię to na 3 rwania. Monobloki mają oba typy wejść tak więc stereo pre jest na XLR a wzmacniacz AV (pre out) bezpośrednio niezbalansowane. Tym sposobem AV idzie tylko przez jeden pre. Jedyna wada zestawu, że 8250 nie ma pilota i muszę biegać do gały.

Pzdr

Napisz coś o brzmieniu tych monobloków,w Polsce zupełnie nieznane ale w sieci znalazłem b.pochlebne opinie.

• 4 miesiące później...

od tego czasu ktos kupowal w cattylink? kontakt mejlowy jest niezly, czy da rade sie z nimi jakos w kwestii cyferek na fakturze umowic? pisalem z tym patrckiem, odpowiada na mejle z dnia na dzien, w sumie bez sciemy...zamawialem juz na drugim koncu swiata pare rzeczy i dawalo sie dogadac, tyle, ze nie z chinczykami...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.