Skocz do zawartości
IGNORED

Problem Z Jakością Dźwięku.

eNse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zwracam się do was z prośbą o pomoc, mianowicie mam problem z uzyskaniem jakości dźwięku na mikserze PEAVEY PV 10.

Chodzi tutaj mianowicie o taki stłumiony głos, niezależnie czy jest to tylko mowa do mikrofonu, czy muzyka.

Przykład:

-Dyskoteka szkolna, nie ma szans aby poprawnie ustawić mikser, tak aby vocal był do zrozumienia, nawet jeżeli mocno się skupimy, słowa są nie do usłyszenia.

-Wszelka mowa przez mikrofon - również dźwięk jest stłumiomy i nie ma rady żeby co kolwiek zrozumieć.

Wszystkie efekty są powyłączane, staram się to wyregulować bassami, niskimi tonami, lecz na marne, to nic nie daje.

Wzmacniacz i kolumny podam w następnym tygodniu.

Dodam iż kolumny stoją na parkiecie sali gimnastycznej, w odległości od siebie ok. 20m.

Proszę o pomoc, jest to bardzo ważne.

Jeśli napisałem w złym dziale, proszę o przeniesienie.

Witam.

Zwracam się do was z prośbą o pomoc, mianowicie mam problem z uzyskaniem jakości dźwięku na mikserze PEAVEY PV 10.

Chodzi tutaj mianowicie o taki stłumiony głos, niezależnie czy jest to tylko mowa do mikrofonu, czy muzyka.

Przykład:

-Dyskoteka szkolna, nie ma szans aby poprawnie ustawić mikser, tak aby vocal był do zrozumienia, nawet jeżeli mocno się skupimy, słowa są nie do usłyszenia.

-Wszelka mowa przez mikrofon - również dźwięk jest stłumiomy i nie ma rady żeby co kolwiek zrozumieć.

Wszystkie efekty są powyłączane, staram się to wyregulować bassami, niskimi tonami, lecz na marne, to nic nie daje.

Dodam iż kolumny stoją na parkiecie sali gimnastycznej, w odległości od siebie ok. 20m.

Witaj domorosły dj :) Wiesz ,trochę grałem na różnym sprzęcie i mam wrażenie ,że może to być niedopasowanie parametrów mikrofonu do przedwzmacniacza !? Mikrofon powinien być na osobnym wejściu(ile kanałów ma ten mikser?).Może za mocno go podkręcasz(kanał dla mikrofonu),musisz wyjść na środek sali i słuchać jak brzmi mowa.Poza tym,jak coś mówisz,trzeba wyciszyć muzykę.Osobiście nie lubię drącego się przez muzykę konferansjera:)Niestety ,jak muza też idzie słabo to może coś nie tak z końcówką mocy ? Dobrze to podłączyłeś ? Regulacje zaczyna się od pozycji barwa na zero,suma kanałów nie na maks,stopniowo trzeba dopasowywać ,ale to byś miał raczej przesterowanie!?

Witam.

Przykład:

Witaj domorosły dj :) Wiesz ,trochę grałem na różnym sprzęcie i mam wrażenie ,że może to być niedopasowanie parametrów mikrofonu do przedwzmacniacza !? Mikrofon powinien być na osobnym wejściu(ile kanałów ma ten mikser?).Może za mocno go podkręcasz(kanał dla mikrofonu),musisz wyjść na środek sali i słuchać jak brzmi mowa.Poza tym,jak coś mówisz,trzeba wyciszyć muzykę.Osobiście nie lubię drącego się przez muzykę konferansjera:)Niestety ,jak muza też idzie słabo to może coś nie tak z końcówką mocy ? Dobrze to podłączyłeś ? Regulacje zaczyna się od pozycji barwa na zero,suma kanałów nie na maks,stopniowo trzeba dopasowywać ,ale to byś miał raczej przesterowanie!?

Zerknąłem na mikser,jest nieźle rozbudowany! Na początek wyłączył bym wszystkie efekty,pełna linia,regulacja barwy na zero.Oczywiście mikrofon na wejscia mikrofonowe,sygnał ze źródeł liniowych na wejścia liniowe.Wyjście na końcówkę ma na cinch? Jeżeli masz końcówkę z regulacją czułości,ustaw ją na maks.Oczywiście najpierw włącza się przedwzmacniacz(tu mikser).No i próbuj ustawić poziom wyjściowy z miksera ,na taki ,żeby nie zniekształcał.Jeżeli to nie da nic,przyczyn szukał bym w głośnikach lub końcówce mocy.Jednak sala gimnastyczna to spora powierzchnia do nagłośnienia.Sprawdź kable,połączenia itd.Przyczyn może być wiele,a może jedna banalna!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.