Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Do Avantgarde Uno Nano

Wojtek76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Spedzilem dzisiaj na odsluchach ww glosnikow 1.5 godziny. Najpierw z moim tranzystorem, a nastepnie z Cary Audio CAD 300SEl.

No coz tak jak przypuszczalem, tranzystor nie do konca sie sprawdzl z hornami. Moglbym teoretycznie zyc z z tym duetem przez jakis czas, ale nie chce. I tutaj pytanie do ludzi ktorzy maja doswiadczenia z ww glosnikami. Jaki wzmacniacz, (moze byc uzywany) do kwoty powiedzmy 10000zl bylby dobry z Uno Nano?

Dodam jeszcze, ze moj wzmacniacz mial ciut za jasna gore z Nano a reszta byla poprostu swietna, przestrzen, bas, ach miodzio. Z cary bylo przyjemniej, jednak brakowalo mi troche gory no i bas pozostawial tez co nie co do zyczenia.

Moja muzyka...zalozmy, ze powinien zagrac wszystko.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

https://www.audiostereo.pl/topic/72156-wzmacniacz-do-avantgarde-uno-nano/

Wojtku!

Przejrzyj archiwum - ostatnio przewinął się temat dotyczący napędu do awangardowych tub. Ze swojej strony nieodmiennie polecam Lebena 300 XS. Połaczenie z tubami i moim Lavrym dawało brzmienie wyjątkowej urody.

kolumny UNO sprzedałem znajomemu kombinował z różnymi wzmacniaczami po około roku pożyczyłem mu Wavac 300b i już do mnie nie wrócił ma go do dziś,wavac md-300b jest świetny.

Dzieki, sprobuje znalezdz te wzmacniacze do odsluchu. Moze jeszcze jakies propozycje?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Leben to faktycznie swietna wybor. Polecam tez Manley Stingray II - to "II" jest kluczowe;-)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 jak bys ocenil brzmienie Lebena cs300, cs 300xs i tego Manleya do CAD 300sel? Widze, ze wszystkie te wzmacniacze posiadasz?

Q21 jak bys ocenil brzmienie Lebena cs300, cs 300xs i tego Manleya do CAD 300sel? Widze, ze wszystkie te wzmacniacze posiadasz?

W tym systemie widzę na coś na lampie 2a3 a rozsądnym wyborem wydaje mi się najnowszy wzmacniacz Audio Note Vindycator patrz Allegro.Pozdrawiam

nigdzie nie moge znalezdz w sprzedazy tego Vindycatora, moze narobie dlugow i on mnie znajdzie;)

nigdzie nie moge znalezdz w sprzedazy tego Vindycatora, moze narobie dlugow i on mnie znajdzie;)

Polecam Sun Audio bo jest tańszy, a równie dobry :)

Na jednym z portali wisi ogłoszenie dotyczące sprzedaży lekko uszlachetnionej wersji Sun Audio na lampie 300B pod brandem Uchida za całkiem sensowne pieniądze (7 kilo PLN).

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

name='Wojtek76' timestamp='1286553356' post='2025424']<br>nigdzie nie moge znalezdz w sprzedazy tego Vindycatora, moze narobie dlugow i on mnie znajdzie;)<br><br><br><br>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wojtku!

Przejrzyj archiwum - ostatnio przewinął się temat dotyczący napędu do awangardowych tub. Ze swojej strony nieodmiennie polecam Lebena 300 XS. Połaczenie z tubami i moim Lavrym dawało brzmienie wyjątkowej urody.

Znaczy to,że tak brzydko-czy tak ładnie??-bo oba brzmienia wyjatkowe)))

W tym systemie widzę na coś na lampie 2a3 a rozsądnym wyborem wydaje mi się najnowszy wzmacniacz Audio Note Vindycator patrz Allegro.Pozdrawiam

Zauważyłem,że tego vindykatora ma oszołomodrut))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.