Skocz do zawartości
IGNORED

Najcieńsza Plasma 37-42 Cali

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem że cienkich(grubość) LCD jest sporo dostępnych na rynku, ale czy są jakieś plasmy które będą w podobnych lub zbliżonych grubośćiach do tych LCD?

Nie ma szans by plasma miała grubość takiego LED-a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma szans by plasma miała grubość takiego LED-a:

Ukryta Zawartość

ok moze nie o grubosc w milimetrach, ale moze cos jest ponizej grubosci 6cm

Ukryta Zawartość

W rozmiarze 37 sprzedaje tylko jeden producent jeden model. Średniej grubości raczej.

W moim odczuciu to wszystkie płaskie telewizory wykazują grubość porównywalną. Co za różnica 2 cm w jedną czy drugą stronę. Zwłaszcza gdy telewizor stoi na podstawce, to wtedy każda różnica zupełnie nie gra roli.

Najważniejsze przecież aby telewizor prawidłowo pracował i wyświetlał dobry obraz.

Co za różnica 2 cm w jedną czy drugą stronę. Zwłaszcza gdy telewizor stoi na podstawce, to wtedy każda różnica zupełnie nie gra roli.

Najważniejsze przecież aby telewizor prawidłowo pracował i wyświetlał dobry obraz.

Jestem tego samego zdania. Co innego gdy grubość oscyluje w okolicach 40 cm (mój stary CRT miał jakoś 45cm - i TO dopiero był problem).

Jestem tego samego zdania. Co innego gdy grubość oscyluje w okolicach 40 cm (mój stary CRT miał jakoś 45cm - i TO dopiero był problem).

zeby nie bylo dla mnie znaczenia to bym nie zakladal tego watku - to ze dla kogos moze mie miec znaczenia ok ale dla mnie MA

potrzebuje go powiesic w sypialni - miedzy sciana gdzie bedzie wisial a koncem luzka mam malo miejsca i kazdy centymetr odgrywa role zebym ramieniem nie obijal sie przechodzac pomiedzy mimi

LG 42pj350/550 ma grubość 5,5 cm.

wielkie dzieki za konkretna odpowiedz

Najcieńszy ekran to oczywiście do projektora... ;)

Ale skoro pytasz o plazmę, to zapewne do TV także, nie tylko do filmów.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Najcieńszy ekran to oczywiście do projektora... ;)

Ale skoro pytasz o plazmę, to zapewne do TV także, nie tylko do filmów.

tez myslalem zeby byl to projektor ale wlasnie glownie to chcem miec do programow TV, i przy okazji filmy

Projektor to dobre rozwiązanie, technika idzie do przodu i żeby cieszyć się dobrym obrazem z projektora nie trzeba do tego osobnego pomieszczenia i zgaszonych świateł. Wystarczy żeby ściana lub ekran, na której będziesz wyświetlał obraz, nie był bezpośrednio oświetlony i już możemy cieszyć się dużym ekranem o dosyć dobrych parametrach wyświetlania. Przy czym współczynnik ceny do wielkości obrazu jest nieporównywalnie lepszy dla projektora. Już za niecałe 3 000 zł można mieć dobry projektor i ekran o przekątnej do 120``.

Projektor to dobre rozwiązanie, technika idzie do przodu i żeby cieszyć się dobrym obrazem z projektora nie trzeba do tego osobnego pomieszczenia i zgaszonych świateł. Wystarczy żeby ściana lub ekran, na której będziesz wyświetlał obraz, nie był bezpośrednio oświetlony i już możemy cieszyć się dużym ekranem o dosyć dobrych parametrach wyświetlania. Przy czym współczynnik ceny do wielkości obrazu jest nieporównywalnie lepszy dla projektora. Już za niecałe 3 000 zł można mieć dobry projektor i ekran o przekątnej do 120``.

a czy przez projektor mozna okladac TV kablowa?

kup mniejszą przekątną to ramieniem przy przechodzeniu nie będziesz zawadzał :)

i jeszcze jedno

jak masz pytanie jaka najcieńsza plazma jest do kupienia do wystarczy że wpiszesz w google odpowiednie zapytanie

szybciej i z obrazkami będziesz miał odpowiedzi

tak na przyszłość,

bo zapytanie jakie dałeś jest czysto techniczne dotyczące wymiarów a nie użytkowe aby można było o czymś konkretnym porozmawiać na forum

Focal + Naim

a czy przez projektor mozna okladac TV kablowa?
Oprócz dekodera są jeszcze trzy możliwości: tuner TV do monitora komputerowego, magnetowid VHS lub nagrywarka DVD (jeśli sygnał w kablówce jest analogowy).

Oprócz dekodera są jeszcze trzy możliwości: tuner TV do monitora komputerowego, magnetowid VHS lub nagrywarka DVD (jeśli sygnał w kablówce jest analogowy).

Witam,

Wiatrak bardzo Cię proszę o rozwinięcie w/w kwestii. Interesuje mnie wariant trzeci, tzn. nagrywarki DVD. Są różne modele nagrywarek. Niektóre nagrywarki DVD mają tunery cyfrowe (DVB-T) i analogowe. Mój operator kablówki uruchomił ostatnio dodatkową usługę: "nowoczesna, zmodernizowana w technologii światłowodowej sieć kablowa umożliwia obecnie emisję w wysokiej jakości programów telewizyjnych i radiowych w powszechnie stosowanej technologii analogowej".

Bez żadnych dodatkowych utrudnień zaprogramowałam mój TV na odbiór DVB-T. Dlaczego taka sieć nie umożliwia oglądania telewizji przez projektor? Czy zakup nagrywarki z 2 rodzajami tunera (jak wyżej) coś w tej kwestii zmieni? Czy można sygnał z nagrywarki bezpośrednio przekazać do projektora (HDMI)?

Wybacz jeśli moje pytania są banalne ale nie jestem jeszcze obeznana w tym temacie.

Serdecznie pozdrawiam :)

Beata

... lub nagrywarka DVD (jeśli sygnał w kablówce jest analogowy).

Witam,

Wiatrak co miałeś na myśli?

Kyle możesz rozwinąć swoją myśl z uwzględnieniem konfiguracji: nagrywarka DVD - projektor? Jaki typ nagrywarki najlepiej się nadaje: z dwoma tunerami (cyfrowym (DVB-T) i analogowym), czy nie ma to większego znaczenia? Jakie zastosowanie mają nagrywarki z podwójnymi tunerami (warto takie mieć, czy to zbędny gadżet)?

Serdecznie pozdrawiam :)

Beata

Miałem na myśli to, ze nagrywarka zawiera wbudowany tuner TV, z którego sygnał video można przesłać do urządzenia wyświetlającego pozbawionego tunera, czyli na przykład projektora. Możliwe do użycia połączenia to: composite video (niezalecane), S-Video i RGB Scart; w ostatnim przypadku, należy się upewnić że projektor jest w stanie przyjąć taki sygnał (na przykład na gnieździe D-sub, z użyciem przejściówki Scart - D-sub). Czy na wyjściu HDMI jest dostępny sygnał video z tunera nagrywarki to nie wiem; raczej tak, ale musisz się upewnić (instrukcja obsługi nagrywarki).

Co do "podwójności" tunerów w nagrywarkach: mogą to być zarówno dwa tunery tego samego systemu nadawczego (do jednoczesnego nagrywania i oglądania dwu różnych kanałów), jak i posiadanie przez urządzenie tunera pracującego w dwóch standardach (czyli na przykład analogowego i cyfrowego). Czy warto mieć tuner DVB-T i analogowy? To zależy, czy z kablówek będzie usuwany sygnał analogowy (nie oglądam TV, więc nie śledzę tej techniki). Jeśli myślisz o TV z "powietrza", to w związku z mającym nastąpić wyłączeniem nadajników TV analogowej tuner cyfrowy (cyfrowy i analogowy) jest konieczny.

Miałem na myśli to, ze nagrywarka zawiera wbudowany tuner TV, z którego sygnał video można przesłać do urządzenia wyświetlającego pozbawionego tunera, czyli na przykład projektora. Możliwe do użycia połączenia to: composite video (niezalecane), S-Video i RGB Scart; w ostatnim przypadku, należy się upewnić że projektor jest w stanie przyjąć taki sygnał (na przykład na gnieździe D-sub, z użyciem przejściówki Scart - D-sub). Czy na wyjściu HDMI jest dostępny sygnał video z tunera nagrywarki to nie wiem; raczej tak, ale musisz się upewnić (instrukcja obsługi nagrywarki).

Co do "podwójności" tunerów w nagrywarkach: mogą to być zarówno dwa tunery tego samego systemu nadawczego (do jednoczesnego nagrywania i oglądania dwu różnych kanałów), jak i posiadanie przez urządzenie tunera pracującego w dwóch standardach (czyli na przykład analogowego i cyfrowego). Czy warto mieć tuner DVB-T i analogowy? To zależy, czy z kablówek będzie usuwany sygnał analogowy (nie oglądam TV, więc nie śledzę tej techniki). Jeśli myślisz o TV z "powietrza", to w związku z mającym nastąpić wyłączeniem nadajników TV analogowej tuner cyfrowy (cyfrowy i analogowy) jest konieczny.

Wszystko jasne :)

bardzo dziękuję za pomoc w zrozumieniu tematu.

Serdecznie pozdrawiam :D

Beata

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.