Skocz do zawartości
IGNORED

Co Pod Kolumny Infinity Renaissance 90 ?

Tomasz46

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem właśnie kolumny Infinity Renaissance 90 i mam pytanie czy podkładac pod nie worki z piaskiem, bo słyszłem że dobrze działają na dzwięk (słyszałem też że można "grochem jaśkiem" takie worki wypełnic). Proszę o radę bo mam parkiet.

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/72532-co-pod-kolumny-infinity-renaissance-90/

A z tego betonu to się nie śmiejcie bo byłem dwa m-cy temu w stanach i jeden znajomy miał PARADIGM REFERENCE STUDIO 100 ustawione na małych wylewkach betonowych (a jest audiofilem).

ten groch to faktycznie nie najlepszy pomysł zaczął rozsadzac te worki i wyleciał na cały salon kolumny się wywróciły.

jeszcze jedno pytanie czy kable z czystego złota są dobre? Mam takie załatwione za pół ceny ale nie wiem czy zdadzą egzamin?

Worków nie podlewałem (a powinienem?)

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 15 Października 2010 - robia z niego wala, a On dyskurs podejmuje :/
Ukryte przez Yamnick, 15 Października 2010 - robia z niego wala, a On dyskurs podejmuje :/

Polałem trochę te worki wodą, ale nie wiem czy nie za mało bo dalej jest to samo, kolumny przewracają się a groch się rozsypuje, macie doświadczenie w tym temacie???

A z tego betonu to się nie śmiejcie bo byłem dwa m-cy temu w stanach i jeden znajomy miał PARADIGM REFERENCE STUDIO 100 ustawione na małych wylewkach betonowych (a jest audiofilem).

ten groch to faktycznie nie najlepszy pomysł zaczął rozsadzac te worki i wyleciał na cały salon kolumny się wywróciły.

jeszcze jedno pytanie czy kable z czystego złota są dobre? Mam takie załatwione za pół ceny ale nie wiem czy zdadzą egzamin?

Worków nie podlewałem (a powinienem?)

Koniecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 16 Października 2010 - znowu robia z niego wala - chyba usune ten watek...
Ukryte przez Yamnick, 16 Października 2010 - znowu robia z niego wala - chyba usune ten watek...

Podlewam te worki po trochę od wczoraj, ale boję się że mi pójdzie wilgoc na membrany i elektronike, poza tym ktoś mi powiedział że te jaśki mogą wyrosnąc ???!?!

• 2 tygodnie później...

A ja podchodzę do tematu z drugiej strony. Zawieszę kolumny na żyłkach, takich na szczupaka, przy suficie. Zobaczę czy będą się bujały w rytmie samby, ale obawiam się ciężkiego metalu, bo żyłki mogą nie wytrzymać. Nie wiem ile kg. metalu wytrzyma jedna żyłka. Każda kolumna będzie wisiała na czterech. Przy bardzo lekkiej muzyce żyłki będą spełniały rolę jedynie stabilizującą. I tu zastanawiam się, czy nie dać jeszcze jednej żyłki przymocowanej do podłogi, by kolumny w ekstazie nie odfrunęły pod sufit.

A ja podchodzę do tematu z drugiej strony. Zawieszę kolumny na żyłkach, takich na szczupaka, przy suficie. Zobaczę czy będą się bujały w rytmie samby, ale obawiam się ciężkiego metalu, bo żyłki mogą nie wytrzymać. Nie wiem ile kg. metalu wytrzyma jedna żyłka. Każda kolumna będzie wisiała na czterech. Przy bardzo lekkiej muzyce żyłki będą spełniały rolę jedynie stabilizującą. I tu zastanawiam się, czy nie dać jeszcze jednej żyłki przymocowanej do podłogi, by kolumny w ekstazie nie odfrunęły pod sufit.

Turek, uważaj żeby Ci żyłka nie pękła!

Na zdrowie!

Yul

Fajny pomysł z tą wylewką pod kolumny:) dzieki za pomysł,jutro zbijam szalunki!.Dobre bedzie bo nawet marmuru obecnie nie mam.

eee tam fajny - gdy zabudowałem taras, wykonali w ścianie dwie komory po 200l na Beymy coax 15"

projekt zakończyło płaskie akwarium i schowek na butelki (ale wcześniej jednak zagrałem)

"A ja podchodzę do tematu z drugiej strony. Zawieszę kolumny na żyłkach, takich na szczupaka, przy suficie."

a to też przerabiałem, tachałem przez miasto 4,8m belkę, jakoś w końcu umieściłem pod sufitem, JBL L150 też

belka została na zawsze, fajna dekoracja, o odsłuchach nie ma co opowiadać :(((

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Idealna komora idealnie sztywna,super odgrodzenie tylko czy wibracji nie bedzie czy pójdą na ściane? Czasami myśle o murowanej konstrukcji:)

Turek zaczekaj do czasów aż głosniki bedziemy zawieszać w powietrzu polem siłowym magnetycznym tak jak przechowuje sie antymaterie.

lepszy jest sam otwór w ścianie, bez pudła, gra na dwie strony, tylko co ta druga strona na to

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wybaczcie panowie ale na temacie się chyba nie znacie bo z pod kolumn (po podlaniu) zaczynają mi strączki wyrastac więc z waszymi poradami lepiej na ogrodnictwo się skierowac !!!!!

a zabuliłem za nie 7 kafli

Tomaszu tomasz już kiełki odrazu na kanapke, nie ma co sie śmiać z audiofilskich pomysłów bo ja już przy słuchaniu kabli sie kompletnie zaplątałem w zeznaniach i spostrzeżeniach. Wypadałoby mi rozkopać ściany i poprowadzić sobie dobrą sieciówke do słupa.

Fajny pomysł z tą wylewką pod kolumny:) dzieki za pomysł,jutro zbijam szalunki!.Dobre bedzie bo nawet marmuru obecnie nie mam.

A byłeś kiedyś za żelazną kurtyną?

Dobra już kij z tymi workami ale zastanawiam się czy nie mam za słabego zmaka jest to Diora WS 502? może 3eba wyłożyc kase na coś lepszego? Co radzicie do 6 tys. zł?

na sekundkę do kolumn powracając to mi się okleina odkleiła i nie wiem co z tym zrobic, może zedrzec i wyszlifowac u profesjonalisty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.