Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkał Się Ktoś Kiedyś Z Takim Klockiem?

maaarcinek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Wytargałem dzisiaj z giełdy takiego oldskulowego philipsa :D Wszystko pięknie gra, potencjometry nie trzeszczą, do tego te sensory zamiast guzików, no bajka :D Ampli jest bardzo ciężki bo waży równe 12 kg :D Napisy nie powycierane , no jak nówka :)

Ktoś coś może wie na jego temat? Dobre to bylo w czasach swietnosci? Warte to to jest jakieś pieniążki?

Ja do wyrwałem jako niesprawdzane za 15zł, i jestem miło zaskoczony:)

Sprzęt identyko jak na fotkach :)

Philips 720.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak myślicie, lepsze to, czy nasza stara dobra polska Elizabeth Hi-Fi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe sprzęty te stare Philipsy. Ten należał do serii z "rybimi oczami" (hol. visseoog). W tej serii był jeszcze wzmak i tuner. Miałem kiedyś ampli 603, nieźle wykonany sprzęt, obudowa pełna po brzegi, 2 wielkie kondy RoE, tranzystory Motoroli. Od Elizabeth pewnie lepszem ale czy coś warte ? W Holandii może ktoś by 30-40 euro za to dał.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Aktualnie ampli jest cały czas w testach i spisuje sie wybornie :D Najciekawsze w nim jest to, że skubaniec nie zniekształca dźwięku! Testowałem go na moich dużych podłogówkach które mają około 70 RMSu jedna, na monitorkach philipsa, oraz tyłach od kina domowego. Na każdych z tych kolumn można go kręcić "do odcinki" i dźwięk jest po prostu głośny, a nie zniekształcony, bo np głośniki za mocne , lub wzmacniacz za słaby :) BTW kolejny dzień i dalej "jaram się" sensorami :D To sie chyba nigdy nie znudzi :D

Aktualnie ampli jest cały czas w testach i spisuje sie wybornie :D Najciekawsze w nim jest to, że skubaniec nie zniekształca dźwięku! Testowałem go na moich dużych podłogówkach które mają około 70 RMSu jedna, na monitorkach philipsa, oraz tyłach od kina domowego. Na każdych z tych kolumn można go kręcić "do odcinki" i dźwięk jest po prostu głośny, a nie zniekształcony, bo np głośniki za mocne , lub wzmacniacz za słaby :) BTW kolejny dzień i dalej "jaram się" sensorami :D To sie chyba nigdy nie znudzi :D

Pozazdrościć, piękny sprzęcik piękny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.