Skocz do zawartości
IGNORED

MA XD800MKII VS BEWITCH 6550

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciał bym zakupic pierwszą lampe w swoim życiu, oczywiscie coś z tańszych chińskich. Trochę poczytałem i mam dylemat czy Music Angel XD800MKII czy BEWITCH 6550. Bardzo proszę o porade oraz za i przeciw.

Pieniądze nie grają !

https://www.audiostereo.pl/topic/72695-ma-xd800mkii-vs-bewitch-6550/

To się ciesze, jest to mój faworyt. Mam jescze pytanie o lampy znalazłem gdzieś w twoim poście że:

z 6N8P zmienić na 6SN7 lampy ogólnie dostępne

z 6N9P zmienić na 6SL7 lampy ogólnie dostepne

natomiast nie znalazłem lamp 5Z3P jakie tu można w zamian zatosować ?

Jak wspomniałem jestem poczatkującym i niechiał bym przynajmniej na razie robić przeróbek bo nawet nie wiem w jakim kierunku, tylko wymiana lamp.

Pieniądze nie grają !

To się ciesze, jest to mój faworyt. Mam jescze pytanie o lampy znalazłem gdzieś w twoim poście że:

z 6N8P zmienić na 6SN7 lampy ogólnie dostępne

z 6N9P zmienić na 6SL7 lampy ogólnie dostepne

natomiast nie znalazłem lamp 5Z3P jakie tu można w zamian zatosować ?

Jak wspomniałem jestem poczatkującym i niechiał bym przynajmniej na razie robić przeróbek bo nawet nie wiem w jakim kierunku, tylko wymiana lamp.

5Z3P to prostownik, można nie ruszać. Można też wymienić na sowieckie 5Ц3С (5C3S) albo na zachodnie 5U4G. Jeżeli chcesz wymieniać prostowniki, to konieczna będzie również wymiana czterech kondensatorów elektrolitycznych w zasilaniu, jeżeli tego nie zrobisz, to w krótkim czasie zamordujesz prostowniki.

a mam pytanie, czytałem na Twojej stronie internetowej że kiedyś takiego BEWITCHA przerabiałeś, możesz podać jakie to są koszty u Ciebie takiego tuningu jak opisany.

Pieniądze nie grają !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.