Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + głośniki 5.0

icesiwy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam konsole ps3 oraz telewizor led. Chciałbym teraz dokupić do tego amplituner i głośniki. Jakieś propozycje?

Dodam iż oglądałem taki zastaw:

Yamaha rx-v667 do tego głośniki również z yamahay. Konkretnie to seria ns (ns 555, ns 444 oraz ns 333).

Dodam iż taki komplecik kosztuje około 5tys. Czy nie za dobre na pokój około 13m2

Możecie powiedzieć jak to bd się sprawować? Mile widziana jakąś alternatywę do tego zestawu w podobnej cenie.

Można też zaproponować coś innego. Sugestie mile widziane.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.

https://www.audiostereo.pl/topic/72718-amplituner-g%C5%82o%C5%9Bniki-50/

Amplituner OK, ale kolumny nie bardzo "sypią piachem po uszach"

Lepsza alternatywa Monitor Audio M4/M1/MCenter, dołożysz jakieś 500 zł i idzie wyrawać zestaw na Monitor Audio serii BX.

Amplituner OK, ale kolumny nie bardzo "sypią piachem po uszach"

Lepsza alternatywa Monitor Audio M4/M1/MCenter, dołożysz jakieś 500 zł i idzie wyrawać zestaw na Monitor Audio serii BX.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Myślę, ze ta Yamaha będzie OK tylko dobrze by było wybrać się na odsłuch i dobrać do tego kolumny, które będą tobie najbardziej odpowiadać. Może w 13m2 starczą jakieś monitory na fronty.

Witam serdecznie, nie jestem audiofilem i stąd moje laickie podejście do sprawy..., więc zacznę sypać błotem. Posiadam amplituner McVoice av550 z wejściem optycznym toslink i 3 x coaxial. Do tego kolumny Clatronic 2 x 180 W RMS. Amplituner ma moc 2 x 80 + 3 x 30 W na kanał i oczywiście wyjście na suba aktywnego. Obecnie pomiędzy kompikiem z dźwieękiem a la VIA 1708S z wyściem toslink i mały jack korzystam z tego drugiego, cóż jakość nie jest fascynujaca, ale na niektórych utworach potrafi zabrzmieć dynamicznie, z głębokim basem testowanym na bass testach w postaci plików mp3. Gorzej z tonami wysokimi, są jakby przycięte- ograniczone pasmo. Średnie są zrównoważone, trochę natarczywe, ale nie o tym chciałem pisać. Otóż chcę zmienić sprzęt a zwłaszcza kolumny na jakieś typu?? i tu uwaga Voice Kraft 7810 lub 7820, ewentualnie prism onyx 200, amplifiera narazie zostawiam w spokoju, nie stać mnie na nowy, jestem tszydziesto paro letnim rencistą, w przyszłość rozważam zakup Yamahy RX V-365 lub 367, czyli dobre przetworniki D/A 192 kHz 24 bity i ogólnie reszta parametrów przyzwoita. Dodam, że mam pokój 9 metrów kwadratowych. Wiem, malo. A teraz wyrażam zgodę na pożarcie mnie ze względu na gusta i poglądy. Pozdrawiam-ZET!! p.s.po co komu sprzęt którego nigdy nie usłyszy i nie doceni?? dla szpanu przed kumplami?? koniec!!

I jeszcze jedno, mam zamiar kupić Asusa XONAR D1, niezłe parametry i super klasa sprzęt, myślę, iż po wszystkim odczuję rżnicę zwłaszcza, że właśnie zamówiłem kabelek Toslink 10 m. Pozdrawiam!!

Zmiana kolumn, to dobre rozwiązanie, jednak proponowane przykłady możesz sobie darować. Lepiej zainteresuj się byle czym produkowanym przez jakąś NORMALNĄ firmę "głośnikową" bo te VK, czy Prismy to namiastka kolumn.

Podaj budżet, na pewno da się coś sensownego wymyślić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.