Skocz do zawartości
IGNORED

Temat skierowany do posiadaczy głośników : eltax liberty 3+

Bassfreak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie , jak już zauważyliście temat jest skierowany do posiadaczy głośników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jestem zmuszony zmienić moje wharfedale diamond 8.4 na jakieś kolumny podstawkowe (pokój 11m2) a konkretnie to 4.30 metra długości oraz 2.70 metra szerokości. co do wzmacniacza to głośniki będą pracowały z HARMAN KARDON PM-650 VXI

i teraz pytania o których mówiłem :

-ile kosztują głośniki ? chodzi mi konkretnie o sklepy internetowe poza allegro bo chwilowo nie mam do niego dostępu , oczywiście żeby cena była jak najlepsza

-czy naprawdę mają TAK DOBRY bas jak na kolumny podstawkowe ? czy poradzą sobie w takich kawałkach jak te :

,
,

-czy do mojego pomieszczenia będą dobre ? chce mieć mocny , niski , dynamiczny bass

z góry będę wdzięczny za wszelkie porady , pozdrawiam :P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szukam sam nie wiem czego :P

Witam serdecznie , jak już zauważyliście temat jest skierowany do posiadaczy głośników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jestem zmuszony zmienić moje wharfedale diamond 8.4 na jakieś kolumny podstawkowe (pokój 11m2) a konkretnie to 4.30 metra długości oraz 2.70 metra szerokości. co do wzmacniacza to głośniki będą pracowały z HARMAN KARDON PM-650 VXI

i teraz pytania o których mówiłem :

-ile kosztują głośniki ? chodzi mi konkretnie o sklepy internetowe poza allegro bo chwilowo nie mam do niego dostępu , oczywiście żeby cena była jak najlepsza

-czy naprawdę mają TAK DOBRY bas jak na kolumny podstawkowe ? czy poradzą sobie w takich kawałkach jak te :

,
,

-czy do mojego pomieszczenia będą dobre ? chce mieć mocny , niski , dynamiczny bass

z góry będę wdzięczny za wszelkie porady , pozdrawiam :P

Witam , posiadalem Eltax Liberty 1+ , dzwiek super , bas jak na takie male cudenka dosc pokazny, mocny , lekko cofnieta srednica, lekko klujaca gora, porownywalem do B&W cdm7se wypadly troche blado ale nie ta klasa i wielkosc. Eltax Liberty 3+ jeszcze lepsze niz 1+.Pokoj 20m 1+ daly rade naglosnic.

Ukryta Zawartość

Eltaxy 3+ dają w tym pomieszczeniu bez problemu radę. Do takiej muzy się świetnie nadają. Zresztą kolejny model w katalogu 5+ to w gruncie rzeczy 3+ w wersji wolnostojącej.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

Dawno temu, przygode z audio zaczynałem od zestwu Harmana z Eltax Liberty.

Bas był ładny - w swoim czasie to było dla mnie prawdziwe objawienie.

Fajne zestawienie, ale czytając o twoich ciepieniach mozna dojść do wniosku, że nie dla ciebie. Jesli lubisz niskoschodzący bas, masowanie przepony i nie chcesz inwestować w kable zeby łagodzić górę pasma, to musisz szukac dalej.

po co mi kable łagodzące górę ? przecież mam wzmak HK , coraz bardziej mam ochotę na te eltaxy ;]

ale potrzebuję jeszcze trochę opinii , liczę na was !!

ps. czy mogę prosić o link do sklepu z nimi ?

po co mi kable łagodzące górę ? przecież mam wzmak HK , coraz bardziej mam ochotę na te eltaxy ;]

Kupuj więc. Do linków, masz internet...

Daje głowe, że dla Ciebie to nie będzie miało basu za grosz.

po wpisaniu w google eltax liberty 3+ sklep wyskakują mi tylko tematy z różnych for

jak jesteś taki mądry to sam se wsadź przykładowo JBL ES 100 na 11m2 i posłuchaj xD

po wpisaniu w google eltax liberty 3+ sklep wyskakują mi tylko tematy z różnych for

Bo chyba nie ma już przedstawiciela Eltaxa na nasz kraj. Kiedyś to był chyba Audio Klan, a dzisiaj to nie wiem. Pozostaje tylko allegro.

Pewnie nikt nigdy nie wspominał Ci że do swoich gustów muzycznych i pomieszczenia potrzebujesz aktywnego suba ? Hmm - chyba nikt.

może kiedyś dokupię takiego suba jak zmienię wzmaka na lepszy z "normalnym" wyjściem na suba

a co myślicie o PARADIGM MONITOR 3 V2 ?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Do kolegi Bassfreak Do charmana kup lub przynajmniej posluchaj Infinity Beta 20.Będziesz miał muzykalny czyściutki dzwięk z dobrą podstawą basową

osobiscie posiadalem Eltaxy 5+ i uwazam ze to bardzo fajne kolumienki..swietne wykonane w swojej klasie,fantastycznie zgrywaly sie np. ze starszymi piecykami Sony ES,taki wlasnie zestaw hula u mojego szwagra i...az milo wpasc i posluchac.

...uniwersalne,dosyc neutralne,z wykopem..jednak o brzmieniu monitorow,takze jesli szukasz potegi i basiska to gdzie indziej.

pozdro

• Redaktorzy

wieki temu miałem 3+ i grały w 20m (stare budownictwo). W 11m na brak basu nie powinieneś narzekać (jeśli tylko zostawisz trocę miejsca za nimi). Co do aktualnego dystrybutora to można zawsze napisać na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z prośbą o podanie aktualnych namiarów.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

a jak z jego jakością ?

Jakość zależy od amplifikacji i sugerowałbym zainteresować się konstrukcjami nie mającymi problemów z wydajnością prądową (bo będzie buła).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.