Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Harman / Kardon AVR160 + Głośniki? Bose, Jamo, Harman?

Beko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rozpoczynam swoją przygodę z nieco bardziej zaawansowanym sprzetem audio. Zakupiłem już amplituner Harman AVR160 i teraz powoli rozgladam sie za jakimis niedrogimi kolumienkami. Aktualnie jednostka gra na dwóch starych SONY model:SS-H695 6ohm, które pozostały mi ze starej wieży i które raczej wolalbym chyba zostawić do reszty zestawu. NIe znam sie na tym zadobrze, wiec mój wybór kolumn polega bardziej na kwesti wizulanej niz technicznej, mam zamiar wydac na nie do około 1000zł i aktualnie na oku mam trzy opcje.

Zestaw 1: HARMAN KARDON HKTS 7

Zestaw 2: Jamo S426 HCS3 426

noo i zestaw nr 3 który byłby przywieziony z Niemiec, jest to używany zestaw Double Cube Acoustimass 15 II serie (co do niego mam najwiecej watpliwosci, jak współgrałby z jednostka Harmana)

Co polecacie najbardziej? A moze wrecz cos zupelnie innego, sprzet mialby byc głownie do sluchania muzyki w pomieszczeniu ok 15m2. Czy te stare glosniki sony nadaja sie do uzupelnienia zestawu 7.1? Z góry dzieki za pomoc.

Zaznaczyłeś że będziesz używał AVR'a głównie do słuchania muzyki... Więc najlepszym wyborem z tego wszystkiego będą te Jamo. W zupełności Ci wystarczą. Biorąc pod uwagę fakt że pomieszczenie nie jest za duże, a i ampli nie za mocny.

Co do tych kolumienek z H/K i Bose to daj sobie spokój do kina to i może się nadają. Ale słuchanie muzyki z tego to już jest jedna wielka "natarczywość" i chaos...

7.1 przy 15m2 nie ma w ogóle sensu.

Dzieki za odpowiedz, ciagle rozgladam sie za czyms dla siebie, im dluzej to trwa tym mierze wyzej. Juz praktycznie jestem przekonany do tego, ze na poczatek nie kupie zestawu 5.1 a zaczne od dwóch kolumn podłogowych, z ewentlana mozliwoscia rozbudowy na przyszłość. Na oku mam pare modeli, no i trudno tu cos wybrac, bo wsumie wszystkie sa chwalone. Budżet zwiekszyłem do ok 1500zł ale sklaniam sie juz ku 2000zł. Moimi faworytami sa: Canton GLE 470, Kef c5, Tonsil Siesta i chyba narazie numer 1: MAGNAT QUANTUM 557, co o nich sadzicie? jak pasowalyby do mojego Harmana.

15 m2 i muzyka wykluczają pchanie się w sprzęt wielokanałowy. To po prostu nie ma sensu. Wystarczą 2 kanały- w zakładanym budżecie jakość względem zestawu wielokanałowego będzie nieporównywalna.

Jeśli faktycznie będziesz na tym słuchać muzyki to może nie warto pchać się w ampli do kina tylko jakiś wzmak stereo. Natomiast jeśli będą na tym też oglądane filmy to nie ma szans na osiągnięcie z zestawu stereo efektów porównywalnych z zestawem kinowym.

dzieki za podpowiedzi, wlasnie zakupilem kolumienki, nie wiem czy to najlepszy wybor, ale juz zaplacone wiec czekam tylko na przesylke i zobaczymy jak to zagra. Wybor padl na Canton GLE 470. Ogole caly zestaw Ampli+kolumny wyszedl mnie 2800, troche sie naszukalem ale wydaje mi sie, ze to naprawde atkacyjna kwota, biorac pod uwage ze zarowno kolumny jak i ampli sa nowe.

normalnie tych glosnikow bym nie wybral ale jak za ta cene to jednak tez bym sie pokusil :) Dobre firmowe glosniki i no i kino Denona a jaki model?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.