Skocz do zawartości
IGNORED

nad 320 BEE kontra creek 4330 mk2

mkorek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mozna porownac te 2 wzmacniacze? Ktory znich prezetuje bardziej ciepły dziwęk ktory prezentuje wieksza przestrzeń? Jakie sa mocne i slabe strony jednego i drugiego? Czy ktos z forumowiczow miał przyjemnośc porównac te 2 wzmacniacze? Jesli tak to ktory wypadł lepiej?

https://www.audiostereo.pl/topic/7312-nad-320-bee-kontra-creek-4330-mk2/

Słuchałem tylko Nada ale ja bym brał Creeka i nawet bym nie spojrzał na Nada, małą wadą obydwu jest troszkę mała moc.

Myślę że więcej ciepła i przestrzenności odnajdziesz w Creeku, minusy to nie nadaje się do sieczek, metalu itp.

Żartujesz Seba! Gdyby się nie nadawał do metalu, na pewno by u mnie nie wylądował:-) Sieczka wymaga większej przejrzystości, niż mogło by się wydawać. St. Anger Metalliki nie daje się słuchać na sprzęcie, któremu brakuje rozdzielczości. Najlepiej słucha mi się tej płyty na HD-600, ale Creek również walczy dzielnie. Poza tym, jest to jeden z niewielu budżetowych wzmacniaczy, które po prostu mają duszę. Wątpię, by w najbliższym czasie pojawiło się coś równie dobrego w cenie do 2000zł. Trzeba tylko uważnie śledzić ogłoszenia, bo ja na przykład swojego Creeka nie sprzedam, nawet gdy wymienię go na coś lepszego. Może sobie nawet leżeć w szafie, albo wyladuje w drugim systemie.

>kook moga spokojnie napisac, ze harman i Q5 to uklad synergiczny, graja razem po prostu swietnie. nic nie przeszkadza, gora jest ale nie jest jakas drazniaca, srednica wypelniona i pelna informacji, ale nie przytlumia reszty pasma, no i bas - gleboki (na tyle, na ile kolumny pozwalaja), i dobrze kontrolowany nawet. polecam te kolumny - to dobry zakup, do harmana na pewno dobry.

wymagaja dlugiego wygrzania (ok. 100h) ale potem slucha sie ich z przyjemnoscia.

oryginalnie chcialem kupic evo3 wharfedale, ale w bezposrednim porownaniu jest naprawde spora roznica na korzysc KEFow, graja jakby czysciej, precyzyjniej, dynamiczniej.

>kook hehe, nie polegaj do konca na recenzjach, jesli chodzi o stereofonie to wlasnie nie sa wrazliwe na ustawienie tak, jak inne kolumny, pewnie dzieki dosyc oryginalnej konstrukcji koncentrycznego przetwornika.

ustawialem je na rozne sposoby, i nie mialem klopotow z uzyskaniem dobrej stereofoni.

natomiast od sciany powinny byc odsuniete minimum ok.50cm, i to sciana winna byc wytlumiona. maja otwor bass-reflex dla czesci basowej z tylu obudowy. zbyt blisko sciany, i to nie wytlumionej jakos, i bas sie rozlewa, dudni.

>Pitdog: wlasnie o ten bas mi chodzilo! 50cm, mowisz, hm... trudno bedzie, chyba ze przesune sciane do sasiada... Q5 odsluchiwalem na razie jedynie w salonie audio, ale tam wiadomo, warunki odsluchowe byly cieplarniane.

Dzieki! I tak przed ewentualnym zakupem bede chcial pozyczyc je do domu i posluchac jak brzmia w mieszkaniu. BTW: gdzie je kupowales i za ile, jesli moge zapytac? Na Allegro widzialem oferty 3000-3500 PLN, sklepy 4000+.

poczatkowo chcialem na allegro, ale gosciu nie mial koloru, ktory mi odpowiadal wiec musialem odmowic, wtedy posypal sie stek wyzwisk, zaproponowalem spotkanie przyjacielskie na zywo ale stchorzyl - takze jakos nie polecam allegro... wolalem te pare stuwek doplacic i kupic spokojnie w sklepie, elegancko z rachunkiem, gwarancja, bez nerwow, z podziekowaniem i bez zadnej łaski.

kupowalem kilka rzeczy razem, wiec sklep nieco zlecial z ceny, za 3800 powinienes utargowac w sklepie, jesli zdecydujesz na allegro to coz... mnie to szczeniackie chamstwo odrzucilo, mocna geba przez telefon, na zywo zero odwagi. sprzedawcy na allegro maja sprzety od dystrybutora tez, takze mozna probowac samemu od dystrybutora kolumny wydebic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.