Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Denon PMA-925R vs. PMA-1315R

Borygo

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tych dwóch ampach czy warto wydać na PMA-925R 550zł albo dołożyć 700zł do PMA-1315R(1200zł) czy warto??? Może macie jakieś inne typy (niekoniecznie denon) w przedziale cenowym do 1300zł.Coś nowego może w cenie do 1500 Denon PMA-700AE ???

miałem przez dwa lata denona pma 700ae, miał dość sporą kompresję tonów wyższych lub średnio wyższych co w efekcie dawało suchy dźwięk perkusji i wokalu, bas był bardzo dobry, szybki i dynamiczny, ogólnie nie polecam.

Facet, wpisz w wyszukiwarke na gorze strony "wzmacniacz 1000zl", do wieczora chyba tego nie zdolasz przeczytac... :-)

Człowieku zrozum moją desperacje siedzie już miesiąc czasu bez muzyki, nie mam możliwości odsłuchu więc kupuje w ciemno opierając się na Waszych opiniach, w międzyczasie kupiłem używanego ONKYO Integra A-9911, dotarł i przy próbie uruchomienia zonk, a raczej cisza po dłuższej chwili smród palonej elektroniki, jednym słowem lipa. Całe szczęście trafiłem na uczciwego sprzedawce i kaskę (1400zł) odzyskałem bez najmniejszych problemów, wszystko prawdopodobnie stało się podczas transportu, kochany "D H L"

Człowieku zrozum moją desperacje siedzie już miesiąc czasu bez muzyki, nie mam możliwości odsłuchu więc kupuje w ciemno opierając się na Waszych opiniach, w międzyczasie kupiłem używanego ONKYO Integra A-9911, dotarł i przy próbie uruchomienia zonk, a raczej cisza po dłuższej chwili smród palonej elektroniki, jednym słowem lipa. Całe szczęście trafiłem na uczciwego sprzedawce i kaskę (1400zł) odzyskałem bez najmniejszych problemów, wszystko prawdopodobnie stało się podczas transportu, kochany "D H L"

jak to warto ubezpieczać sprzęt :)

Moze nieco nowszy PM 78 za ta kase?

a co myślicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widziałem marantza pm 80 w stanie idealnym za 1000 czy warto, bo słyszałem dużo pochlebnych opinii na jego temat.

Zależy, co kto lubi. Opinie faktycznie ma pochlebne, ale ja osobiście postawiłem na PM-78. W moim systemie okazał się być bardziej muzykalny od PM-80. Aczkolwiek jest to niby ta sama konstrukcja. Podobnie jak PM-68 i PM-7000, ale nie wiem jak brzmi 7000, bo nie słuchałem. Jeśli tak jak PM-68, to brałbym wówczas tego PM-80, o którym wspominałeś.

Moze nieco nowszy PM 78 za ta kase?

a co myślicie o tym

Ukryta Zawartość

Czy ma dobre wyjście słuchawkowe, bo nie ukrywam zależy mi na nim, moje słuchawki to Sennheiser Hd 380 Pro impedancja 54ohm.

Ukryta Zawartość

a co myślicie o tym

Ukryta Zawartość

Czy ma dobre wyjście słuchawkowe, bo nie ukrywam zależy mi na nim, moje słuchawki to Sennheiser Hd 380 Pro impedancja 54ohm.

Ja akurat nie słuchałem tego Marantza, ale jeśli masz te 1400 zł to postaraj się ponegocjować cenę i zastanów się nad tym wzmacniaczem:

Ukryta Zawartość

To naprawdę niezły wzmacniacz. To trochę inna szkoła brzmienia niż Marantz (brzmienie bardziej ocieplone, może nawet bardziej muzykalne), ale naprawdę warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja akurat nie słuchałem tego Marantza, ale jeśli masz te 1400 zł to postaraj się ponegocjować cenę i zastanów się nad tym wzmacniaczem:

Ukryta Zawartość

To naprawdę niezły wzmacniacz. To trochę inna szkoła brzmienia niż Marantz (brzmienie bardziej ocieplone, może nawet bardziej muzykalne), ale naprawdę warto.

Zgodzę się z tobą że może być to niezła pozycja, lecz brak wyjścia słuchawkowego dyskwalifikuje go na starcie. Brak pilota jeszcze przeboleje.

Ukryta Zawartość

Co do wzmacniaczy Marantza:

Marantz PM 7200, PM 7000 i PM 68 to takie same wzmacniacze, jeżeli chodzi o elektronikę. PM68 ma inny design, a elektronika wewnętrzna jest taka sama.

PM 8000 i jego poprzednik PM 78 to również to samo co modele wymienione powyżej, ale modele PM 8000 / PM 78 mają dołożony dodatkowy wyłącznik którym można zwiększyć prąd spoczynkowy końcówki mocy i wprowadzić ją w klasę A ( 25 W mocy ciągłej przy 8 omach).

Co do wzmacniacza Denon PMA 925R to uważam, że to bardzo udany wzmacniacz w swoim przedziale cenowym i jest on z tej samej półki co w/w modele Marantza.

Niższym modelem od Denona PMA 925R jest Denon PMA 725R który jest o takiej samej konstrukcji lecz o mniejszej mocy wyjściowej.

Kupujący musiałby podczas zakupu kierować się własnymi preferencjami i własnym gustem a najlepiej wcześniejszym odsłuchem z resztą systemu.

bierz tego 925R,za te pieniadze to prawdziwa okazja,ten model to juz Denon pełna gębą a wie duza moc,dynamika,dobry bas,niezła neutralnosc,chociaz jak nie zalezy ci na duzej mocy to poszukaj modelu 350se to jeden z najlepszych wzmaków do 2 tys w historii a juz na pewno najlepszy wzmak denona w tym przedziale wliczając w to przecietne 500 i 700ae

• 10 miesięcy później...

Odkopie temat. Mialem PMA-925R jak napisalem wczesniej, teraz mam PMA-1315R i w skrócie, zdecydowanie 1315R jest lepszy. W 925R totalnie nie pasowala mi zapiaszczona, świszcząca góra. 1315R tez gra taką dosc wyeksponowaną górą, ale trzyma sie ona kupy. Ogolnie z tego co zauwazylem 1315R jest dosc wrazliwy na kiepskiej jakosci nagrania lub poprostu kiepsko zrealizowane plyty z przewagą wysokich tonow, moze sie wtedy pogubic i poswistac co nie jest za przyjemne. Ale jak dostanie to co trzeba w postaci dobrego pliku to odwdziecza sie z nawiązką. Creed, Bruce Springsteen, Phil Collins itd itp i cała elektornika od Depeche Mode po Chemical Brothers. To cos co lubi PMA-1315R.

?👈

• 2 lata później...

zdecydowanie 1315R jest lepszy.

Potwierdzam, całkiem fajny wzmacniacz. Przyjemna stereofonia i spory kawał sprzętu z dużą mocą. Nie dodaje za dużo od siebie, Szczegółowy, więc trzeba uważać czym się go karmi. Za to z dobrym źródłem naprawdę przyjemnie się słucha - trudno się oderwać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.