Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD555, HD580, czy HD595

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym kupić jakieś porządne słuchawki. Obecnie mam Koss UR40. Które z tych: Sennheiser HD555, HD580, HD595 zagrają najlepiej? Które mają najwięcej basu? Wzmacniacz to Denon PMA-560. Czy muszę kupić wzmacniacz słuchawkowy czy ten wystarczy?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/73218-sennheiser-hd555-hd580-czy-hd595/

myślę że hd580 stoją najwyżej z tych co podałeś hd580 to jest starsza wersja hd600,grają chyba tak samo więc basik w nich jest nie mały,napewno jeśli miał byś dokupować wzmacniacz typu holdegron,to nie licz że zagra lepiej od denona,napewno bardziej technicznie i szczegółowo ale bas to będzie dużo gorszy,mam holdegrona i ampli yamaha i słuchawki hd540, holdegron nie ma startu do ampli,nie ma siły wycisnąć z nich mocy:) holdegron zdecydowanie najbardziej sprawdza się ze słuchawkami niskoomowymi.

Do hd580 polecam hybrydę bądz otl-kamyka

Hd 595 grają ciemniej z mniejszą ilością szczegółów na gorze pasma.HD 580 są bardziej analityczne i jaśniejsze ,lepiej nadają się do analizy nagrań.Moim zdaniem.

Miałem 595-tki i po posłuchaniu hd 580 kolegi w ciągu tygodnia zakupiłem HD 600.Ani przez chwile nie żałowałem tej decyzji.

555 nie słuchałem.

holdegron nie ma startu do ampli,nie ma siły wycisnąć z nich mocy:) holdegron zdecydowanie najbardziej sprawdza się ze słuchawkami niskoomowymi.

Zgadza się - u mnie Holdegron nie miał startu do "dziurek" Onkyo i Rotela, tylko że mam słuchawki niskoomowe - AKG K530 (55 omów).

A z w/w trójki HD555 sobie odpuść, HD580 nie słuchałem ale skoro są bardzo podobne do HD600 które miałem okazję słuchac parę razy... hmm.. niewątpliwie bardziej analityczne i szczegółowe od HD595, ale na HD595 bardzo przyjemnie się po prostu słucha muzyki nie wnikając za bardzo w techniczne analizy nagrania, za to HD600 - no nie wiem, zaczniesz analizować, a potem zacznie Tobie grać interkonekt, sieciówka czy listwa zasilająca i zaczniesz wydawać kasę na tego typu duperele, zamiast na płyty ;) Zatem dla własnego bezpieczeństwa wybierz HD595 albo nową ponoc ulepszoną wersję: HD598.

<><

Hej, tak się składa że miałem kossy ur 40, potem kupiłem sennheisery hd 555 które miałem przez 2 lata, obeznie mam sennheisery hd 595 , słuchałem tez przez kilka dni sennheiserów hd 650 a także 580. Graja pod karta dźwiękową emu 0202 usb. Testowane były także pod wysokiej jakości wzmacniaczem słuchawkowym (nie pamiętam nazwy), na wzmaku chodziło to lepiej ale emu 0202 usb dużo nie ustępuje i można go śmiało polecać, w porównaniu do xfi (sztuczny plastikowy dźwięk) to jest 3x lepszy. Co do samych słuchawek

UR40 to wogule inna liga, w porównaniu do sennków to totalna padaka , szkoda pisać.

Na początku odrazu napisze ze HD 555 to najlepszy wybór jeżeli chodzi o jakość/cena. Jak kupiłem 595 to chodziły one IDENTYCZNIE jak wygrzane 555, po prostu identycznie, słuchałem przez godzinę zmieniając słuchawki i po prostu 100% kopia, sam byłem w szoku. Po wygrzaniu jednak 595 grają trochę lepiej , pytanie brzmi czy warto dopłacać 200zł do czegoś co gra moze 10 do 20% lepiej.

Co do 580 to graja podobnie do hd650 (ale są mniej wygodne) z tym że maja duzo mniej dołu, w zasadzie wogule go nie mają, na poczatku to wkurza ale pozniej mozna sie przyzwyczaic. Góra w 580 jest troche ostrzejsza , wielu mówi ze lepsza ale ja wole góre 650, łagodna bez iskrzenia , moża słuchac godzinami... Średnica jak i stereofonia jest prawie taka sama moze na 650 minimalnie lepiej ale to minimalnie. Ogólnie jest to jednak inna klasa niz 555/595 które zalozone tuz po hd 650 grały troche... plasikowo, no ale to zupełna inna liga, nie zmienia to faktu ze 555/595 to świetne słuchawki.

I jeszcze jedno nie słuchajcie opinii ze trzeba mieć jakiś mega wzmacniacz aby można było wykazać różnice pomiędzy 595 a 650, czy na średniej klasie czy na wysokiej różnica pomiędzy słuchawkami jest tak samo duża.

hehe mam 580 i 650. wg mnie 580 nie maja wcale mniej basu od 650. Moze najwyzej ciut mniej, ale jest z wieszym impaktem z tym ze mniej roznorodny.

Poza tym to 650 sa mniej wygodne raczej.

• 6 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.