Skocz do zawartości
IGNORED

Rock, Blues, Jazz jaki wzmak i kolumny?

zmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję wzmacniacza i kolumn do: rock 60%, blues 30% jazz 10% (rock'a słucham częściej w dzień, ballad rockowych, bluesa i jazzu wieczorem). Będzie to mój pierwszy zestaw, obecnie muzyki słucham na logitech Z4. Porady jakiej oczekuję to abyście mnie nakierowali na sprzęt odpowiedni do tego rodzaju muzyki, pewnie będzie kilka marek resztę załatwi odsłuch. Kwota jaką dysponuję to ok 3 tyś. zł. wzmak może być używany, kolumny raczej nowe.

Z góry dziękuję za każdą poradę.

Pozdrawiam, Darek.

https://www.audiostereo.pl/topic/73435-rock-blues-jazz-jaki-wzmak-i-kolumny/

mission m34i to chyba jedne z gorszych kolumn jakie słyszałem, są przytłumione jakieś, a słuchałem je z Creek EVO, Vincent 129 i Cambridge 740, do rocka w ogóle się nie nadają.

Mieszkanie w bloku pokój ok 22m2, ciężko powiedzieć jak głośno ale w dzień lubię przygrzać mocniej, wieczorem za to lubię jak sobie fajnie plumka delikatnie. Jeśli chodzi o głośniki to wolałbym podłogowe, chyba że w podobnej cenie można dostać dużo lepsze monitory.

Mieszkanie w bloku pokój ok 22m2, ciężko powiedzieć jak głośno ale w dzień lubię przygrzać mocniej, wieczorem za to lubię jak sobie fajnie plumka delikatnie. Jeśli chodzi o głośniki to wolałbym podłogowe, chyba że w podobnej cenie można dostać dużo lepsze monitory.

poleciłbym moje zestawienie ale chyba się nie zmieścisz w budżecie : Yaqin 100b + Electra 905 Focal (JMlab) u mnie nagłaśnia 30m2 zupełnie wystarczająco. Do tego konieczne dobre standy. Rewelacyjnie grają wokale, ale nawet duże składy są dobrze oddane.

słabsza lampa zwłaszcza przy podłogówkach może dać zbyt rozlazły dół wtedy lepiej jednak tranzystor. Może primare A20 MkII można dostać w dobrej cenie B&W zależy które bo to czasem może byc za ostro podobnie jak z tańszymi Focalami. ze wzmacniaczy które robiły na mnie wrażenie to jeszcze Marantz 17 KI. bywa po 1-1.5kzł

• Moderatorzy

w dziale Ogłoszenia masz zestaw Rotela CD+Wzmak cena wywoławcza 2500 za komplet, pomęcz gościa, urwij coś, bierz w ciemno, do kolumn najwyżej dołożysz parę zeta, pomyśl o Paradigmach

Rotela bierz......

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

ten zestaw to 06, gra dobrze, ma pilota i seria 06 nie jest produkowana zbyt długo , więc będzie służył bezawaryjnie

1060 może być stary i kondy powoli szlak trafia, 7000 wady jw + bardzo ostra góra(słuchałem)

w dziale Ogłoszenia masz zestaw Rotela CD+Wzmak cena wywoławcza 2500 za komplet, pomęcz gościa, urwij coś, bierz w ciemno, do kolumn najwyżej dołożysz parę zeta, pomyśl o Paradigmach

Rotela bierz......

I zostanie 500 zl na kolumny.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

500zł na kolumny to kupa kasy... do kolumn najwyżej dołoży się parę zeta... dzięki temu mamy 502zł

bierzemy zestaw Rotela CD+Wzmak cena wywoławcza 2500 za komplet

do tego kolumny Tonsil SPACE86' (po renowacji) hi hi

o FEST

• Moderatorzy

myślę że z kompletu coś urwiesz, a jak poszukasz to za około 800 masz fajne używane kolumny

myślę że z kompletu coś urwiesz, a jak poszukasz to za około 800 masz fajne używane kolumny

jak rozumiem z wątku autora CDk na razie nie potrzebny a jeśli bym oszczędzał to na pewno tutaj.

kupić cokolwiek warte kolumny poniżej 1500 to chyba neimożliwe nawet na rynku wtórnym.

Proponowałbym jednak nie przekraczać 1.5k zł na wzmacniacz. A kolumny za CO NAJMNIEJ 1500 zł.

Chyba że komplet MANTY V7 ale tu dół będzie ograniczony. Bo pozatym polecam. Ale te kolumny grają tylko w komplecie z V7 :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.