Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie różnice między Magnatami Quantum 605 a 555/557?

PorkOne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zmienić to co obecnie posiadam (Magnat Monitor Supreme 1000) na coś lepszego za niedużą kwotę (1500-2000zł). Ma to grać z Onkyo TX-SR503E (wiem, wiem, toż to kino domowe, ale używam tego do stereo). Co mi nie pasuje w tym co mam?

- kiepski bas, może go i dużo, ale nie jest szybki i jak dla mnie buczący, tworzy ciemny klimat... no i generalnie jakoś mi nie leży

- góra, papierowa, jakby nie wychodziła za wysoko

- środek, przytłumiony dość mocno

- mało dynamicznie...

Wybór padł na Quantumy - 605 (kończące się niestety) lub 555 (chociaż wolałbym 557). I teraz, jakie są między nimi różnice techniczne (nie wizualne ;) ) i brzmieniowe? Czy duże? Ampli powinien sobie dać radę z niską impedancją.

Czy jest jeszcze coś innego w takiej kwocie co możecie polecić (do 2000zł).

Z góry dzięki i pozdrawiam,

Piotr

Nie wiem czy ktos ci wskaze roznice miedzy 605, a 555 bo chyba nie ma tu nikogo kto sluchal obu konstrukcji. Ale chyba wolal bym 605, zawsze to wyzszy model, bo 555 to nastepca 505 itd.

?👈

Witam, sprzedaje (I ODSŁUCHUJE) wszystkie modele które tu wymieniłeś oraz inne których nie wymieniłeś a wsród nich Heco Metas 501 xt które mysle najlepiej by się spisały u Ciebie. U mnie były by one za 2000 pln + wysyłka. Powiem Ci że to klasa wyżej niż wspomniane tu 605. Które też oczywiście moge sprzedać.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

O Heco nie myślałem specjalnie... A te wyglądają ciekawie :) Niestety wykraczają poza mój budżet, 2000 jest granicą której nie dam rady przekroczyć a do Świdnicy mi daleko żeby odebrać.

Niemniej się dopytam, jak ten test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma się do 501 (to zdaje się nowsza konstrukcja)?

Skoro słuchałeś Quantumów 605/555/557 jakie są między nimi różnice?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Magnaty 555 i 557 słuchałem w media markt ale nie wiem czy można to nazwać odsłuchem ( kolumny stały na hali i gostek włączał raz jedne raz drugie. Napewno magnaty 557 mają większego kopa (3 drożne) i pewnie sprawdza się w większych pomieszczeniach. Sam miałem brać 555 ale kupiłem przez neta kilka tygodni temu jeszcze 605. W październiku miała wejść już nowa seria magnatów chyba 655 ale penie nieco droższa.

Napewno magnaty 557 mają większego kopa (3 drożne) i pewnie sprawdza się w większych pomieszczeniach.

Nie sadze. Rozni je jedynie trojdroznosc.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.