Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nie być trollem?

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

https://www.audiostereo.pl/topic/73649-jak-nie-by%C4%87-trollem/

specjalnie da moderacji! niech najpierw zacznie od siebie....

6. Nie wzniecaj pożarów

Nie krytykuj bez uzasadnienia ani nie obrażaj nikogo publicznie. Jeśli chcesz się z kimś kłócić, rób to na PW lub e-mailowo. Zawsze zastanów się też dwa razy, czy dany komentarz ma sens, czy naprawdę chcesz rozpętać zażartą dyskusję lub się do niej dołączyć. Weź pod uwagę także to, że "głupszemu trzeba ustąpić" i "trollów się nie karmi". I nawet jeśli zmieszanie kogoś (lub czegoś) z błotem da ci wielką satysfakcję, to pamiętaj że będzie ona trwać chwilę, natomiast twoje wypociny zostaną w danym miejscu prawdopodobnie przez długie lata. Później prawdopodobnie będziesz się ich wstydzić.

7. Nie bądź "miętki"

Widzisz coś, co chcesz skrytykować, masz do tego sensowne argumenty i jesteś pewien, że masz rację. Co zatem robisz? Cóż, wiele osób nie ma odwagi, by pod tego typy krytyką podpisać się prawdziwym imieniem. Zamiast tego tworzą nowe i lipne konta tylko po to, aby przypadkiem nie zniszczyć swojej "nieskazitelnej reputacji". Drogi internauto, jeśli chcesz napisać coś o negatywnym zabarwieniu, co jest przy okazji prawdą, miej też odwagę i zrób to pod prawdziwym imieniem (czy nickiem). Nie używaj anonimowości internetowej do prania brudów.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tutaj wyszukiwarka raczej kiepsko się sprawuje (z winy "przejścia na nowy silnik" - oczywiście).

Poza tym moderatorzy powinni być neutralni - nie powinni być po jakiejś/czyjejś stronie.

W momencie, kiedy łamią te zasadę stają się trollami-moderatorami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dla mnie największym trollem jest JÓZWA MANDARYN-zwłaszcza w wątku polityka na bocznicy.

A nie lepiej byłoby tak wyjść sobie na miły spacer np. z jamnikiem nizli się tak wywnętrzać

ps.myślałem że zobaczymy się w Harendzie-miałem dla JOZWY red bulla-wtedy mogłby już śmiało walczyć o

palmę pierszeństwa w trollingu z Archaniołem-bo red bull dodał by JÓZWIE skrzydeł.............

Dla mnie największym trollem jest JÓZWA MANDARYN-zwłaszcza w wątku polityka na bocznicy.

A nie lepiej byłoby tak wyjść sobie na miły spacer np. z jamnikiem nizli się tak wywnętrzać

ps.myślałem że zobaczymy się w Harendzie-miałem dla JOZWY red bulla-wtedy mogłby już śmiało walczyć o

palmę pierszeństwa w trollingu z Archaniołem-bo red bull dodał by JÓZWIE skrzydeł.............

Niech wszyscy nie myslą,że rasę pieska wymieniłem umyślnie-nie było tu żadnego skojarzenia-bądż czegoś tam jeszcze-jesli zawiniłem mogę z okazji

święta niepodległości odpocząć od forum na zawsze.Wydaje mi się jednak,że do Józwy- osoby było nie było dostojnej pasuje jak ulał inna rasa pieska

do wyprowadzania na spacer-niech to będzie np.bulgot bo to rasa angielska-a tu widzę oczyma wyobrażni siedzącego z fajką w zębach JÓZWĘ i biegającego

wokół niego bulgota-jamnik całkowicie nie przystoi tak postawnemu mężczyżnie jakim jest Józwa-którego miałem okazję poznać na audioshow-a tak sie

zarzekał że tam nie przyjdzie-natomiast obiecał,że będzie w Harendzie-akuratnie zrobił na odwrót-więc nie dość,że troluje w polityce-to jeszcze

dość mocno oszukuje-ale gest to ma i też układy-przeca dał na piwo i to jeszcze po zaniżonej cenie-zachodzę w głowę jak to zrobił?

Podsumowując za jamnika przepraszam-jesli ktoś poczuł się urażony.

• Redaktorzy

Ale o co chodzi, mój Stary? Nie zarzekałem się reczej, że nie będę na AS, na piwo wpaść nie mogłem, bo łeb mnie po całym dniu bolał jak diabli. Red Bulla i tak bym nie wypił, bo nie te latka już, że nerki każdy szajs łykały bez protestu. Psy lubię, ale w najbliższym czasie nie planuję, są zbyt skomplikowane w obsłudze. Mam nadzieję, ze cię nie zawiodłem zbytnio. A co do trollingu (na bocznicy czy gdzie indziej), to sprawdź definicję i nie zawracaj głowy. Nie każdy, kto coś pisze, jest zaraz trollem - taka osoba nazywa się "dyskutant". Nawet jeśli nie podzielasz jej zdania na dany temat.

Nie każdy, kto coś pisze, jest zaraz trollem - taka osoba nazywa się "dyskutant". Nawet jeśli nie podzielasz jej zdania na dany temat.

Prawda?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tutaj wyszukiwarka raczej kiepsko się sprawuje (z winy "przejścia na nowy silnik" - oczywiście).

Poza tym moderatorzy powinni być neutralni - nie powinni być po jakiejś/czyjejś stronie.

W momencie, kiedy łamią te zasadę stają się trollami-moderatorami.

Super! Mamy zatem "trolleratorów"!!!

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 9 Listopada 2010 - niepotrzebna dyskusja z Archaniołem (dostał za to 2 dni zawieszenia na posty)
Ukryte przez mlb, 9 Listopada 2010 - niepotrzebna dyskusja z Archaniołem (dostał za to 2 dni zawieszenia na posty)

Właśnie, dla kolegi Yamnick trollem jest każdy, kto pisze o testach ABX, których nie rozumie i nie lubi, podobnie zresztą jak dla innych moderatorów tutaj. Wygodnie glanować tak przeciwników, ale trochę wstyd.

Przypominam tylko wynik ankiety: za ABX 33 przeciw 55. Całkiem sporo tych trolli tutaj. Może to pozwoli zrozumieć koledze Yamnick ? Może przeprosi publicznie za szykany ?

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 9 Listopada 2010 - niepotrzebna dyskusja z Archaniołem (dostał za to 2 dni zawieszenia na posty)
Ukryte przez mlb, 9 Listopada 2010 - niepotrzebna dyskusja z Archaniołem (dostał za to 2 dni zawieszenia na posty)

OT

Archaniol - wszedzie probujesz wcisnac cos o ABX - Twoj post, za ktory dostales warn +1 zostal zaraportowany, byles wielokrotnie ostrzegany, mimo tego usilujesz wszedzie gdzie sie da przedstawic ABX jako "zloty srodek". Dla przypomnienia - watek, w ktorym znow chciales udowadniac przydatnosc ABX kompletnie nie tego dotyczy...

Jakos nie przypominam sobie, zebym kogos "nagrodzil" za pisanie o ABX w watkach do tego przeznaczonyc, wiec daruj sobie prosze twierdzenie, ze czegos nie znam i nie lubie, bo zdaje sie, ze nie dyskutowalem z Toba na ten temat i wiedziec tego nie mozesz. Inaczej - to ze Ty czegos nie znasz i nie lubisz, nie znaczy, ze i inni postepuja wedlug tego schematu...

Co do przeprosin - nie, nie przeprosi, szykanowania nie bylo w ogole w tej sprawie, jedynie dzialanie zgodne z regulaminem i raportem, a publiczna stala sie na Twoje zyczenie, w momencie publikacji Twojego posta wyzej...

OT END

P.S. Do takich dyskusji jest ten watek, jesli chcesz kontynuowac swoje wywody:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam Autora za OT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Primodium. Medium. Finis.

OT

Archaniol - wszedzie probujesz wcisnac cos o ABX - Twoj post, za ktory dostales warn +1 zostal zaraportowany, byles wielokrotnie ostrzegany, mimo tego usilujesz wszedzie gdzie sie da przedstawic ABX jako "zloty srodek". Dla przypomnienia - watek, w ktorym znow chciales udowadniac przydatnosc ABX kompletnie nie tego dotyczy...

To były zmyślenia, a teraz:

fakty: na pierwszej stronie stereo jest około 60 wątków, jestem obecny w 4 czyli w 6,7% wątków, to jest Twoje WSZĘDZIE.

Właśnie twój post został zaraportowany. Zwiększysz sobie warn ? Mam nadzieję.

Mój drogi, ABX służy do oceny urządzeń audio, tak samo odpowie, czy coś jest bit-perfect, czy nie...

Jakos nie przypominam sobie, zebym kogos "nagrodzil" za pisanie o ABX w watkach do tego przeznaczonyc, wiec daruj sobie prosze twierdzenie, ze czegos nie znam i nie lubie, bo zdaje sie, ze nie dyskutowalem z Toba na ten temat i wiedziec tego nie mozesz. Inaczej - to ze Ty czegos nie znasz i nie lubisz, nie znaczy, ze i inni postepuja wedlug tego schematu...

widzisz, ja nie usuwam twoich postów, bo mi się nie podobają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.