Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 3000zł

damun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów. Planuję kupno odtwarzacza CD w kwocie do 3000zł i chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii o urządzeniu, które sobie upatrzyłem, oraz dowiedzieć się jakie modele w tej kwocie polecilibyście. Preferowałbym produkty nowe, jednak nie jest to warunkiem koniecznym. Byleby odtwarzacz daleki był wiekiem od liczby dwucyfrowej :) . Istotne są dla mnie przede wszystkim walory brzmieniowe. Z cech funkcjonalnych fajnie byłoby mieć również regulację poziomu napięcia wyjściowego. Reszta, jak różnorodność wyjść cyfrowych, przyciemnianie wyświetlacza, itp. jest bez znaczenia. No i pilot ważny jest oczywiście też :) .

Osobiście zamierzam się na model, do testu którego link zamieszczam niżej. Z racji bardzo pochlebnej recenzji na tle innych klocków w tym przedziale cenowym mam go jako pierwszego na oku. Niestety nie mam możliwości wypożyczenia go do domu, toteż do odsłuchu w salonie podchodzę z rezerwą.

Co o nim myślicie? Miał ktoś z was z nim do czynienia? Jakie inne urządzenia (nowe/niezbyt stare) polecilibyście w okolicach owych 3000zł? A może ktoś z Was sam chciałby sprzedać coś niegorszego niż w.w. urządzenie ?

Oto link do testu i opisu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/73689-odtwarzacz-cd-do-3000z%C5%82/

Na początek umów się na odsłuch Audiolaba 8200 CD - takich bebechów w tej cenie nie znajdziesz w żadnym innym urządzeniu.....http://www.audio-mix.pl/product_info.php/products_id/3722/manufacturers_id/30

Mi się w tej cenie podobał CEC3300 (chyba R), słuchałem go z NAD'em. W tej cenie była nówka, do niedawna gdzieś jeszcze można było kupić nówki tego modelu. Teraz już chyba ciężko.

System gra dobrze, albo nie....

Na początek umów się na odsłuch Audiolaba 8200 CD - takich bebechów w tej cenie nie znajdziesz w żadnym innym urządzeniu.....http://www.audio-mix.pl/product_info.php/products_id/3722/manufacturers_id/30

I second that, ten CD to miazga, PLN500 ponad twój limit, ale imo conc. cena/jakosc konkurencji brak. Funkcja DAC'a na poziomie el magnifico.

Lektura

Ukryta Zawartość

Recenzja w Hi-Fi Choice 12/2010.

Ukryta Zawartość

Rzeczywiscie wydaje sie niezly, ciekawe jak wypadnie u innych recenzentow

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Meeting John Westlake And His Audiolab 8200CD & 8200CDQ « The Hi-Fi Watcher

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla mnie NAIM to cos czego sie nie zapomina, gra muzykę a nie przetwarza dane cyfrowe nagrane na płycie :)

z tym ze nie wiem jak nowe naimy, ja miałem trójkę, trzy i pół podobno lepszy, a piątek niestety nie słyszałem

8200 jest mocno zmieniona wersja 8000, czy ma tylko delikatnie inny wyglad?

CD to zupełnie nowa konstrukcja oparta na D/A Sabre 32 bit. Z kolei o wzmacniaczu 8200A piszą ze wprowadzili duże zmiany, ale o ile o CD 8200 (CD/CDQ) jest już kilka opinii w sieci, o tyle o wzmacniaczu cisza. Podobno w styczniowym What Hi-fi ma być duży test produktów Audilaba

PLN500 ponad twój limit.

Niekoniecznie, 3,5 kzł to cena wyjściowa ;)

Audiolab jest zbalansowany, na XLR-ach i ustawieniu filtra na "Optimal Spectrum" zapewne pozamiata parę legend za kupę szmalu ;)

Z kolei o wzmacniaczu 8200A piszą ze wprowadzili duże zmiany, ale o ile o CD 8200 (CD/CDQ) jest już kilka opinii w sieci, o tyle o wzmacniaczu cisza. Podobno w styczniowym What Hi-fi ma być duży test produktów Audilaba

Wzmak nie ma XLR-ów, a szkoda, skoro CD ma. Za to może pracować jako pre lub końcówka mocy.

A co myślicie Panowie o porównaniu: Carat C57 vs Audiolab 8000CD. Które z tych dwóch urządzeń byłoby brzmieniowo lepszym zakupem, które byście polecili? Oba są w podobnej cenie. Jeśli chodzi natomiast o Audiolaba 8200CD...No gdyby udało się go "wyhaczyć" za kwotę do 3000zł to pewnie nie miałbym dylematu. Zyzio wiesz może coś o tym, skoro piszesz, że 3500zł to niekoniecznie musi być ostateczna niezmienialna cena? :) I czy dużo 8200CD odbiega możliwościami od dwóch wcześniej wymienionych?

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

A co myślicie Panowie o porównaniu: Carat C57 vs Audiolab 8000CD. Które z tych dwóch urządzeń byłoby brzmieniowo lepszym zakupem, które byście polecili? Oba są w podobnej cenie. Jeśli chodzi natomiast o Audiolaba 8200CD...No gdyby udało się go "wyhaczyć" za kwotę do 3000zł to pewnie nie miałbym dylematu. Zyzio wiesz może coś o tym, skoro piszesz, że 3500zł to niekoniecznie musi być ostateczna niezmienialna cena? :) I czy dużo 8200CD odbiega możliwościami od dwóch wcześniej wymienionych?

Za 500pln more dostajesz fukcje niezaleznego/znakomitego DAC, to great deal. Ja osobiscie nie ogladalbym sie na 8000CD, to dwie diametralnie rozne klasowo/dzwiekowo konstrukcje, 8200 to przetwornik na Sabre.

Targować się trzeba :)))

Dobra, to jedziesz ze mną :P

W niektórych on-line'owych sklepach masz opcje "negocjuj cene", wysłanie maila nic nie kosztuje...

Alternatywa jest dogadanie sie na forum, jezeli znajdzie sie wiecej chetnych na 8200CD i maybe pogadanie z Hornem direct.

Alternatywa jest dogadanie sie na forum, jezeli znajdzie sie wiecej chetnych na 8200CD i maybe pogadanie z Hornem direct.

Pierwsza opcja pewnie dałaby korzyści cenowe, tylko ile chętnych osób by się znalazło na wydanie ok. 3000zł w oparciu o rekomendacje kilku użytkowników?...

Alighieri może ty jesteś chętny na zakup? :).

Ja jestem, ale cena musi być poniżej 2900 zł, bo tyle już wynegocjowałem (nie powiem gdzie) sieroty jedne ;)))

No i dopiero teraz o tym piszesz!? :P. To ja się podłączam. Nie musisz mówić, gdzie tę cenę wynegocjowałeś, to nie ma dla mnie znaczenia, nawet jak sam jesteś dystrybutorem i masz w tym interes :). zyzio zorientuj się (no chyba, że zdradzisz gdzie samemu można :) ) czy przy zamówieniu dwóch sztuk cena będzie niższa, oboje na tym skorzystamy :).

Pierwsza opcja pewnie dałaby korzyści cenowe, tylko ile chętnych osób by się znalazło na wydanie ok. 3000zł w oparciu o rekomendacje kilku użytkowników?...

Alighieri może ty jesteś chętny na zakup? :).

Powiem tak, po powrocie z audiofilskiej emerytury, miałem plan na calkowite wyeliminowanie napedu cd z toru (DAC only), ale ten 8200CD tak mnie zauroczył, ze go rozwazam. Gdyby w planach był pure DAC 8200 to nie byloby dla mnie watpliwosci, niestety dostepny bedzie tylko DAC 8200 z preampem (8200DQ).

Ja jestem, ale cena musi być poniżej 2900 zł, bo tyle już wynegocjowałem (nie powiem gdzie) sieroty jedne ;)))

Charming, jak jestes taki zdolny kozak to daj namiary damun'owi który jest zdecydowany na wybecelowanie 3k. OFC, możesz zaatakować swojego elastycznego dostawce, w jakiej cenie jednostkowej dostarczy 3 sztuki, to powinno dac ci upragnione zejscie z 2,9k.

No i dopiero teraz o tym piszesz!? :P. To ja się podłączam. Nie musisz mówić, gdzie tę cenę wynegocjowałeś, to nie ma dla mnie znaczenia, nawet jak sam jesteś dystrybutorem i masz w tym interes :). zyzio zorientuj się (no chyba, że zdradzisz gdzie samemu można :) ) czy przy zamówieniu dwóch sztuk cena będzie niższa, oboje na tym skorzystamy :).

W dwóch miejscach dostałem taka cenę :))) Reszta wymiękła, gadali nawet że nie prowadzą Audiolaba ;))) tak ich to zszokowało, że ktoś jest w stanie za tyle sprzedawać :D Teraz jest konkurencja na maksa, a Wy tego nie wykorzystujecie ;))) Poza tym nawet sprzedając za 2,9 kzł jeszcze muszą zarabiać przecież - marże na elektronikę są nieziemskie.....

Dowiem się, ale 2 sztuki to mało.....

=> Alighieri

Byłbyś chętny także ?

No może i dwie sztuki to mało, ale zawsze więcej niż jedna :). No i też myślałem nad tym, żeby zaatakować te dwa sklepy co mają obecnie tego audiolaba :), ale chyba lepiej żeby jedna osoba przeprowadziła negocjacje/zakup do końca. zyzio na kiedy planujesz kupno? Chcesz jeszcze zjechać z ceną, czy to już końcówka targów?

Powiem tak, po powrocie z audiofilskiej emerytury, miałem plan na calkowite wyeliminowanie napedu cd z toru (DAC only), ale ten 8200CD tak mnie zauroczył, ze go rozwazam. Gdyby w planach był pure DAC 8200 to nie byloby dla mnie watpliwosci, niestety dostepny bedzie tylko DAC 8200 z preampem (8200DQ).

Ma być jeszcze w przyszłym roku sam mały DAC też na SABRE z zewnętrznym zasilaczem z tego co wiem.

Ale ten 8200 CD jest nieziemski, wystarczy spojrzeć jakie puste w środku popierdółki sprzedaje się za xxxkzł, a w Audiolabie jest tyle elementów, że szok.....

No może i dwie sztuki to mało, ale zawsze więcej niż jedna :). No i też myślałem nad tym, żeby zaatakować te dwa sklepy co mają obecnie tego audiolaba :), ale lepiej żeby jedna osoba przeprowadziła negocjacje/zakup do końca. zyzio na kiedy planujesz zakup? Chcesz jeszcze zjechać z ceną, czy to już końcówka targów?

Jak trzy sztuki to myślę o 2800 zł z transportem w cenie oczywiście ! Mogę kupić od razu.

Teraz jest konkurencja na maksa, a Wy tego nie wykorzystujecie ;))) Poza tym nawet sprzedając za 2,9 kzł jeszcze muszą zarabiać przecież - marże na elektronikę są nieziemskie.....

Zgadzam sie z teza, marze pozwalaja na ruchy retailu, wielokrotnie negocjowalem ceny sprzetu komp.

=> Alighieri

Byłbyś chętny także ?

Potencjalnie tak, w dobrej cenie.

Ja również jestem chętny. 2800zł to naprawdę niedużo za taki sprzęt...Pozostaje kwestia dogadania się w sprawach formalnych/logistycznych między nami.

Ale ten 8200 CD jest nieziemski, wystarczy spojrzeć jakie puste w środku popierdółki sprzedaje się za xxxkzł, a w Audiolabie jest tyle elementów, że szok.....

Exactly

...w Audiolabie dodatkowo kuszą mnie XLR-y i oczywiście możliwość pracy jako DAC.

2nd Exactly

, ale chyba lepiej żeby jedna osoba przeprowadziła negocjacje/zakup do końca.?

To jest słuszna koncepcja

Jak trzy sztuki to myślę o 2800 zł z transportem w cenie oczywiście ! Mogę kupić od razu.

Ja bym walczyl nizej

@damun

Topic nie odzwierciedla aktualnej zawartosci, albo zmien topic na "Robimy zbiorcze/negocjowalne zamowienie na Audiolab 8200CD", albo

@damun&zyzio

Zakladamy dedykowany topic, z tematem j.w.,

Eitherway, moze znajdziemy wiecej chetnych, any thoughts?

Ok, więc robimy tak:

Jutro ich atakuję, mówię że mam 3 pewnych klientów na Audiolaba 8200 CD - ja chcę czarnego, a Wy ? Jak zejdą do 2800 zł, bo taki mam plan - 20 % równiutkiego upustu :), podam Wam na nich namiary i skontaktujecie się z nimi bezpośrednio, albo mi na priva dacie adresy dla nich, a ja Wam numer ich konta do wpłaty. Ale to wszystko po negocjacjach :)))

Ok, może ktoś jeszcze będzie chętny. Zakładam temat.

OK. Ja biorę czarnego. Alighieri, co do tematu to zastanawiam się, czy jest potrzeba zmieniania nazwy. Dla mnie może on zostać w takiej postaci, choć rzeczywiście można by założyć nowy ze zbiorczym zamówieniem. Może znalazło by się więcej chętnych. Ale to już pozostawiam w gestii zyzio, on ma kontakt ze sprzedawcą i wynegocjował dobrą cenę.

To jak zyzio? Zakładasz nowy wątek z zamówieniem w którym może jeszcze ktoś się dołączy, czy zostawiamy tak jak jest i resztę w trójkę załatwiamy przez PW?

Ok, więc robimy tak:

Jutro ich atakuję, mówię że mam 3 pewnych klientów na Audiolaba 8200 CD - ja chcę czarnego, a Wy ? Jak zejdą do 2800 zł, bo taki mam plan - 20 % równiutkiego upustu :),

Nie to, żebym nie doecniał 20%, ale negocjuj niższej za 3szt, w moim przypadku silver

Ok, może ktoś jeszcze będzie chętny. Zakładam temat.

Daj odnosnik do tego tematu, w tresci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.