Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Monitor Audio PL300

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecacie zastosować wzmacniacz do Monitor Audio PL300, myślałem nad Creek Destiny lub Arcam A38, Monitor Audio podaje iż zalecany zmacniacz jest od 100W do 300W wymienione wyżej wzmaki mają kolejno 120W i 100W wieć takie minimum. W gre wchodzi przedział cenowy 6000 - 8000 zł tylko nowy.

Pieniądze nie grają !

https://www.audiostereo.pl/topic/73964-wzmacniacz-do-monitor-audio-pl300/

Witam,

nie podałeś rodzaju muzyki jaki słuchasz. Biorąc jednak pod uwagę PL 300 należy zastosować wzmacniacz o sporej rezerwie prądowej oraz o brzmieniu niezbyt ostrym agresywnym. Bardzo dobrze współpracuje z PL 300 wzmacniacz ARCAM FMJ A38, chociaż Creek Destiny jest także często wybierany i polecany. Proponuję także posłuchać wzmacniacz Nad C375 BEE lub niewiele dołożyć i kupić NAD M3 - to jest już zupełnie inna półka klasowa.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ja slyszalem pl200 z arcamem 38 i bylo super.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Do tych kolumienek to zdecydowanie lepsza elektronika niz te ktore wymieniles, bo nie wykorzystasz ich potencjalu;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

A jaka lepsza ? Zaproponujcie coś. Chodzi mocniejsza czy bardziej Hi End ?

Przglądałem wzmaki i te droższe typu Acu czy luxman i nie są mocniejsze w watach

Pieniądze nie grają !

;) raczej bardziej HI niż Arcam, czy Creak - niestety.

Za te 8kzł. rozejrzyj się za prawie endowymi piecami używanymi.

Szkoda marnowac potencjał tych kolumn piecykami o połowę tańszymi od nich.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a jak by dać Monobloki Audiolab 8000M

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pieniądze nie grają !

To te monobloki takie złe ?

Panowie, proszę o wyjasnienie jednej kwesti np creek ma 2 x 120W i np Acu E-350 ma 100W na kanał czyli teoretycznie słabszy ! Różnica w cenie badzo spora i tu moje pytanie co do PL300 wzmak powinien być od 100 do 300 W więc oby dwa to minimum więc ten accuphase na pewno ma lepszą barwe dzwięku ale mi się rozchodzi o moc skąd wyrwać wzmak co ma 200 lub więcej wat. w rozsądnej cenie

Pieniądze nie grają !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.