Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz za 70 tys USD

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

The Eidos Reference Player Features

New Goldmund Multi-Format Mechanism

Reads Audio-CD, CD-R, CD-RW, Video-CD, DVD-Video, DVD-Audio, DVD-R, DVD-RW, SACD, MP3 discs

Highest level of Goldmund "Mechanical Grounding" Construction

Fully suspended by 4 adjustable large spring assemblies

Goldmund-designed High-Inertia Transport Mechanism

Goldmund Micron-Precision Clamping disc

Heavy-duty Aluminum Loading Tray

Goldmund Triple "Magnetic Damping" Setup

Goldmund Static Eraser

Built-in D/A Converter for all formats

HDMI Output

DVI Video Output

Goldmund "Optical-DVI" Video Output

RCA, XLR, Optical Digital Audio Output

2-channel and 6-channel Analogue Audio Output

Ultra-High-Inertia Goldmund Power Supply with 8 separate transformers

Table support

Dimensions : 58cm W x 55cm D x 70cm H

Weight : 89kg

New Goldmund 5 years Worldwide Warranty

Limited series of 50 units individually numbered

By Subscription only

Owner's name engraved on the unit and registered in the software

$70'000 before the subscription closes

Słaby ?

[obrazekLUKASZ-104978_1.jpg]

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/7402-odtwarzacz-za-70-tys-usd/

>No właśnie z tym grawerowaniem to jest kłopot bo jak chciałem kupić to nie mieli literki "Ł" do imienia Łukasz :))

Ee tam, wygrawerują ci "Lukasz", a ty dorobisz sobie kreseczkę scyzorykiem:)

wiecie, taki naprawde high-endowy odtwarzacz powinien miec w komplecie lot na orbite, jak wlaczasz play, wlazi ekipa, pakuje Cie w kostium, rakieta i dopiero na orbicie sluchasz sprzetu. ponoc wlasnie w warunkach niewazkosci mechanizmy odtwarzacza, odpowiednio dostosowane, sa w stanie osiagnac poziom dzialania niemozliwy do osiagniecia na ziemi. do tego sluchacz jest otoczony proznia, czyli idealna cisza. tylko Ty i Twoja muzyka. z pieknym widokiem na atlantyk. podczas lotu serwowane swietliki w potrwace :)

Mam coś podobnego. Też czyta Audio-CD, CD-R, CD-RW, Video-CD, DVD-Video, DVD-Audio, DVD-R, DVD-RW, MP3 discs (SACD chyba nie czyta - no ale pewnie dlatego jest ok. 100 razy tańszy).

To mój komputer ;)

pozdr.

PS. resorów mu jeszcze nie założyłem.

Eeeeej tam Panowie, toć to jest tylko jeden universal player, całe KD w wykonaniu Goldmuna to będzie z 600k USD. Ceny można sprawdzić na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... osobiście polecałbym sprawdzenie Sequerra Music System ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bez źródła jedyne 225k USD

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lolo->>>

600K USD to tylko dla przecietnych ludzi i bez znajomosci. Dla Ciebie kino domowe Goldmund 50% off i z osobista wizyta odemnie z butelka 30 Macallan i z pudelkiem cigar Montecristo No.2

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

lolo: większej popeliny niż Sequerra nie widziałem. Pomijając fakt jak to gra, to trzeba mieć nierówno pod sufitem aby za takie pieniądze kupic coś co od strony kosmetyczno/wizualnej przypomina produkt DIY.

BTW - widziałeś głosnik Metronome ? 5000$ i 2 metalowe głosniki Bandora ... pass.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

He?Co wybrac hm...to wezme za 280 000Zl bryke,chate,dobry system grajacy i ze 4 laski z dziecmi by nie nianczyc i ... byc polakiem szarakiem.

Kurcze to jak go kupie to zabraknie mi na kable...

Ciekawe czy ma alarm?GPS tez mile widziany.

Lacrimosa dzięki :))) ale świnka skarbonka jest bardzo chuda a i ambicji na taki system mi brak :)) ... dla mnie to zupełna egzotyka :) BTW z tym Macallanem i Montecristo możesz wpadać kiedy tylko zechcesz, nawet bez okazji :))))

Elberoth.. he, he, he... cóż.. zgadzam się że nie ma co specjalnie komentować :)))

A swoją drogą to ciekaw jestem jaki rodzaj ludzi kupuje taki sprzęt, to że bogaci to oczywiste, ale czy jeszcze to są audiofile czy też raczej ludzie kupujący to aby podkreślić swój status materialny... sądzę że raczej to drugie, ale lepszą odpowiedź jest w stanie dać tylko Lacrimosa. Kiedyś czytałem na audioasylum wpis kogoś kto został zaproszony przez właśnie takiego bogatego audiofila do odsłuchu systemu KD Goldmunda za 600K USD (stąd ta kwota którą podałem wyżej), wrażenia?-> totalny rentgen i zero muzyki. Facet wrócił z ulgą do swojego systemu za jedyne 30K USD. Nie wiem czy się tylko pocieszał czy też Goldmund rzeczywiście tak gra. Słyszał ktoś z Was Goldmuna - bo ja nie.

W przypadku takich firm chyba już trudno mówić o utrzymaniu relacji -> koszty materiałów i robocizny = 1/10 ceny detalicznej. Tutaj się płaci nawet nie za myśl techniczną tylko za brand. A może się mylę? :)

Pzdr.

fajnie wygląda

ale własnego imienia i nazwiska nie chciałbym mieć wygrawerowanego na cd

i to jeszcze na wierzchniej obudowie!!!

ja takie wpisy uważam za wieśniackie szpanerstwo egoistycznych narcyzów zakochanych w sobie

no i niemających co z kasą robić

conajwżej dałbym se zrobić gdzieś w środku inicjały i tyle

ale poza tym fajnie wygląda ;)

i dałbym mu zawieszenie z Hummera :D, te z Subaru Impreza WRC może nie wystarczyć

ogół:

CIEKAWE CZY KTOŚ SIĘ KIEDYS ZASTANAWIAŁ NAD POJĘCIEM ''ANALOGOWY DŹWIĘK''DLACZEGO TAK WIELE CD CHCE ZBLIŻYĆ SWOJE BRZMIENIE WŁAŚNIE DO LP, BARDZO DZIWNE JEST TEŻ POJĘCIE ''JITTERA'' CIEKAWE CO TO MOŻE BYĆ ?

Nie wiesz co to Jitter?

Jak zegarek jest szwajcarski i cyka co sekundę to nie ma jittera,

jak jest włoski i jedno cyknięcie ma 1,01 sekundy a inne 0,99 sekundy to ma mały jitter,

jak zegarek jest radziecki i jedno cyknięcie trwa 0,5 sekundy a inne 3 to ma duży jitter.

To samo dotyczy zegarów kwarcowych taktujących przetworniki w CD.

Proste?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.