Skocz do zawartości
IGNORED

Napęd do Marantz cd-67 mk2

pool80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem bo mój leciwy Marantz czasem jak go włączę zaczyna pstrykać. Ząbki w mechanizmie przeskakują. Rozebrałem i przeskakuje na szynie zębatej przy laserku. Szyna z kółkiem zębatym o mniejszej średnicy. Jak pogrzebałem to wyskoczyła mi jak by igła. Domyślam się że to jakiś docisk do w/w szyny. Przeczyściłem styki przy 2 blaszkach które chyba informują o tym że laser dochodzi do śr. krańca. Rozebrałem złożyłem igłę wywaliłem bo nie ma szans żebym ją włożył. Chciał bym wymienić cały transport na nowy. Albo laser jeżeli to nie problem i te elementy są składową lasera. Najlepiej jak był by cały napęd żebym tylko powpinał 2 wtyczki, taśmę i 3 śrubki. jaka cena takiego bebechu i czy oryginał?

Pozdrawiam.

ps. Sory za lamerstwo 1szy raz mam z tym do czynienia...

ps2. model części: L1210/11 CDM12.1/15 . Fajnie jak bym to w Krakowie kupił.

Widzę że dalej nie ma edycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Takie cuś podejdzie? To jest zamiennik i widzę że są zębatki. Kupię to w Krakowie? Tylko gumki ponakładać i założyć taśmę?

Gdzieś czytałem że ktoś założył chyyyba to i działało ale nie mógł znaleźć ścieżki np do utworu 8

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu widać w dole obrazka ta igłę" czy też drucik który dociska szynę. Pewnie on się poluzował i ząbki przeskakiwały. Choć nie wiem na 100% bo jak "naprawiałem do go podchaczyłem i wtedy wypadł.

nie potrafię tak zdemontować zebym miał sam laser bez mechanizmu jak na ostatnim linku. Mam na siłę wyjąć pręt stalowy po którym jeździ laser?

VAM 1201 / 1202 podejdzie bezproblemowo??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/74207-nap%C4%99d-do-marantz-cd-67-mk2/

kup VAM 1201(cdm12.1) + mechanizm

np ten link co podałeś

i po sprawie

podejdzie bez problemu (coś o tym wiem)

ps

jest identyczny temat na forum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytałem, oj dużo czytałem i nie wiem czy nie za dużo. Własnie w tym temacie co podlinkowałeś gośc miał problemy. Powiedz Pawlik7294 czy to odosobniony przypadek i zazwyczaj działa to ok? bo ten Vam 1201 to pewnie Chinol. Czy istnieją oryginały?

masz rację dopóki nie sprawdzisz to się nie dowiesz

wymiana głowicy CDM12.1/15 na VAM 1201 w technicsie sl-pg480,570 sl-ps770, sl-ps7 działa jak marzenie

a Marantz hmm....

(możesz się zdenerwować wyklinać technicsy z wyjątkiem SL-PS7)

Dziś byłem na Starowiślnej 83 w krakowie po laser. niestety nie mają, bo jak tłumaczą mieli kupe zwrotów bo chip sie bla bla źle komunikował. I że wyłączność na Philipsa lasery i naprawe ma jakiś gośc w Radomiu. Nie wiem o co chodzi. Troszke mnie to zirytowało. Czyżby zmowa serwisantów? Inny sklep w KRK pisze na stronie że sprzedaja tylko firmom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.