Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL FENIX vs KODA AV 850

filemon1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam kolumny FRONT TONSIL FENIX a chce sobie skompletowac zestaw kolumn 5.1. Zastanawialem sie nad sprzedaza frontow fenix'a ktore posiadam i kupieniem zestawu KODA AV 850 + jakis sub. Ale moze lepiej bedzie dokupic satelitki fenixa i center fenixa???? + jakis sub. Prosze o RADY i POMOC.

P.S moze polecicie mi jakies inne rozwiazanie :)

z gory dzieki za pomoc i rady :)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7428-tonsil-fenix-vs-koda-av-850/
  • 4 tygodnie później...

witam

sam zastanawiałem sie na FENIXAMI dla mnie brzmią dobrze jak na TONSIL to zależy też od gustu a o gustach sie nie rozmawia ale wybrałem cos innego ale nie o tym teraz, nie słuchałem AV 850 ,polecam AV 702 + SW 1000

ewntualnie może być AV 706 tylko te woofy są troche nie ten tego w tych zestawch

zalezy to tez od twojego portfela co wybierzesz

FENIXY testowałem ze 2 godz. w sklepie i za tą cene są wporzo w sumie ja mogłem je miec za 1200 bez woofa a są droższe ale jak masz już fronty?

po prostu idz na odsłuch z stertą płyt Cd i jakies filmy DVD wybór i tak nalezy do Ciebie to będzie TWÓJ zestaw tu ludzie mogą cie nakierowac nie kupuj sprzetu jesli ci ktos powie ze "TO" fajnie gra ja tez miałem taki problem jak juz wspominałem ale to forum mi w jakis spsób pomogło

Odradzam zakup speaków Tonsil Fenix. Nie zastanawiając się długo przesiadłem się na linie Maestro II.

Feniki grały strasznie natarczywie. W Maestro II nawet suba nie potrzeba w małych pomieszczeniach :-).

feniks - nie, ale popieram przedmówcę w przypadku tego zakresu cenowego Maestro będzie dobrym rozwiązanie

lepszym od wspomnianej Kody. Dobrze poszukaj może jeszcze dostaniesz maestro , a nie maestroII

• 7 miesięcy później...

> Czy słyszał ktoś jak gra zestaw 5.0 TONSIL MISTRAL (jego cena 999 zł)jego fronty wyglądają dość ciekawie gorzej z satelitkami dołączają ten zestaw głośników do zestawów DENONA może ktoś zna jakąś gdzie można o tych głośnikach przeczytać na stronie TONSILA cisza przez gogle też nic nie znalazłem dzięki.

Z tego co mi wiadomo zestaw Mistral Tonsil jest kolejnym produktem, który ma podbić hipermarkety.

Z opinii znajomego podobno brzmi lepiej od Fenixów ale gorzej od linii Maestro.

Zastosowano w nich głośniki z membranami polipropylenowymi i lepsze wysokotonowce co prawdopodnie wyeliminuje jazgot który towarzyszy Fenixom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.