Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1400+ M-audio grzanie się?Bardzo ważne pytanie

Edd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno kupiłem amplituner Denon AVR-1400.Pobawiłem się trochę na Jamo Studio 180 + Ditton Carina central+plus tyły akira.Wszystko ładnie grało po dobrych kilka godzin.Jedynie co zauważyłem to ze sie grzeje z prawej strony,kratki z góry.No ale ampli jest chyba po to by sie grzał?Nic się z nim nie działo.Jednak stwierdzając,że zostaję przy stereo sprzedałem go dalej.Po dwóch tyg.odzywa się do mnie człowiek,że dokupił sobie M-audio Hcs-9950 6 ohm.Ampli grzeje mu się niesamowicie i po godzinie oglądania filmu,włączyła się blokada w ampli i się wyłączył.

Chciałbym wiedzieć co na ten temat myślicie?

Te M-audio mają takie spadki w ohm ? Czy poprostu nie wyrabiają?Czy jednak coś z ampli ?

Dzięki za wszelakie odpowiedzi z góry.

Nie kojaze tego Denona moze jest skonstruowany jak Harmany, przyjmuje obciazenei tylko 8ohm wtedy sie grzeje i faktycznie gasi. Swoja droga gosc pewnie podkrecil basy soprany i slucha glosno. Natomiast jesli Denon przyjmuje 6 ohm no to ciezko stwierdzic :/

• 2 tygodnie później...

Nie kojaze tego Denona moze jest skonstruowany jak Harmany, przyjmuje obciazenei tylko 8ohm wtedy sie grzeje i faktycznie gasi. Swoja droga gosc pewnie podkrecil basy soprany i slucha glosno. Natomiast jesli Denon przyjmuje 6 ohm no to ciezko stwierdzic :/

Sorki,że dopiero teraz,dzięki za odp.Kazałem gościowi wybrać sie do kogoś z normalnym" sprzętem i sprawdzić,albo by przyjechał do mnie.Po dwóch tyg. stwierdził,że jest burakiem i wszystko gra ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.