Skocz do zawartości
IGNORED

Voice Kraft VK 1004-2 i inne

iopi

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakichś kolumn stereo zestaw... ewentualnie 5.1 ale raczej będzie to stereo, na allegro znalazłem Zestaw 2 kolumn Voice Kraft VK 1004-2 trochę poczytałem w necie i opinie różne, odsłuch pewnie nie będzie możliwy wiec pytam was może ktoś używa jakiegoś zestawu VK

https://www.audiostereo.pl/topic/74697-voice-kraft-vk-1004-2-i-inne/

W zeszlym roku bylem ze znajomym..który chciał kupic do domu cos innego niz altusy no i powiem tak ..kolumny do 200zł za pare grały jak nieco lepsze głosniki do komputera..dudniacy bas rezonujaca srednica cykajaca zapiaskowana góra..bez rewelacji..za to pani podłaczyła nam modele za 275zł i to nawet , nawet dawało oznaki ZNOŚNEGO dzwieku były jak przy tanich kolumnach z niezłym basem...wybralismy wlasnie te kolumny.

Z moich doświadczeń i doświadczeń moich kolegów, lepiej zrobisz jak kupisz sobie za te 200 zł zestaw do komputera. Spróbuj pozbierać trochę więcej kasy i kup sobie coś lepszego. Może hecko albo tonsile.

• Redaktorzy

Voice Kraft mają jak dotąd wyłącznie złą opinię. Nie wiem, czy nadal są sprzedawane z gleby na bazarze Wolumen, ale były.

Podobnie jak druga podobna firma "Mega-cośtam". Niestety, nigdzie na swiecie nie ma tak, że coś dostajemy za nic. Kolumny głośnikowe nie kosztują tyle, co tanie krzesło.

To wina internetu! Bo tutaj chodzi o sprzedaż wysyłkową.

Kolumny są całkiem ładne na zdjeciu,dużo przetworników w kolumnie-atrakcyjne. Przychodzi ci takie coś do domu i co im zrobisz? płyta wiórowa jest,głośniki są. Masz kolumny? masz, wiec nikt nikogo nie oszukał. Kupiłem coś wtym stylu no i grały jakieś trzy minuty u mnie i nic z tym nie zrobie,nie sprzedam nawet bo nie miałbym sumienia wciskać komuś coś takiego.

To wina internetu! Bo tutaj chodzi o sprzedaż wysyłkową.

Kolumny są całkiem ładne na zdjeciu,dużo przetworników w kolumnie-atrakcyjne. Przychodzi ci takie coś do domu i co im zrobisz? płyta wiórowa jest,głośniki są. Masz kolumny? masz, wiec nikt nikogo nie oszukał. Kupiłem coś wtym stylu no i grały jakieś trzy minuty u mnie i nic z tym nie zrobie,nie sprzedam nawet bo nie miałbym sumienia wciskać komuś coś takiego.

Nie jest tak źle z internetem. W ciągu 10 dni od otrzymania można wszak odesłać. Oczywiście nie obejdzie się bez finansowej straty na tej operacji.

Jakieś 8 lat temu miałem u siebie zestaw 5.1 VK grały dość długo w KD tylko dlatego że za rozciągnięcie pasma odpowiadał SUB200A taka brzydka jak grzech pasmoprzepustowa basskasta Tonsila ;)a za górę ,uwaga cykacze samochodowe za 10zł he, nie byłem jeszcze tak zarażony tym hobby o audiofilskich smaczkach to nawet wtedy nie śniłem ale to poprostu nie grało,bez ww dopalaczy to nawet uśmiech małpy na korektorze nie pomagał ,tak więc moim skromnym zdaniem albo poczekaj dozbieraj i np.wcześniej wymienione Kody albo jak chcesz teraz to jakieś w miarę dobre 2.1 do kompa będzie lepiej.pozdr.

Ja kupiłem jakiś czas te kolumny i tak jak piszecie za taką cenę nie można oczekiwać normalnego sprzętu. Wizualnie nawet ładnie wyglądają więc jeśli chcesz upiększyć pokój w dwa klocki to będą ok. Ja nastawiłem się bardziej na ulepszenie ich, wygłuszyłem gąbką, uszczelniłem, wymieniłem przewody w środku a teraz powoli zabieram się do zaprojektowania zwrotnicy pod nie. W środku oryginalnie jest tam tylko kondensator szeregowo przed wysokotonowym nic więcej. Jeśli chodzi o moją opinię na pierwszy słuch tych kolumn to rzucił mi się paskudny dudniący bass i to wyeliminowałem do poziomu znośności jak dla mnie, średnie tony i wysokie jako tako. Kup jeśli chcesz sie pobawić w ulepszanie, jeśli nie chce Ci się dłubać przy nich nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.