Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Powerstation Mk2

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! czy ktoś może używa tej listwy i mógłby coś napisać jak to się spisuje czy warto ją kupić czy może jest coś lepszego w tej cenie Audionova Powerstation Mk2 (599 zł)

Ewentualnie jeszcze coś o Audionova Octopus Filtr analogowego toru audio.Czy to się sprawdza i jakie daje efekty.

Jeszcze jest coś takiego Audionova: GENERATOR 5000 około 1000 zł

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

https://www.audiostereo.pl/topic/74855-audionova-powerstation-mk2/

Zapomnij o tym i zainteresuj się listwą Sosnusoliva z filtrem Schaffnera....

No a jakieś konkrety czemu ta jest lepsza

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

No a jakieś konkrety czemu ta jest lepsza

Poczytaj o filtrze Schaffnera, poszukaj na forum na temat nowej listwy Sonusoliva z silnym filtrem. Jest lepsza, albo porównywalna z drogimi listwami....

Jeśli uzywasz lampy to zapomnij o listwach z filtrem lub kondycjonerach (nawet najdroższych).

Kup zwykłą listwę, albo podlącz go bezposrednio do ściany. Jedynie przy tranzystorze, to może mieć jakiś sens.

Szkoda tylko że tak fatalnie jest wykonana ta listwa.

Zyzio,o ile pamiętam to miałeś listwę furutecha-jeśli możesz napisz jak wypada listwa SO w stosunku do furutecha.

Nie tak fatalnie wcale, niektórzy marudzą tam gdzie nie trzeba :p Listwa jak listwa, na widoku być nie musi :)

Bardzo dobrze wypada na tle Furutecha.

Poczytaj o filtrze Schaffnera, poszukaj na forum na temat nowej listwy Sonusoliva z silnym filtrem. Jest lepsza, albo porównywalna z drogimi listwami....

Od pewnego czasu zbieram się żeby skomentować Twoje wypowiedzi na temat listwy Sonus Oliva (zarówno z filtrem jak i bez). Uważam, że nie można tak bezkrytycznie wychwalać jakiegoś produktu tylko na podstawie odsłuchu w jednym czy kilku systemach. Nie w każdy się wpasuje. I tak, miałem okazje słuchać obu tych listew i porównywać ich wpływ zarówno na system audio (2 różne systemy) jak i na telewizor, i według mnie w obu systemach w których je testowaliśmy ze znajomym i porównywaliśmy z listwami Enner i Gigawat listwy Sonus Oliva wypadły wręcz tragicznie, były tylko odrobinę lepsze od listew za 50 zł. A więc nadal obowiązuje zasada odsłuchu w swoim systemie.

Oczywiście, że tak, opinie na forum to tylko wskazówka do własnych poszukiwań...u mnie tragicznie wypadł Gigawatt, u kogoś może się sprawdzić. Na TV Sonusoliva z filtrem Schaffnera działa wyraźnie, u mnie oczywiście.

Od pewnego czasu zbieram się żeby skomentować Twoje wypowiedzi na temat listwy Sonus Oliva (zarówno z filtrem jak i bez). Uważam, że nie można tak bezkrytycznie wychwalać jakiegoś produktu tylko na podstawie odsłuchu w jednym czy kilku systemach. Nie w każdy się wpasuje. I tak, miałem okazje słuchać obu tych listew i porównywać ich wpływ zarówno na system audio (2 różne systemy) jak i na telewizor, i według mnie w obu systemach w których je testowaliśmy ze znajomym i porównywaliśmy z listwami Enner i Gigawat listwy Sonus Oliva wypadły wręcz tragicznie, były tylko odrobinę lepsze od listew za 50 zł. A więc nadal obowiązuje zasada odsłuchu w swoim systemie.

Twój wpis może być płatnym marketingem Gigawatta i Enerra, więc najlepiej nie ufać nikomu :D

Twój wpis może być płatnym marketingem Gigawatta i Enerra, więc najlepiej nie ufać nikomu :D

Na takiej zasadzie, prawie wszystkie wpisy na tym forum są płatnym maketingiem, a w szczególności wpisy pojedynczych osób wychwalające pojedynczy produkt w wielu tematach na tym forum - chyba się nie czepiam ? :)

Taka różnica zdań na temat jednego urządzenia jest oczywista jeśli mowa jest o jednej części łańcucha audio odsłuchiwanego w różnych systemach...i nie ma o co kopii kruszyć...

...a tym bardziej "wyzywać" się od czyichś krypto pomagierów w sukcesach handlowych ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na takiej zasadzie, prawie wszystkie wpisy na tym forum są płatnym maketingiem, a w szczególności wpisy pojedynczych osób wychwalające pojedynczy produkt w wielu tematach na tym forum - chyba się nie czepiam ? :)

Dokładnie, dlatego do wszystkiego należy podchodzić z dystansem i samemu próbować :) A Sonusolivę wychwalam, bo listwa z filtrem się udała panu Andrzejowi moim zdaniem i nie płaci się za nią astronomicznych sum.

Nie chciałbym tutaj jakiejś wojny wywołać ale mam w tej chwili w domu obie listwy, Sonusa i Gigawatta. Po kilku dniach na Sonusie wróciłem do Gigawatta i wielkich zmian, poza zamuleniem basu i lekkim wygładzeniem brzmienia nie słyszę. Na dniach mam w planie testy obu listw z innymi sieciówkami niż obecne, postaram się napisać coś więcej.

• 8 miesięcy później...

Witam wszystkich. Czy ktoś może się podzielić opinią o kondycjonerze firmy Audionova Generator.Cena jaka jest wystawiona na Allegro jest przystępna ale nie wiem czy jakość idzie w parze z ceną w tym przypadku.

Pozdrawiam

Witam.

Co tutaj pisać. Ściema i tyle. :(

Jest to zwykły przedłużacz z sześcioma gniazdkami, który nie ma nic wspólnego z nazwą "kondycjoner"

A czemu tak piszę? - bo to pudełko kupiłem i używam cały czas. :(

NIE JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONY. - Nie stabilizuje napięcia tak jak to robi kondycjoner.- wogóle nie działa.

Kiedy zajrzałem do środka to O ZGROZO ! - Tylko kabelki, zero elektroniki i traf. -LIPA totalna.

Sam się zastanawiam za co ja zapłaciłem 1000 zł w salonie Audionova na ul. Puławskiej.-kiedy jeszcze istniał.

Podejrzewam,że najgorszy kondycjoner Xindaka, czy Heliona będzie lepszy, bo przynajmniej będzie należycie pełnił swoją funkcję.

Nie zawracaj sobie tym pudełkiem głowy, bo tylko niepotrzebnie kasę wydasz, a kondycjoner będzie ci dalej potrzebny.

Kiedyś myślałem o zakupie kabli Audionova, ale jak zobaczyłem tą ściemę w ich kondycjonerze, to doszedłem do wniosku, ze porządne firmowe kable będą lepsze.

Audionova to jednoosobowy oszust żerujący na naiwności klientów.

L.G. life is BRUTAL...

Jak na Audionovę to 1000 zł za obudowę z gniazdkami to w sumie tanio ;-). Dziwi natomiast brak jakichkolwiek nawet najprostrzych filtrów.

Mamy za to bzdurną litanię wypasionych skrótów opisów kosmicznych technologii...

Kosmiczne technologie - czyli powietrze w środku i wszystko działa jak należy ! :]

- nawet NASA tego by nie wymyśliła. :D

Właśnie na przykładzie firmy Audionova nauczyłem się, że lepiej wydać dużo więcej kasy za renomowane rzeczy.

Tak trochę zbaczając z tematu.

Posiadam także kabel RCA tej firmy, model Aurora. - podobno do lampy.

Koszt 500 zeta. Podobno posrebrzany. -Wątpię żeby ten kabelek srebro widział.

Kiedy porównałem na swojej lampie ten kabelek ze zwykłym miedzianym PROFIGOLDEM za 300 zł, to w moim odczuciu

tańszy profigold wypadł duuuużo lepiej niż Aurora.

Podejrzewam,że zwykłe kable IXOS czy też QED będą o wiele lepsze.

Sama jakość wykonania tego profigolda jest o niebo lepsza niż tej Aurory.

NIGDY WIĘCEJ NIE BĘDĘ KUPOWAŁ PRODUKTÓW Z LOGIEM AUDIONOVA. :[

U nich jedynie można śmiało kupować wzmacniacze Art Audio Lab i kolumny Marker Audio Germany, bo Audionova ich nie produkuje.

Reszta rzeczy, a w szczególności kable, listwy zasilające to jest zwyczajna ściema.

Mój sprzęt podłączyłem aktualnie do UPSa od kompa i jest lepiej, bo ten niweluje wahania napięcia.

W przyszłości myślę o zakupie PS audio power plant premier. - Drogi,ale dobry.

L.G. life is BRUTAL...

Wierza34

Czy kondycjoner sieciowy to jednocześnie stabilizator ?

Podobno posrebrzany. -Wątpię żeby ten kabelek srebro widział.

Posrebrzany nie znaczy srebrny.

NIGDY WIĘCEJ NIE BĘDĘ KUPOWAŁ PRODUKTÓW Z LOGIEM AUDIONOVA. :[

Jakbym to ja miał takich klientów, to bym ich stemplował przy wyjściu, aby kolejnym razem nie mogli wejść do sklepu.

Z Audionova nie mam żadnych układów, ani nie jestem ich klientem, ani zaopatrzeniowcem.

Ty po prostu sam chyba nie wiesz czego chcesz, a jak Ci towar nie odpowiadał to chyba w ciągu ustawowych 10-ciu dni mogłeś go zwrócić.

Szybki Gonzo.

Tak mi się wydaje.

Dobry kondycjoner powinien stabilizować napiecie.

- kiedy jest zbyt wysokie ,to obciąć, a kiedy zbyt niskie, to podnieść do optymalnej wartości.

Musi mieć także zabezpieczenie przed przepięciami i gwałtownymi skokami napiecia.

Powinien filtrować, czy oczyszczać z zakłóceń prąd nadając mu kształt idealnej sinusoidy.

Nie wiem czy to ma jaki kolwiek wpływ na brzmienie systemu, ale napewno chroni sprzęt przed puszczeniem go z dymem.- myślę, że tutaj warto zainwestować.

Podejrzewam, że każdy z nas ma wahania napięcia w swoim mieszkaniu.

L.G. life is BRUTAL...

Napiszę tak.

Kupiłem kondycjoner z Audionovy bo był nie drogi w porównaniu do innych.

Jest to pierwsza jego wersja, którą wypuścili na rynek i wyglądem rózni się od wersji zaprezentowanej na łamach Hi fi Choica.

Najpierw załatwiłem sobie ampli A/V NADa, potem spalił mi się pseudolampowy wzmacniacz manta Oberon do kompa podłączony do tego pudełka.- W sprzęcie tym padło zasilanie.

Mając obecny zestaw audio podłaczony do tego kondycjonera zauważyłem,że CD Cary strasznie wrażliwy jest na spadki napięcia- wyłącza się na sekundę i włącza ponownie.

Wzmacniacz Maka jest nie wrażliwy na takie rzeczy, więc się nie wyłączył.

Mam już go kilka lat w domu i traktowany jest jako zwykły przedłużacz/rozgałęziacz.

P.S.

Postaram się dzisiaj wrzucić fotki tego swojego pierdolnika Audionowy.

L.G. life is BRUTAL...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.