Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD/DVD do 3000zł

damun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do forumowiczów którzy mięli lub mają podobny dylemat do zasugerowanego w temacie wątku. Otóż od pewnego czasu zamierzałem się na odtwarzacz CD w nadmienionej cenie. Propozycji na forum było kilka, potem ilość modeli została zawężona do dwóch, aż w końcu został jeden, rzekomo "bestseller", detronizujący konkurencję brzmieniem. I już w zasadzie decyzja była podjęta, zamówienie złożone no i...no i nic z tego wyszło, bo do lutego dostawca (nie z własnej winy) mieć owego urządzenia nie będzie...No więc delikatnie ostygłem. Ale pojawiła się też nowa myśl. Otóż poszukuję także odtwarzacza DVD. I bardzo zależy mi na tym, aby również oferował jak najlepszy dźwięk, jako że często słucham koncertów zapisanych na nośniku DVD. A owa naturalna myśl o której wspomniałem, to zakup odtwarzacza DVD, który oferowałby dobrej klasy dźwięk z płyt CD, niwelując konieczność zakupu odtwarzacza CD właśnie.

Czy macie Panowie jakieś propozycje w założonym budżecie? Czy posiadacie takie urządzenia i możecie opisać brzmienia, nadmieniając także o sprzęcie współpracującym? Czy porównywaliście te DVD do CD w podobnych cenach na płytach CD? Co polecilibyście do osobistego posłuchania/pożyczenia do domu?

Jeśli chodzi o sam zakup, to sprzęt niekoniecznie musi być nowy, ale ważne jednak, żeby nie miał więcej niż powiedzmy 2-3 lata. Wskazaną cenę rozumiem jako ostateczną już po negocjacjach, więc pewnie wyjściowa może zahaczać o 3500zł :).

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/74996-odtwarzacz-cddvd-do-3000z%C5%82/

@damun - napisz proszę o jakim CD pisałeś zacytuję "..."bestseller", detronizujący konkurencję brzmieniem..."?

Primare DVD 30 :)

Takie DVD, to ja wnuczce kupię do oglądania bajek jak skończy 3 lata :)

@damun - napisz proszę o jakim CD pisałeś zacytuję "..."bestseller", detronizujący konkurencję brzmieniem..."?

O nie ma mowy, nie chcę się - zwłaszcza w swoim wątku - przyglądać, jak się Koledzy kłócicie między sobą :). Serio Imacmam, mogłoby do tego dojść...A jaki to odtwarzacz? Zapewne zaraz i tak będziesz wiedział, jeśli tylko spojrzysz na... :).

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

Arcam FMJ dv29

Arcam FMJ dv139

Można na ebayu kupić ex-demo lub w stanie idealnym w granicach 600-700 £.

Nie znajdziesz lepszego DVD w tej cenie grającego tak rewelacyjne w stereo (sacd masz w bonusie 5.1 w dv139 i 2.0 w dv29).

Sprawdź np ta ofertę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Polecam NAD T535 lub T585 - pierwszego miałem, a drugiego posiadam w tej chwili.

Obydwa doskonale spisują się jako odtwarzacze płyt CD. Są równocześnie odtwarzaczami SACD oraz HDCD :)

Ich sugerowana cena detaliczna w Trimexie to "kosmos", jednakże można znaleźć tanio np. na eBay.

Sam kupowałem fabrycznie nowe z Francji za ok. 1500,- zł.

Przyznam, że obecnie do słuchania muzyki wykorzystuję już klasyczny odtwarzacz CD - NAD C565, ale...

Tutaj o tym napisałem - 2 posty, drugi istotny :) http://www.audiostereo.pl/dlaczego-dvd-gra-gorzej-niz-cd_71941.html

PS Proszę :) "Nówka" - http://cgi.ebay.pl/T535-DVD-PLAYER-MULTI-REGION-NEW-WARRANTY-/170563718521?pt=UK_AudioTVElectronics_Video_DVDPlayers_Recorders&hash=item27b663cd79

Sprawdź np ta ofertę:

Ukryta Zawartość

Na 115V i Region 1 ... chyba ni o to koledze chodziło. Jeżeli już, to szukaj używanych w EU.

Ja ze swojego doświadczenia polecam Primare DVD26 - sporo tańszy niż DVD30, spokojnie kupisz do 3500zł.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzięki Panowie za zainteresowanie tematem i propozycje. Rzeczywiście jest już kilka interesujących wskazań, więc zacznę się z nimi zapoznawać, na ile to tylko możliwe.

Elberoth, miałeś tego Primare DVD 26? Jakbyś opisał jego brzmienie na CD i jak wypada porównanie do innych cedeków?

I co powiecie Panowie na NAD Master M55? Można używanego nabyć za cenę znacznie niższą niż nowy w momencie kupna :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.