Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon PM655 - problem

brenzo500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Posiadam wzmacniacz Harman Kardon PM655 wraz z CD Marantz 63SE oraz kolumnami DIY Monacor 165KEP i Vifa XT19 na górze.Okablowanie klotz i pro cab.

Wszytko grało ładnie, aż do czasu jak wzmacniacz nie zaczął mi zaciągąć do środka głosnika Monacor 165 KEP w lewej kolumnie. Zaniosłem wzmacniacz do naprawy do serwisu i została usunięta usterka, ale wzmacniacz zaczął grać tak okropnie, że słuchać się nie da. Różnica, oczywiscie na minus w brzmieniu jest ogromna i każda osoba która słyszała ten wzmacnicz wczesniej to potwierdzi. Jaki zmnieny się pojawiły po naprawie...?.Jak podłączam wzmaczniacz niezależnie czy zródło dzwięku jest podbięte, czy gra muzyka czy nie czy itd... w głosnikach z odległosci slychac szumy takie syczenie jakby a w monacorze buczenie. Następnie wzmacniacz gra głośniej po naprawie niż wczesniej grał. Kolejnie brzmienie straciło rozdzielczość, bas to poprostu zero kontoli i dudnienie wysokie nieczyste i ogólnie brzmienie nieczyste i puste. Zaniosłem jeszcze raz ten wzmacniacz do serwisu i Pan, który naprawiał go powiedział, że już nic z tym nie zrobi. może ktoś cos poradzi, albo porostu doradzcie mi jakiś inny wzmacniacz który świeżo i rozdzielczo zagra w moim systemie. Myslałem nad zakupem PM655 vxi, albo coś lampowego np; Music Angel.. moze coś innego.

Dziękuje z góry za rady i pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/75052-harmankardon-pm655-problem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.