Skocz do zawartości
IGNORED

grubDAC + wzmacniacz słuchawkowy

levandowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu grubDACa (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) czy ktoś z forum kupował już ten kit z Beezar i może powiedzieć coś o tym dacu? Jak wrażenia jakościowe? Długo czekaliście na realizację zamówienia z USA?

Chciałbym używać go również do słuchawek denona i tutaj rodzi się moje pytanie, jaki najprostszy wzmacniacz słuchawkowy do grubDACa należy zakupić/zbudować? Projekt wzmacniacza słuchawkowego z beezar -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie jest niestety możliwy do zakupu jako KIT. Czy ktoś z forum ma grubDACa z wyjściem minijack?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75194-grubdac-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy/

Grubka nie kupowałem ale kupowałem inne rzeczy z Beezar i mogę polecić sklep. Towar przyszedł zadziwiająco szybko - kilka dni. Towar bez zarzutu. Jakość PCB ciut lepsza niż np Merkar. Brałem poniżej 50 dolców więc cło ominęło.

czegevara, orientujesz się jak wygląda sprawa cła ile % trzeba doliczyć w związku z opłacaniem cła. Miałem ze znajomym zamawiać 2 kity, a to przekroczy owe 50$. Może się okazać ze bardziej opłaci się zamawiać pojedynczo. Jakieś vaty musiałeś opłacać czy obeszło się bez dodatkowych opłat.

Znalazłem taki kit z AVT -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jak myślicie, czy połączenie grubDACa z tym wzmacniaczem miałoby sens czy nie warto?

Ukryta Zawartość

czegevara, orientujesz się jak wygląda sprawa cła ile % trzeba doliczyć w związku z opłacaniem cła. Miałem ze znajomym zamawiać 2 kity, a to przekroczy owe 50$. Może się okazać ze bardziej opłaci się zamawiać pojedynczo. Jakieś vaty musiałeś opłacać czy obeszło się bez dodatkowych opłat.

Co do cła to nie wiem, nie sprawdzałem. A VATu i innych rzeczy się nie płaci do tych 50$. Możesz spróbować poprosić aby napisali zadeklarowaną wartość te 40-50$ Jeśli kwota nie będzie dużo większa to może się zgodzą.

A czy ktoś kiedyś słyszał muzykę zarówno z grubDACa jak i z jakiejś zewnętrznej karty muzycznej usb (np. Creative X-Fi Surround, albo Asus Xonar U1) i może powiedzieć coś na temat różnic w brzmieniu bądź ich braku? Czy grubDAC gra na poziomie kart muzycznych usb za 200zł, czy może lepiej?

Czy można takiego grubDACa podłączyć bezpośrednio do słuchawek 32 ohm czy trzeba zaopatrzyć się w odpowiedni wzmacniacz?

Jeśli tak, to jaki najprostszy, ale w miarę dobry projekt polecacie? Czy jakikolwiek wzmacniacz słuchawkowy z AVT się nadaje?

Bardzo proszę o odpowiedź :)

A czy ktoś kiedyś słyszał muzykę zarówno z grubDACa jak i z jakiejś zewnętrznej karty muzycznej usb (np. Creative X-Fi Surround, albo Asus Xonar U1) i może powiedzieć coś na temat różnic w brzmieniu bądź ich braku? Czy grubDAC gra na poziomie kart muzycznych usb za 200zł, czy może lepiej?

Czy można takiego grubDACa podłączyć bezpośrednio do słuchawek 32 ohm czy trzeba zaopatrzyć się w odpowiedni wzmacniacz?

Jeśli tak, to jaki najprostszy, ale w miarę dobry projekt polecacie? Czy jakikolwiek wzmacniacz słuchawkowy z AVT się nadaje?

Bardzo proszę o odpowiedź :)

1. Obejrzałem schemat i ten DAC może grać na poziomie wzmacniaczy do 200 zł, ale lepiej chyba nie. Zasilanie jest pobierane z USB i nie pomoże tutaj żaden super stabilizator czy stabilny zegar 25 ppm zasilany z USB. Kość Wolfsona to nic specjalnego o parametrach standardowych i niczym się nie wyróżniających. Według mnie szkoda się bawić w sprowadzanie tego z USA, lepiej coś poszukać na miejscu.

2. Nie można tego DACa podłączyć do słuchawek 32 ohm. Wymagany wzmacniacz.

3. Jest projekt z AVT godny uwagi - AVT2850. Na forum był wątek na jego temat.

Oceniać dźwięk na podstawie schematu, no po prostu mistrzostwo świata.

levandowsky -

Ukryta Zawartość

Poza tym było na forum o nim, wiec użyj wyszukiwarki, a do magików słyszących schematy podchodź z dystansem.

Ukryta Zawartość

Oceniać dźwięk na podstawie schematu, no po prostu mistrzostwo świata.

levandowsky -

Ukryta Zawartość

Poza tym było na forum o nim, wiec użyj wyszukiwarki, a do magików słyszących schematy podchodź z dystansem.

Szanowny Panie. Napisałem - może grać , a nie gra na poziomie takim , a nie innym. To nie to samo. Schematów nie słyszę , ale rozwiązania układowe widzę. Moja aplikacja kostki PCM 2706 jest inna. Ja położyłem nacisk na zasilanie. Ciągnięcie zaśmieconego +5V z USB to nienajlepszy pomysł.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.