Skocz do zawartości
IGNORED

SHARP XL-HF200PBK

dirty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nosze sie z zamiarem kupna 'okolo mid-endowej' wiezyczki, ktora bedzie podlaczona do komputera i przede wszystkim bedzie sluzyla do sluchania mp3 (plus inne multimedia), radia i sporadycznie CD.

Pokoj maly (10m2), cena max 1000 pln.

Po odrzuceniu masy swiecacych grajkow, zostalem z tym wlasnie sharpem. Problem taki, ze jest to nowa wieza (weszla na rynek w okolicach pazdziernika) wiec w zasadzie nie ma zadnych testow/opini. Jednyne co udalo mi sie znalezc to kilka opini na ceneo, gdzie sprzet ten jest bardzo pozytywnie oceniany. Wiec pytanie do was, ekspertow, co sadzicie o tym sharpie? Ktos ma doswiadczenia z ta marka? Jak wg. was ma sie ona do np. onkyo 545? Czy ZDECYDOWANIE warto dolozyc kilkaset zlotych do takiego onkyo? Ew. co innego polecacie?

dzieki wielkie i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/75266-sharp-xl-hf200pbk/

dzisiaj sie dowiedziałem, że bebechy tego nowego Pionka są te same co w tym tanim sharpie i droższym onkyo, różni je tylko wyświetlacz.... no i cena oczywiście:-)

właśnie o te modele mi chodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozostaje tylko kwestia głośników sharpa i onkyo bo jak widzisz środek ten sam a cena o parę stówek wyższa. Sam się zastanawiam nad sharpem tyle, że xl 100. Różnią się chyba tylko dokiem do ipoda. Mi nie potrzebne i psuje wygląd jak dla mnie. Tylko, żeby był srebrny. W każdym razie jest trochę więcej opinii o nim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Nie będę oceniał jakości sprzętu bo nie słyszałem poza tym ja się nie znam. W "podobnych" pieniądzach do 1 tys. jeszcze

Ukryta Zawartość

Philips MCM772.

A jeśli masz kasę na onkyo to warto wziąć pod uwagę także yamahy i denka. Kurde kusi mnie ten sharp. Ktoś to słyszał?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75266-sharp-xl-hf200pbk/#findComment-2075767

Chyba się nie da edytować posta. Co do sprzętu do 1 tysiąca to jest jeszcze niższy Philips od tego, którego podałem: MCD712 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ale nie wygląda tak efektownie jak 772.

No i jeszcze yamaha MCR-040 o dosyć specyficznym wyglądzie:

Ukryta Zawartość

Jakby Ci się udało posłuchać sharpa to daj znać jak wrażenia.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75266-sharp-xl-hf200pbk/#findComment-2075934
  • 3 miesiące później...

Też się zainteresowałem tym Sharpem i zamierzam go przetestować w tym tygodniu - zdam relację, interesuje mnie głównie jak się zgra ze słuchawkami AKG K530. Wybrałbym jednak XL-HF200, a nie 100 z jednego ważnego powodu - nie chodzi mi o iPoda, tylko o terminale głośnikowe, 200 ma przyzwoite zakręcane, z zakrytymi dziurkami na bananki, a 100 ma słabsze - spręzynkowe zaciski - tam nie wejdą grubsze kable.

<><

https://www.audiostereo.pl/topic/75266-sharp-xl-hf200pbk/#findComment-2160471

Jestem po testach i jestem mile zaskoczony :) Porównałem tego Sharpa z kilkoma innymi miniwieżami - prócz zwykłego testowania na głosnikach sprawdziłem też, jak miniwieże zagrają ze słuchawkami AKG K530LTD. Sharp zagrał lepiej od Philipsa MCM772 (Philips grał czystym dźwiękiem, ale był zbyt subtelny i niemrawy, zaś jego wyjście słuchawkowe to porażka - całkowity brak góry i dołu, sama rozlazła średnica), od Yamahy MCR-730 (ostra góra, ogólne zapiaszczenie całego pasma - spore rozczarowanie - podobnie na głośnikach i słuchawkach) oraz polecanego przez sprzedawcę Sony CMT-HX35R (z głośników niemal brak basów - choć góra i średnica całkiem ładne, z wyjścia słuchawkowego sporo lepiej - właściwie na poziomie Sharpa - trudno powiedzieć, który lepszy). Ogólnie Sharp gra przestrzennie, ze sporą ilością powietrza, z wyraźną, ale nie ostrą górą, z dość barwną srednicą i mocnym, ale konturowym basem - bardzo podobnie (przez wyjście słuchawkowe) do znanego mi Onkyo CS-325, ale przecież to jest ta sama jednostka centralna w przypadku obu modeli. Głośniki są inne - te Sharpowskie grają lżej i jasniej od tych Onkyo, bardziej przestrzennie i konturowo, ale niestety bas nieco rezonuje, dudni co powoduje efekt pudełkowatosci - czego nie ma w przypadku Onyko. Generalnie jednak bardzo pozytywne wrażenie - chyba się na niego zdecyduję.

Edit: chciałem tez przetestowac Yamahę MCR-330, ale... w ogóle nie mogła w stanie przeczytać płyty - tłoczony oryginał bez najmniejszej ryski. Niestety Pianocrafty w odwrocie...

<><

https://www.audiostereo.pl/topic/75266-sharp-xl-hf200pbk/#findComment-2162035

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.